Hoe kun je je automatische biertap uitzetten? Instructie voor 5 systemen.

6x Waarom Doseren en Registreren onmisbaar is

Doseren en Registreren! Geen idee wat het is of doet? De basis is jaren geleden al ingezet. Onder de noemer ‘tapautomatisering’. Vandaag de dag horen we onze modem ook niet meer inbellen, zo heeft deze ontwikkeling ook serieuze stappen gemaakt. Dat maakt Doseren en Registreren het logische antwoord op marges en medewerkers die onder druk staan.

Wat is Doseren en Registreren?

Tapautomatisering? Een automatische tap? Met één druk op de knop tappen? Hoe zit het met speciaal bieren, bij tappen, fustwissels en halve biertjes? Raak ik zo niet mijn ambacht kwijt? Dat beeld klopt écht niet meer. Jouw mobiele telefoon kan, al heel wat jaren, tenslotte ook veel meer dan enkel bellen. Doseren en Registreren, beide onderdelen leveren jou voordelen én geld op.

Doseren brengt jou

Iedereen kan in één keer een perfect glas tappen. Precies genoeg, in één simpele handeling én zonder verspilling. Naast duurzaam is het ook heel gebruiksvriendelijk. Tappen is een kunde, waarbij medewerkers wel wat hulp kunnen gebruiken. Hoe het eruit ziet? Vaak gebruik je gewoon dezelfde taphendel en installatie. Alleen levert de kraan in dit geval een gedoseerde hoeveelheid. Met een handige tussenpose voor het pakken van een nieuw glas wanneer je door wilt tappen.

Doseren vandaag de dag  

De eerste tapautomatisering oplossingen doseren op basis van tijd. Zijn de condities in jouw zaak constant? Dan kan dit heel goed werken! Wanneer deze niet constant zijn, bijvoorbeeld de temperatuur, druk, biersoorten.. kan het zijn dat deze oplossing niet ideaal werkt. Waarbij je dan bijvoorbeeld regelmatig bij moet tappen voor de juist hoeveelheid. De oplossing in zo’n situatie? Volume gestuurd doseren! Zo garandeer je altijd een perfect gevuld glas. Deze manier werkt ook veel beter voor speciaal bieren. Zonder in te leveren op tapkwaliteit.

Doseren resulteert in minder inkopen!

Met perfect doseren stop jij drankverspilling in jouw zaak. Voor bier is dit makkelijk 15%. Hoeveel euro bespaar jij als je 15% minder in hoeft te kopen? Voor wijn is dit zelfs meer, namelijk 20%. En gedistilleerd loopt makkelijk op tot wel 30% minder inkopen. Dé oplossing met de huidige inkoopprijzen om je marges te bewaken. Dat scheelt in je portemonnee en jij maakt gelijk duurzame impact. Minder verspillen, minder productie, minder transport, minder co2 uitstoot.

Nu over op.. Registreren! Dit geeft jou

Altijd inzicht in je drankenstromen. Je ziet per bar, dranksoort precies wat is getapt. Alles is automatisch zichtbaar in het dashboard of kassa. Zichtbaar voor jou in het dashboard vanaf iedere locatie. En zichtbaar voor je medewerkers in de kassa. De werkdruk in de horeca is momenteel enorm. Iets vergeten aan te slaan zit in een klein hoekje. Weten dat je een soort virtuele assistent hebt die jou helpt, functioneert als back-up. Dat zorgt voor.. rust! En? Cijfers die kloppen. Zonder dat je achteraf kostbare tijd kwijt bent aan het rechttrekken.

Maak impact met Registreren 

Los uitdagingen of problemen op voordat deze ontstaan. Bij de hoofdbar zijn 5 drankjes getapt, maar niet aangeslagen. Waarom tapt niemand bij de mobiele bar? Ze tappen daar veel meer wijn. Is de voorraad op orde? Kan daar een medewerker bij? Door te registreren heb jij live sturingsinformatie waarmee jij direct in kunt anticiperen. Jij weet precies waar en wanneer extra nodig is.

Registreren zorgt voor meer omzet

Bijsturen voordat het nadelig invloed heeft op het resultaat zorgt voor.. de beste condities bij iedere bar. En dat? Dat zorgt voor meer omzet! Heb jij eigenlijk wel eens nagedacht over wat die vergeten drankjes jou per jaar aan omzet terugzet? Bij 10 vergeten drankjes per dag is dit al snel €10.000,-. Wil je zelf eens rekenen? Ga naar reken uit je winst.

De conclusie?

Doseren en Registreren helpt, assisteert, geeft rust, verbetert marges, realiseert omzetgroei. Dat maakt het eigenlijk onmisbaar voor iedere professionele horecazaak. Helemaal in tijden waarbij marges en medewerkers flink onder druk staan.

Over Van Duijnen Horeca

Wij helpen horeca ondernemers met duurzame oplossingen in tap- en koeltechniek om het maximale uit hun onderneming te halen. Je kunt bij ons terecht voor een advies, de installatie en het onderhoud. De one stop shop voor je dranktechniek met een oplossing op maat.

Over Van Duijnen Horeca Service

Deze bedrijven werken al met ons samen