Duurzaam ondernemen in de horeca zoals bij DeDakkas in Haarlem

Een biertapinstallatie kopen? Waarom jij dit wil?

Bij Van Duijnen Horeca Service zien we het steeds vaker: horecaondernemers die een eigen biertapinstallatie kopen. En daar is inderdaad wel wat voor te zeggen. 

Bierprijzen horeca

In 2017, en dat was vast niet de eerste keer, kwam dit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) online, waaruit bleek dat de prijs van pils in de horeca de afgelopen tien jaar veel sterker is gestegen dan de prijs van pils in de supermarkt. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vindt dit ‘appels met peren vergelijken’, omdat supermarkten bier gebruiken om klanten naar de winkel te lokken.

Bierprijs niet transparant

Hoe dan ook, volgens KHN wordt het wel tijd voor de afbouw van afnamebedingen en financieringsregelingen door bierbrouwerijen. Horecaondernemers zijn hierdoor gebonden aan een merk en de prijs van bier is niet transparant.

Update: bierprijzen 2024

Iedereen weet dat die stijging niet stilgestaan heeft. In 2024 kunnen horecaondernemers rekenen op deze bierprijzen, waarbij de per brouwerij, biermerk, 50 liter fust, literprijs kelderbier de prijsstijging uitlichten. De cijfers liegen er niet om. Wil jij niet meer afhankelijk zijn?

Biertapinstallatie kopen? Verbeter je inkooppositie!

Van Duijnen Horeca Services ziet dit ook bij veel van haar klanten; een afhankelijkheid ten opzichte van een bierbrouwerij, waardoor horecaondernemers minder vrij en flexibel zijn om tegen de laagste prijs in te kopen. En dat scheelt een flinke slok op hun rendement.

Steeds meer grote en kleine horecaondernemers gaan dan ook: een eigen biertapinstallatie kopen. Omdat ze daarmee onafhankelijk zijn van een bierbrouwer, hun inkooppositie verbeteren en fors kunnen besparen op de inkoopkosten.

De voordelen van een biertapinstallatie kopen

Kies je er als horecaondernemer voor om een eigen biertapinstallatie te kopen, dan heb je ….

  • een sterkere onderhandelingspositie naar bierbrouwers.
  • een beter rendement door scherpere inkoopprijzen.
  • de vrijheid om lokale bierbrouwerijen aan je assortiment toe te voegen.
  • een sterkere positie ten opzichte van je concurrenten.

Deze horecaondernemers gingen je voor

Maripaan Horeca

Peter Doornbos staat aan het roer van de horeca divisie van de Maripaan groep. Hij vertelt: “Alles voor de biertapinstallatie hebben wij zelf aangeschaft. Van installatie, bierzuil, lekblad tot aan fustenkoeling. Zo weet je eigenlijk pas écht wat je betaalt voor een product. Zonder dat in de prijs nog allerlei randzaken verwerkt zitten. Dat maakt inkopen heel transparant. [Lees hier meer over Maripaan Horeca]

De voordelen van eigen bierinstallaties vind je hierAntje van de Statie

Dorien is eigenaresse van grand café / restaurant Antje van de Statie in Weert. Zij heeft bewust gekozen voor een eigen kelderbier- en tapinstallatie en eigen horeca koelingen, van Van Duijnen Horeca Service. “Wij zijn niet afhankelijk van een brouwer en verkopen zelfs ook ons eigen Antje bier. Zo hebben we scherpe inkoopprijzen.” [Lees hier meer over Antje van de Statie]

Voordelen eigen biertapinstallatie kopen
More-Itz

More-Itz is een luxe après skihut in het Brabantse Drimmelen (net boven Breda). De eigen apparatuur bevalt prima, aldus eigenaar Thomas Langerwerf. “In de horeca wordt een eigen identiteit steeds belangrijker. The sky is the limit is ons motto, dus waarom dan ook niet een eigen tapinstallatie, barkoeling en biertanks? Nu zit ik bijvoorbeeld niet vast aan een bepaald merk. En gaan de inkoopprijzen ergens omhoog, dan kan ik zonder gedoe overstappen naar een andere leverancier.” [Lees hier meer over More-Itz]

Bekijk andere horeca projecten en doe inspiratie op voor je eigen zaak.

Kies voor expertise

Met meer dan 50 jaar vakmanschap is Van Duijnen Horeca Service dé leverancier van tapinstallaties en horeca koelingen in Nederland, ook als het gaat om de automatisering van bestaande of nieuwe tapinstallaties. Bekijk hier de voordelen van tapautomatisering voor uw onderneming. Of neem direct contact op met Van Duijnen Horeca Service voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Over Van Duijnen Horeca

Wij helpen horeca ondernemers met duurzame oplossingen in tap- en koeltechniek om het maximale uit hun onderneming te halen. Je kunt bij ons terecht voor een advies, de installatie en het onderhoud. De one stop shop voor je dranktechniek met een oplossing op maat.

Over Van Duijnen Horeca Service

Deze bedrijven werken al met ons samen

Link in bio | project tafel biertap bij Hole in the Wall