Tools voor een goedlopend terras | Van Duijnen Horeca

Tools voor een goedlopend terras

Terras

Tools voor een goedlopend terras, welke gebruik jij?Goede én snelle service

Zorg dat gasten -altijd- zo snel mogelijk hun bestelling kunnen plaatsen. Met een schoon, sfeervol terras én goede bediening draai je nou eenmaal meer omzet. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Helemaal met het schreeuwende tekort aan gemotiveerde, hardwerkende horecamedewerkers! Voor de gemiddelde horecaondernemer is het best een flinke uitdaging om altijd een snelle en goede service te leveren. Wel zijn diverse tools voor een goedlopend terras beschikbaar om je hierbij te helpen! Hieronder kun je enkele voorbeelden vinden.

Hoe kan je meer omzet halen uit je terras en het rendement verhogen? Tips om meer rendement te halen.

Tools voor een goedlopend terras

1. Communicatie middel

Bij een gemiddeld terras moeten de medewerkers flink wat afstanden afleggen. Een keer kijken hoeveel stappen er door jouw medewerkers op een gemiddelde terrasdag gezet zijn is waarschijnlijk een behoorlijke ‘eye-opener’. Even een rietje halen, even een drankje omwisselen of aangeven dat de gast een allergie heeft. Als ze voor iedere keer heen en weer moeten, maken ze onnodig veel meters. Terwijl een andere collega toch al naar buiten komt en het gemakkelijk mee kan nemen. Een communicatie middel met oortjes kan hierbij een goede uitkomst zijn. Zo kunnen je medewerkers onderling aangeven wanneer er een tafel vrij is, iets out of stock is of er een gedeelte mist van de bestelling.

tapautomatisering doseren en registreren helpt met snel werken en overzicht op het terras

2. Horloges

Ook zijn er horloges op de markt die kunnen gaan trillen als een medewerker bijvoorbeeld naar binnen moet komen om het eten mee te nemen of dienblad op te halen bij de bar. De gasten merken hier niets van! De medewerker loopt niet voor niets naar binnen, dit resulteert in minder onrust of een onbemand terras.

3. Keuken management systeem

Nog een prachtig systeem om rust te creëren in jouw zaak is een keuken management systeem. Zonder hardop te moeten communiceren, wat nu een zeer gebruikelijke manier is, kan iedere medewerker in de keuken zien binnen welk tijdslimiet welke gerechten meegegeven moeten worden. Bij de pass komt dan een overzicht waar de bediening precies kan zien wat voor welke tafel klaarstaat om het geruisloos mee te nemen. Dat is wel even wat anders als al dat annonceren en herhalen met allerlei ruis op de achtergrond. Kijk hier voor een voorbeeld van een dergelijk system.

4. Personeelsplanners

Ook zijn er personeelsplanners met vele waardevolle functies. Waar je vroeger zelf je rooster overschreef of een foto maakte hiervan heb je dit automatisch zichtbaar in je app. Hier kunnen ze gewerkte uren zien, de nog op te nemen vakantie uren, met wie ze werken, de telefoonnummers van collega’s én jij kunt handige berichten sturen naar je medewerkers. Vooraf iedereen inlichten over de nieuwe menukaart, specifieke acties, noem maar op! Hiermee is het dus niet meer nodig om iedereen op één moment bij elkaar te hebben voor instructie.

Snelle bediening, hoe zorg je daarvoor? hier vind je tools voor een goedlopend terras

Laat automatisering voor je werken

Wist je dat tapautomatisering jou ook helpt om sneller en slimmer te werken en meer inzicht én controle te krijgen over je drankenstromen? Lees hier over hoe je een einde maakt aan kasverschillen en onnodige verspilling.

Hier nog meer over hoe je automatisering voor je kan laten werken, tijdens de Terras Bootcamp 2019 van Misset Horeca zijn gepresenteerd.

Wil je op de hoogte blijven van noviteiten op het gebied van horeca en uitnodigingen voor toekomstige horecavakbeurzen en events ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief

Over Van Duijnen Horeca

Wij helpen horeca ondernemers met duurzame oplossingen in tap- en koeltechniek om het maximale uit hun onderneming te halen. Je kunt bij ons terecht voor een advies, de installatie en het onderhoud. De one stop shop voor je dranktechniek met een oplossing op maat.

Over Van Duijnen Horeca Service

Deze bedrijven werken al met ons samen

Link in bio | project tafel biertap bij Hole in the Wall