Automatisering voor je bar, ontdek de 7 belangrijkste voordelen.

Automatisering voor je bar, zoveel meer dan een tool om efficiënter te werken

Zoveel meer dan een tool om efficiënter werken

Om succes te boeken met je bedrijf kun je niet meer zonder automatisering. Er zijn tegenwoordig enorm veel handige tools. Zelfs in de horeca kun je er veel voordeel mee behalen, of eigenlijk juist in de horeca is er nóg veel voordeel te behalen. De slimme horeca automatisering systemen van nu leveren je namelijk een aanzienlijke efficiëntiewinst op.

Automatisering voor je bar

Dit geldt ook voor de automatisering voor je bar. Wanneer jij je bar automatiseert levert dat je veel voordeel op, zoveel meer dan efficiënter werken. Benieuwd naar deze voordelen en hoe je door te automatiseren juist je gastvrijheid naar een hoger niveau tilt?

Ontdek 8 voordelen van automatisering voor je bar

1. Efficiënter werken

Door je bar te automatiseren verhoog jij de snelheid en efficiënte van je bar. Dit blijkt voor veel ondernemers één van de belangrijkste voordelen van automatisering voor je bar te zijn. En dat is heel begrijpelijk, veel ondernemers hebben last van een tekort aan goede medewerkers.

Automatische biertaps, wijntaps en gedistilleerde drankdispensers

Die zorgen ervoor dat ieder drankje snel getapt kan worden. Er zijn minder handelingen nodig én je medewerkers tappen in één beweging (zonder enige moeite) precies genoeg! Handig, zeker wanneer het druk is en je medewerkers genoeg te doen hebben.

Wil jij jouw bar goed geregeld hebben? Bekijk de brochure Start met tapautomatisering Doseren en Registreren

2. Altijd consistent

“Wil je vragen of je collega mijn drankje inschenkt? Bij haar krijg ik altijd meer.” Wil jij hier eens en voor altijd een streep door zetten? Geautomatiseerde tapsystemen tappen met geavanceerde technologieën, zoals precisie flowmeters. Zo tappen ze super nauwkeurig. En tapt iedereen precies hetzelfde volume, tot op de centiliter.

Toe te passen op bier, wijn, gedistilleerd en postmix

Deze barautomatisering kun je toepassen op vrijwel alle biertaps. Maar er zijn ook wijntaps of gedistilleerde tap installaties waarmee dit mogelijk is. Zo zorg je ervoor je gasten altijd dezelfde hoeveelheid geserveerd krijgen.

3. Kostenbesparing

Geautomatiseerde tapsystemen verminderen onnodige verspilling doordat ze altijd nauwkeurig doseren. Hier is een flinke inkoopbesparing te behalen, voor bier is dit al snel 15%. Maar voor wijn en gedistilleerd zelfs hoger.

Hoe dit kan?

Medewerkers houden het glas te recht onder de tapkraan of ze houden de taphendel te lang open. Waardoor er bij bier of postmix heel vaak bijgetapt moet worden. Voor wijn en gedistilleerd geldt dat exact doseren, wanneer je uit de losse pols schenkt, toch best lastig is. Alles bij elkaar zorgt ervoor dat er vaak drank simpelweg wegstroomt of weggegeven wordt doordat er teveel in het glas zit. Enorm zonde, helemaal wanneer je marges al onder druk staan.

4. Minder fouten en kans op diefstal

Automatisering voor je bar zorgt met nauwkeurig doseren niet alleen voor consistentie en kostenbesparing. De automatische doseringen worden namelijk ook geregistreerd. Je kunt ervoor kiezen dit alleen in een extern dashboard weer te geven, maar je kunt er ook voor kiezen deze te koppelen met je kassasysteem. Al je medewerkers zien dan meteen de tap-tik stand.

Tap-tik laat zien: getapt versus aangeslagen

Wanneer er drankjes in de min staan laat de barautomatisering zien dat er drankjes getapt zijn, maar nog niet aangeslagen zijn. “Oh ja, ik vergeet die biertjes van tafel 4 aan te slaan.” Zo verminder je dus de kans op fouten, je helpt je medewerkers het niet te vergeten. Dat betekent ook dat je niet zomaar drankjes kan weggeven. Alle getapte dranken zijn automatisch zichtbaar in je kassa.

