6 Terrastips voor je medewerkers

Terras

6 Terrastips voor je medewerkers

De zon schijnt, het terras zit bomvol! Je medewerkers vliegen als het ware over het terras. En nog voordat de tafel schoongemaakt is nemen de nieuwe gasten alweer plaats. Werken op het terras is heerlijk als je van die actie houdt! Maar het is ook flink hard werken.

Wat kun je doen om het je hardwerkende medewerkers wat makkelijker te maken? Hier vind je 6 terrastips: om mee te nemen in de instructie of als reminder voor extra waardering.

Terrastip 1.
Promoot gerechten of drankjes

Met warme weer twijfelen gasten vaak extra! Zo staat je personeel onnodig lang in die felle zon. Wanneer je bepaalde drankjes actief promoot zijn gasten geneigd om te kiezen voor zo’n leuke suggestie! Snellere keuze betekent sneller dat lekkere drankje op tafel. Zorg dat ze genoeg over de drankjes en gerechten weten. Maak er een leuke wedstrijd of tijdelijke actie van.

Terrastip 2.
Zorg voor de beste routing

Routing wordt vaak gezien als een vast gegeven, maar onderschat dit niet. Denk er eens over na of het écht niet beter kan. Maak extra voorraadpunten, debrasseer punten of plaats een tijdelijk terrasmeubel. Zodat je medewerkers minder kilometers maken. Lees: meer tijd voor jouw gasten!

Terrastip 3.
Upselling: verkoop (grote) flessen

Het is echt uitputtend, veel lopen met warm weer. Een aantal keer heen-en-weer naar dezelfde tafel met slechts 2 glazen helpt natuurlijk niet. Verkoop daarom een fles wijn of emmer vol flesjes bier -met ijs- om het koel te houden. Je personeel hoeft minder te lopen, jij hebt meer omzet en de klant hoeft niet te wachten op een refill. Win-win-win situatie dus!

Terrastip: doe aan upselling en geef de suggestie voor een fles

Terrastip 4.
Maak een kleinere terras kaart

Service en kwaliteit moeten natuurlijk ook bij deze temperaturen en drukte constant blijven. Maak een aangepaste kleine terraskaart. Zo blijven wachttijden kort(er) en kun je de kwaliteit blijven garanderen.

Terrastip 5.
Kleding

Schaf andere werkkleding aan voor de écht warme dagen. Zorg voor -voldoende- extra kleding. Lichtgewicht en loszittende kleding van katoen, linnen of andere natuurlijke vezels in lichte kleuren. Dat werkt het beste om ze een beetje koel de dag door te laten komen. En nog een tip, geef ze tussendoor even de gelegenheid zich om te kleden als dat nodig is.

Terrastip 6.
Geef je personeel wat extra’s

Daar staan ze dan. De hele dag keihard te knallen in die hitte. Een beetje waardering is dan wel op zijn plaats. Zorg voor voldoende water, zonnebrandcrème en deodorant. Bedank ze -extra- voor dat harde werken. Sluit de dag gezellig af met een drankje en wat eten! Kijk goed naar de roosters op de allerwarmste dagen en de overlap van diensten. Iets extra ruimte zodat ze misschien iets vaker een korte pauze kunnen houden is wel zo prettig.

Niet alleen voor je medewerkers moet je als horecaondernemer goed zorgen, maar natuurlijk ook voor je gasten. Zie hier een briljante actie van Brasserie 1434 in Purmerend. Ook iets voor op jouw terras?

Terrastip: creëer beleving

Lees ook onze blog over tips voor een goed lopend terras.

Over Van Duijnen Horeca

Wij helpen horeca ondernemers met duurzame oplossingen in tap- en koeltechniek om het maximale uit hun onderneming te halen. Je kunt bij ons terecht voor een advies, de installatie en het onderhoud. De one stop shop voor je dranktechniek met een oplossing op maat.

Over Van Duijnen Horeca Service

Deze bedrijven werken al met ons samen

Link in bio | project tafel biertap bij Hole in the Wall