Hoe kun je je automatische biertap uitzetten? Instructie voor 5 systemen.

Hoe weet je zeker dat je bar goed geregeld is?

Wat doe jij om je bar goed op orde te krijgen?

Controleren of je bestellingen deur uit zijn? Of er voldoende personeel ingeroosterd is? Hoe vaak denk jij verder dan deze basiswerkzaamheden? Werkt iedereen hard, maar valt het resultaat je tegen? Terwijl de drankomzet er eigenlijk prima uit ziet? Herken jij je hierin? Ontdek dan zeker de mogelijkheden van Doseren en Registreren. 

Ontwikkeling ‘Doseren en Registreren’

De basis is jaren geleden al ingezet. Onder de noemer tapautomatisering. Vandaag de dag horen we onze modem ook niet meer inbellen, deze ontwikkeling heeft ook serieuze stappen gemaakt. Doseren en Registreren is het logische antwoord als jij je bar goed geregeld wil hebben. Inherent daaraan is het dé manier om je marges op drank te redden en je medewerkers te helpen. In het laatste onderdeel vind je ook de ervaringen andere horecaondernemers.

Wat is Doseren en Registreren?

Tapautomatisering? Een automatische tap? Met één druk op de knop tappen? Hoe zit het met speciaal bieren, bij tappen, fustwissels en halve biertjes? Raak ik zo niet mijn ambacht kwijt? Dat beeld klopt écht niet meer. Jouw mobiele telefoon kan, al heel wat jaren, tenslotte ook veel meer dan enkel bellen. Doseren en Registreren, beide onderdelen leveren jou voordelen én geld op. Kortom: door te Doseren en Registreren is jouw bar goed geregeld.

Doseren brengt jou

Iedereen kan in één keer een perfect glas tappen. Precies genoeg, in één simpele handeling én zonder verspilling. Naast duurzaam is het ook heel gebruiksvriendelijk. Tappen is een kunde, waarbij medewerkers wel wat hulp kunnen gebruiken. Hoe het eruit ziet? Vaak gebruik je gewoon dezelfde taphendel en installatie. Alleen levert de kraan in dit geval een gedoseerde hoeveelheid. Met een handige tussenpose voor het pakken van een nieuw glas wanneer je door wilt tappen.

Wil jij jouw bar goed geregeld hebben? Bekijk de brochure Start met tapautomatisering Doseren en Registreren

Doseren vandaag de dag  

De eerste tapautomatisering oplossingen doseren op basis van tijd. Zijn de condities in jouw zaak constant? Dan kan dit heel goed werken! Wanneer deze niet constant zijn, bijvoorbeeld de temperatuur, druk, biersoorten.. kan het zijn dat deze oplossing niet ideaal werkt. Waarbij je dan bijvoorbeeld regelmatig bij moet tappen voor de juist hoeveelheid. De oplossing in zo’n situatie? Volume gestuurd doseren! Zo garandeer je altijd een perfect gevuld glas. Deze manier werkt ook veel beter voor speciaal bieren. Zonder in te leveren op tapkwaliteit.

Doseren resulteert in: minder inkopen

Met perfect doseren verzeker jij dat je bar goed loopt. Jij stopt namelijk drankverspilling in jouw zaak. Voor bier is dit makkelijk 15%. Hoeveel euro bespaar jij als je 15% minder in hoeft te kopen? Voor wijn is dit zelfs meer, namelijk 20%. En gedistilleerd loopt makkelijk op tot wel 30% minder inkopen. Dé oplossing met de huidige inkoopprijzen om je marges te bewaken. Dat scheelt in je portemonnee en jij maakt gelijk duurzame impact. Minder verspillen, minder productie, minder transport, minder co2 uitstoot.

Is jouw bar goed geregeld?

Ontdek wat Registreren oplevert

Altijd inzicht in je drankenstromen. Je ziet per bar, dranksoort precies wat is getapt. Alles is automatisch zichtbaar in het dashboard of kassa. Zichtbaar voor jou in het dashboard vanaf iedere locatie. En zichtbaar voor je medewerkers in de kassa. De werkdruk in de horeca is momenteel enorm. Iets vergeten aan te slaan zit in een klein hoekje. Weten dat je een soort virtuele assistent hebt die jou helpt, functioneert als back-up. Dat zorgt voor.. rust! En? Cijfers die kloppen. Zonder dat je achteraf kostbare tijd kwijt bent met het rechttrekken van je dag- of maandrapportage.

Impact maken met Registreren 

Los uitdagingen of problemen op voordat deze ontstaan. Bij de hoofdbar zijn 5 drankjes getapt, maar niet aangeslagen. Waarom tapt niemand bij de mobiele bar? Ze tappen daar veel meer wijn. Is de voorraad op orde? Kan daar een medewerker bij? Door te registreren heb jij live sturingsinformatie waarmee jij direct in kunt anticiperen. Jij weet precies waar en wanneer extra nodig is.

Barautomatisering maakt het makkelijker voor horecaondernemers en hun medewerkers | Van Duijnen Horeca

Registreren zorgt voor meer omzet

Bijsturen voordat het nadelig invloed heeft op het resultaat zorgt voor.. dat een bar goed loopt. En dat? Dat zorgt voor meer omzet! Heb jij eigenlijk wel eens nagedacht over wat die vergeten drankjes jou per jaar aan omzet terugzet? Bij 10 vergeten drankjes per dag is dit al snel €10.000,-. Wil je zelf eens rekenen? Ga naar reken uit je winst.

Wanneer jij je bar goed geregeld wil hebben?

Dan kan jij dus eigenlijk niet zonder Doseren en Registreren. Doseren en Registreren helpt, assisteert, geeft rust, verbetert marges, realiseert omzetgroei. Dat maakt het eigenlijk onmisbaar voor iedere professionele horecazaak. Helemaal in tijden waarbij marges en medewerkers flink onder druk staan.

Ervaringen van horecaondernemers

Over Van Duijnen Horeca

Wij helpen horeca ondernemers met duurzame oplossingen in tap- en koeltechniek om het maximale uit hun onderneming te halen. Je kunt bij ons terecht voor een advies, de installatie en het onderhoud. De one stop shop voor je dranktechniek met een oplossing op maat.

Over Van Duijnen Horeca Service

Deze bedrijven werken al met ons samen

Automatische biertaps bij Hollywood Event Center in Rotterdam
Tafel biertap in karaoke kamer Amsterdam