6 tips om goed voor je hardwerkende horecamedewerkers te zorgen tijdens warme dagen

  1. Home
  2. Horeca
  3. 6 tips om goed voor je hardwerkende horecamedewerkers te zorgen tijdens warme dagen
Horeca

1. Promoot bepaalde gerechten of drankjes

Met het warme weer twijfelen gasten vaak nog eens extra. Je personeel staat zo onnodig lang in de zon. Als je medewerkers specifieke drankjes goed promoten zijn de gasten eerder geneigd om die suggesties sneller te kiezen waardoor ze weer eerder door kunnen. Bespreek dit met je team en zorg ervoor dat ze genoeg over de drankjes je gerechten weten.

2. Zorg dat de routing op orde is

Routing wordt vaak gezien als een vast gegeven, maar onderschat dit niet. Denk er goed over na of dit niet beter kan, zodat iedereen minder kilometers maakt. Maak extra voorraadpunten, debrasseer punten of plaats een tijdelijk terrasmeubel.

3. Upselling: verkoop (grote) flessen

Met het warme weer is veel lopen uitputtend, een aantal keer heen en weer richting dezelfde tafel voor 2 glazen drinken helpt daar natuurlijk niet bij. Verkoop daarom een fles wijn of emmer vol flesjes bier met ijs om het koel te houden. Je personeel hoeft minder te lopen, jij hebt meer omzet en de klant hoeft niet te wachten op een refill. Win-win-win situatie dus!

4. Maak een kleinere terras kaart

Je wilt natuurlijk dat de service en kwaliteit ook bij deze temperaturen en drukte constant blijft. Maakt daarom een aangepaste kleine terraskaart. Zo blijven de wachttijden kort en kan je de kwaliteit blijven garanderen.

5. Kleding

Schaf andere werkkleding aan voor de echt warme dagen. Zorg er ook voor dat er voldoende extra kleding is. Lichtgewicht en loszittende kleding van katoen, linnen of andere natuurlijke vezels in lichte kleuren werkt het beste om ze een beetje koel de dag door te laten komen. Handig is als je ze tussendoor ook even de mogelijkheid geeft om zich om te kleden als dat nodig is.

6. Geef je personeel wat extra’s

Je medewerkers staan voor jou de hele dag in die hitte te werken. Een beetje waardering is dan wel op zijn plaats. Zorg dus voor voldoende water, zonnebrandcrème en deodorant. Bedank ze ook voor het harde werken en sluit de dag gezellig af met wat extra’s. Kijk goed naar de roosters op de hele warme dagen en de overlap van diensten. Iets extra ruimte zodat ze misschien iets vaker een korte pauze kunnen houden is wel zo prettig.

Niet alleen voor je medewerkers moet je als horecaondernemer goed zorgen, maar natuurlijk ook voor je gasten. Zie hier een briljante actie van Brasserie 1434 in Purmerend. Ook iets voor op jouw terras?

Lees ook onze blog over tips voor een goed lopen terras.

Over Van Duijnen Horeca

Wij helpen horeca ondernemers met duurzame oplossingen in tap- en koeltechniek om het maximale uit hun onderneming te halen. Je kunt bij ons terecht voor een advies, de installatie en het onderhoud. De one stop shop voor je dranktechniek met een oplossing op maat.

Deze bedrijven besparen al

Menu