Bier in de spotlight tijdens Dag van het Bier

Beurs

Zo scoor je met bier

‘Bier proeven is net zoals daten: de eerste indruk bepaalt alles’, aldus Rick Kempen (Bier Ambassadeur en spreker bij Bier&Co). Wijze woorden en een betere inleiding voor de Dag van het Bier hadden wij ons niet kunnen wensen. Tijdens een dag die volledig draait om bier (van kwaliteit tot smaakbeleving en van proeverij tot automatisering) blijkt namelijk dat uitstraling van een getapt biertje minstens zo belangrijk is als smaakbeleving. Een mooie opmaat voor de eerste workshop: Zo scoor je met bier door Sanne Slijper van Two Chefs Brewing.

Tips van Two Chefs

Sanne Slijper is oprichter en mede-eigenaar van brouwerij Two Chefs en het nieuwe beer & foodpairing concept Bar Alt. Voor een volle zaal vertelt hij over de reis die Two Chefs heeft afgelegd: “Ons doel is altijd geweest om knallend goed bier te maken. Als je een brouwerij start moet kwaliteit op nummer één staan.” Door succesvolle crowdfunding en een aantal investeerders is het concept van ‘knallend goed bier’ werkelijkheid geworden. Inmiddels mag Two Chefs zich de grootste onafhankelijke craftbeer brouwer van Amsterdam noemen. Het blijvende succes komt echter door de passie voor het product en continue op de hoogte blijven van trends en ontwikkelingen in het bierlandschap. Tijdens de workshop vertelt Sanne over zijn reis naar Amerika, de laatste ontwikkelingen op gebied van hop en over het belang van de tapinstallatie en horeca koelkast of horeca koeling voor bierbehoud en kwaliteit.

Concurreren of samenwerken?

Tijdens de vragenronde willen de aanwezigen meer weten over onderlinge samenwerking in het craftbeerlandschap. Sanne zegt daarover: “we moeten als speciaalbierbrouwers niet elkaar beconcurreren voor die ene plek op de wisseltap. We moeten juist de strijd aangaan met de grote jongens in de markt. Ik geloof dat daar de groeikansen zitten voor speciaalbier in Nederland. En je ziet dat de markt vanaf 2013 langzaam aan het veranderen is.” Oftewel: het gaat de goede kant op met craftbeer in Nederland.

Hoogtepunten van de workshop Zo scoor je met bier:

  • Ruiken (en voor een enkeling zelfs proeven!) van verse hop uit Amerika. De impact van de soort en kwaliteit hop op smaakbeleving en bierkwaliteit is enorm.
  • Interessante cijfers over de opkomst en terugloop van het aantal speciaalbierbrouwerijen in Nederland.
  • Een kijkje achter de schermen over de ontwikkelingen en keuzes van Two Chefs Brewing die het succes verklaren.
  • En niet te vergeten een gave surprise in de goodiebag met bier uit blik (de Green Bullet) en een kortingsvoucher voor Bar Alt!

Ben je benieuwd naar het volledige verhaal van Two Chefs Brewing? Bekijk dan hier de presentatie van Sanne op de Dag van het Bier.

Copyright fotografie: (c) Misset Horeca / Koos Groenewold

De impact van automatisering bij Jopenkerk 

Met meer dan 15 verschillende workshops is de Dag van het Bier het nieuwe kennisevent van Nederland op gebied van bier. Één sessie verdient echter een speciale vermelding. Wij waren te gast bij de workshop van onze partner Eijsink (in samenwerking met) de Jopenkerk over de impact en voordelen van automatisering. Lees hier verder.

Over Van Duijnen Horeca

Wij helpen horeca ondernemers met duurzame oplossingen in tap- en koeltechniek om het maximale uit hun onderneming te halen. Je kunt bij ons terecht voor een advies, de installatie en het onderhoud. De one stop shop voor je dranktechniek met een oplossing op maat.

Over Van Duijnen Horeca Service

Deze bedrijven werken al met ons samen

Link in bio | project tafel biertap bij Hole in the Wall