Hoe zorg je voor een goedlopend terras?

  1. Home
  2. Terras
  3. Hoe zorg je voor een goedlopend terras?
Terras

Hoe kan je meer omzet halen uit je terras en het rendement verhogen? Tips om meer rendement te halen.

Zon op het terras betekent kom maar op met die gasten

Tip nummer 1 is

Zorg dat je gasten -altijd- zo snel mogelijk bestellen. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer gasten op een sfeervol en schoon terras arriveren met snelle en goede bediening, draai je meer omzet! Aan de andere kant hebben we een schreeuwend tekort aan gemotiveerde, hardwerkende terrastoppers. Het is dus voor de gemiddelde horecaondernemer best een flinke uitdaging om altijd een snelle en goede service te leveren. Wel zijn er diverse tools beschikbaar om je hierbij te helpen, hieronder kun je enkele voorbeelden vinden.

Efficiënte communicatie

Bij een gemiddeld terras moeten de medewerkers flink wat afstanden afleggen. Een keer kijken hoeveel stappen er door jouw medewerkers op een gemiddelde terrasdag gezet zijn is waarschijnlijk een behoorlijke ‘eye-opener’. Even een rietje halen, even een drankje omwisselen of aangeven dat de gast een allergie heeft. Als ze voor iedere keer heen en weer moeten, maken ze onnodig veel meters. Terwijl een andere collega toch al naar buiten komt en het gemakkelijk mee kan nemen. Een communicatie middel met oortjes kan hierbij een goede uitkomst zijn. Zo kunnen je medewerkers onderling aangeven wanneer er een tafel vrij is, iets out of stock is of er een gedeelte mist van de bestelling.

tapautomatisering doseren en registreren helpt met snel werken en overzicht op het terras

Trilseintje

Ook zijn er horloges op de markt die kunnen gaan trillen als een medewerker bijvoorbeeld naar binnen moet komen om het eten mee te nemen of dienblad op te halen bij de bar. De gasten merken hier niets van! De medewerker loopt niet voor niets naar binnen, dit resulteert in minder onrust of een onbemand terras.

Keukenscherm

Nog een prachtig systeem om rust te creëren in jouw zaak is een keuken management systeem. Zonder hardop te moeten communiceren, wat nu een zeer gebruikelijke manier is, kan iedere medewerker in de keuken zien binnen welk tijdslimiet welke gerechten meegegeven moeten worden. Bij de pass komt dan een overzicht waar de bediening precies kan zien wat voor welke tafel klaarstaat om het geruisloos mee te nemen. Dat is wel even wat anders als al dat annonceren en herhalen met allerlei ruis op de achtergrond. Kijk hier voor een voorbeeld van een dergelijk system.

Betere personeelsplanning

Ook zijn er personeelsplanners met vele waardevolle functies. Waar je vroeger zelf je rooster overschreef of een foto maakte hiervan heb je dit automatisch zichtbaar in je app. Hier kunnen ze gewerkte uren zien, de nog op te nemen vakantie uren, met wie ze werken, de telefoonnummers van collega’s én jij kunt handige berichten sturen naar je medewerkers. Vooraf iedereen inlichten over de nieuwe menukaart, specifieke acties, noem maar op! Hiermee is het dus niet meer nodig om iedereen op één moment bij elkaar te hebben voor instructie.

Goede en snelle bediening op het terras zorgt voor een top omzet

Laat automatisering voor je werken

Wist je dat tapautomatisering jou ook helpt om sneller en slimmer te werken en meer inzicht én controle te krijgen over je drankenstromen? Lees hier over hoe je een einde maakt aan kasverschillen en onnodige verspilling.

Hier nog meer over hoe je automatisering voor je kan laten werken, tijdens de Terras Bootcamp 2019 van Misset Horeca zijn gepresenteerd.

Goed ingewerkt is het halve werk

Het is erg belangrijk dat jouw personeel goed wordt ingewerkt. Wil je hier meer over weten lees dan deze tips: tips voor inwerken nieuwe medewerkers in het terrasseizoen.

Wil je op de hoogte blijven van noviteiten op het gebied van horeca en uitnodigingen voor toekomstige horecavakbeurzen en events ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief

Over Van Duijnen Horeca

Wij helpen horeca ondernemers met duurzame oplossingen in tap- en koeltechniek om het maximale uit hun onderneming te halen. Je kunt bij ons terecht voor een advies, de installatie en het onderhoud. De one stop shop voor je dranktechniek met een oplossing op maat.

Deze bedrijven werken al met ons samen

Zelftaptafel bij Heeren van Bommel in Zaltbommel
Deze bier- en postmixzuil maakt de bar bij Trinity Amsterdam compleet
Menu