10 vergeten drankjes per dag kost €10.000 winst per jaar

Alle getapte dranken zichtbaar maken kan je enorm veel opleveren. Wist je dat wanneer er 10 drankjes per dag niet aangeslagen worden dit je op jaarbasis makkelijk €10.000,- aan winst kost? Bekijk de berekening hier.

5. Tool vóór je medewerkers

Werken in de horeca is niet voor iedereen even makkelijk, soms is het onervarenheid, de werkdruk of is een medewerker gewoonweg onzeker. Barautomatisering is ook een tool voor je medewerkers. Zo is het tappen van bier makkelijker, er komt immers altijd de juiste dosering uit.

Meerdere biertjes achter elkaar tappen

Serietappen is ook makkelijker door het automatisch doseren. Tussen de doseringen in zitten korte tussenpozen, precies genoeg tijd om een nieuw glas te pakken.

Automatische herinnering voor je medewerkers

En het is ook fijn dat je medewerkers een soort vangnet hebben, waardoor ze niet iets vergeten aan te slaan. Het kan iedereen gebeuren, even iets vergeten. En dan is het fijn om te weten dat de barautomatisering je even herinnert.

Stop onnodig bierverlies. Ontdek de mogelijkheden voor automatisering voor je bar.

6. Management tool

Met automatisering voor je bar bezit je ook een management tool. Het geeft je namelijk real-time gegevens over verkoopvolumes, piekmomenten, voorraadniveaus ed. Je ziet direct wat er bij welke bar getapt is of juist welke bar stil staat. Ook kun je een bar aan of uitzetten op afstand.

Inzicht & controle

Deze inzichten helpen managers om geïnformeerde beslissingen te nemen, sneller te anticiperen, voorraadbeheer te optimaliseren en zo uiteindelijk omzet te maximaliseren.

7. Basis selfservice tapoplossingen

Met je barautomatisering, wat ook wel bekend is als tapautomatisering, is het super simpel om consistent te tappen. Het tapsysteem registreert namelijk het exacte volume wat voor de tap stroomt en kan indien je dit wilt ook werken met vaste doseringen. Beide aspecten zorgen ervoor dat barautomatisering ook dé perfecte basis vormt voor slimme selfservice tapoplossingen.

Modulaire automatiseringssystemen

Je gasten kunnen dus ook makkelijk zelf tappen! Vaak vinden ze dit nog leuk ook. Dankzij de nieuwste technologieën zijn automatiseringssystemen vaak ook modulair. Handig voor als je jouw automatisering wil uitbreiden met bijvoorbeeld een taptafel.

8. Verbeterde gastvrijheid

Dat efficiënte, snelle service en consistente kwaliteit de gastvrijheid verbetert in je horecazaak is één plus één. Maar ook het kostenbesparing en vermindering kans op diefstal en fouten aspect draagt bij aan je gastvrijheid. Doordat je kosten bespaart en alle getapte dranken in je kassa terecht komen kun je namelijk een mooie verkoopprijs (blijven) hanteren.

Wil jij ook een mooie verkoopprijs hanteren?

Zonder als maar in te leveren op je marge. En met leuke prijzen op je menukaart komen horeca bezoekers waarschijnlijk sneller bij jou een lekker biertje drinken dan bij de horecazaak om de hoek.

Conclusie

Met automatisering voor je bar verhoog jij de efficiëntie, kwaliteit en gastvrijheid in je horecazaak. Terwijl je óók kosten bespaart, het makkelijker maakt voor je medewerkers en waardevolle (management) inzichten ophaalt. Wil jij een goedlopende bar met maximaal rendement? Daar helpt de automatisering voor je bar je mee!

 

Verder lezen?

Automatisering voor je bar, deze ondernemers gingen je voor

Over Van Duijnen Horeca

Wij helpen horeca ondernemers met duurzame oplossingen in tap- en koeltechniek om het maximale uit hun onderneming te halen. Je kunt bij ons terecht voor een advies, de installatie en het onderhoud. De one stop shop voor je dranktechniek met een oplossing op maat.

Over Van Duijnen Horeca Service

Deze bedrijven werken al met ons samen

Link in bio | project tafel biertap bij Hole in the Wall