Kies jij als horecaondernemer ook voor vrijheid en flexibiliteit?

Bij Van Duijen Horeca Service zien we het steeds vaker: horecaondernemers die kiezen voor de vrijheid van een eigen installatie. En daar is inderdaad wel wat voor te zeggen. 

Onlangs verscheen een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), waaruit bleek dat de prijs van pils in de horeca de afgelopen tien jaar veel sterker is gestegen dan de prijs van pils in de supermarkt. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vindt dit ‘appels met peren vergelijken’, omdat supermarkten bier gebruiken om klanten naar de winkel te lokken. Hoe dan ook, volgens KHN wordt het wel tijd voor de afbouw van afnamebedingen en financieringsregelingen door bierbrouwerijen. Horecaondernemers zijn hierdoor gebonden aan een merk en de prijs van bier is niet transparant.

Verbeter je inkooppositie

Van Duijnen Horeca Services ziet dit ook bij veel van haar klanten; een afhankelijkheid ten opzichte van een bierbrouwerij, waardoor horecaondernemers minder vrij en flexibel zijn om tegen de laagste prijs in te kopen. En dat scheelt een flinke slok op hun rendement.

Steeds meer grote en kleine horecaondernemers kiezen dan ook voor een eigen (bier)tapinstallatie. Omdat ze daarmee onafhankelijk zijn van een bierbrouwer, hun inkooppositie verbeteren en fors kunnen besparen op de inkoopkosten.

De voordelen van een ‘eigen’ tapinstallatie

Kies je als horecaondernemer voor een eigen tapinstallatie, dan heb je ….

  • een sterkere onderhandelingspositie naar bierbrouwers.
  • een beter rendement door scherpere inkoopprijzen.
  • de vrijheid om lokale bierbrouwerijen aan je assortiment toe te voegen.
  • een sterkere positie ten opzichte van je concurrenten.

Dat is ook de mening van bieroloog en bierliefhebber Peter van der Arend op www.missethoreca.nl. Hij schreef een blogpost over de voordelen van een eigen tapinstallatie.

Deze horecaondernemers gingen je voor

Antje van de Statie
Dorien is eigenaresse van grand café / restaurant Antje van de Statie in Weert. Zij heeft bewust gekozen voor een eigen kelderbier- en tapinstallatie en eigen koelingen, van Van Duijnen Horeca Service. “Wij zijn niet afhankelijk van een brouwer en verkopen zelfs ook ons eigen Antje bier. Zo hebben we scherpe inkoopprijzen.” [Lees hier meer over Antje van de Statie]

More-Itz
More-Itz is een luxe après skihut in het Brabantse Drimmelen (net boven Breda). De eigen apparatuur bevalt prima, aldus eigenaar Thomas Langerwerf. “In de horeca wordt een eigen identiteit steeds belangrijker. The sky is the limit is ons motto, dus waarom dan ook niet een eigen tapinstallatie, barkoeling en biertanks? Ik heb dankzij de totaaloplossing van Van Duijnen volledige keuzevrijheid en kan mijn eigen pakket van dranken samenstellen. Zo zit ik bijvoorbeeld niet vast aan een bepaald merk. En gaan de inkoopprijzen ergens omhoog, dan kan ik zonder gedoe overstappen naar een andere leverancier.” [Lees hier meer over More-Itz]

Kies voor expertise

Met meer dan 50 jaar vakmanschap is Van Duijnen Horeca Service dé leverancier van tapinstallaties in Nederland, ook als het gaat om de automatisering van bestaande of nieuwe tapinstallaties. Bekijk hier de voordelen van tapautomatisering voor uw onderneming. Of neem direct contact op met Van Duijnen Horeca Service voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Over Van Duijnen Horeca

Wij helpen horeca ondernemers met duurzame oplossingen in tap- en koeltechniek om het maximale uit hun onderneming te halen. Je kunt bij ons terecht voor een advies, de installatie en het onderhoud. De one stop shop voor je dranktechniek met een oplossing op maat.

Over Van Duijnen Horeca Service

Deze bedrijven werken al met ons samen