Het milieubeleid van Van Duijnen Horeca Service

ISO 14001

We zien milieubeleid en de zorg voor veiligheid, gezondheid en welzijn als een integraal onderdeel van onze organisatie. Innovatieve oplossingen voor een duurzamere bedrijfsvoering met oog voor mens en milieu, daar houden we ons elke dag mee bezig. Het enthousiasme en de betrokkenheid van onze medewerkers zorgt ervoor dat ons MVO beleid binnen alle geledingen van het bedrijf kan worden uitgevoerd. Zo dragen we als organisatie en als mens bij aan een betere wereld. Een wereld met een gezonde leef- en werkomgeving, ook voor de volgende generaties.

RESULTATEN

VDHS verkoopt, installeert en onderhoudt duurzame en rendement verhogende drankvoorzieningen bij horecabedrijven in heel Nederland. Hoe worden onze prestaties op het gebied van duurzaam ondernemen gemeten?

 • Onderzoek Ecovadis

In 2016 realiseerden wij een top 5% klassering in het door internationaal onderzoeksbureau ECOVADIS uitgevoerde onderzoek naar duurzaamheid bij alle toeleveranciers van Heineken.

 • De Milieubarometer

Dit instrument wordt door VDHS gebruikt om onze prioriteiten en doelstellingen te bepalen voor het boeken van milieuwinst. Voorbeeld: de Rijstijlcompetitie 2016 (voor buitendienstmedewerkers). Resultaat: 17% lager brandstofverbruik/CO2 uitstoot ten opzichte van 2015.

ONZE DOELSTELLINGEN VOOR 2017

 • Verduurzaming van het bedrijfspand in Almere:
  • We gaan het elektriciteitsverbruik verminderen door de conventionele TL verlichting te vervangen door LED verlichting in combinatie met aanwezigheidsdetectie.
  • We gaan de verwarmings- en ventilatieproblematiek aanpakken met intelligente monitoring en sturing van het binnenklimaat.
 • Duurzame klantproposities
  • We hebben ook een taak richting onze klanten; klantproposities van Van Duijnen worden dan ook voorzien van alle mogelijke duurzame elementen en alternatieven.
 • Compensatie CO2 uitstoot

Ter compensatie van onze jaarlijkse onvermijdbare uitstoot van 800 ton CO2 (volgens Scope 1,2 en 3) sluit Van Duijnen BV een overeenkomst om te investeren in het Gulagula Food Forest Program (http://gulagula.org/) De komende vijf jaar faciliteren wij daarmee de ontwikkeling van 30 hectare ontbost/gedegradeerd land tot voedselbos.

Achtergrond

De gedreven kracht achter de duurzame inspanningen van Van Duijnen is directeur / grootaandeelhouder Paul Krachten. Het MVO-beleid van Van Duijnen komt voort uit zijn wens om de wereld beter achter te laten. Om die verwachtingen waar te maken, worden de milieuprestaties van Van Duijnen continu gemonitord en verbeterd.

Almere, 2 januari 2017

Over Van Duijnen Horeca

Wij helpen horeca ondernemers met duurzame oplossingen in tap- en koeltechniek om het maximale uit hun onderneming te halen. Je kunt bij ons terecht voor een advies, de installatie en het onderhoud. De one stop shop voor je dranktechniek met een oplossing op maat.

Over Van Duijnen Horeca Service

Deze bedrijven werken al met ons samen

Link in bio | project tafel biertap bij Hole in the Wall