NIEUWE TREND DEEL 1: De tapinstallatie waarmee jouw gasten zelf kunnen tappen

Selfservice

Inspirerende concepten: zelf tappen

Lees hoe anderen selfservice concepten toepassen en wat het hen oplevert.

Zelftap Burgerfabriek aan tafel
Tafeltap bij Burgerfabriek

Tafeltaps die de gasten zelf bedienen

Zelftap bij Burgerfabriek
Burgerfabriek

De Burgerfabriek in Amsterdam heeft een aantal tafels met een fraaie tafeltap, waar gasten op elk moment hun eigen bier kunnen tappen. Eigenaar Tom van Beest: “Onze zelftaps bieden twee voordelen: het bespaart personeelskosten en het levert ons veel meer bieromzet op. We kunnen het goed vergelijken want we hebben tafels met en zonder biertap. Op de tafels met eigen biertap is de bieromzet zeker 20% hoger. We zien ook dat onze gasten gaan voor de ‘experience’; ze vinden het hartstikke leuk om zelf een biertje te tappen. En ook niet onbelangrijk: ze hoeven niet te wachten op bediening. Met de tafeltap hebben ze altijd een lekker koud biertje letterlijk binnen handbereik.”

Complete zelfbedieningsbar op maat

Cityhub zelfbedieningsbar
Zelfbedieningsbar bij CityHub

Bij CityHub Hotel in Amsterdam hebben we een volledig geautomatiseerde tapinstallatie geplaatst, geheel naar de wensen van het hotel en passend bij het CityHub concept. In de bar bevinden zich automaten met blikjes en versnaperingen en zelftaps voor bier, wijn, gedistilleerd (non drip) en koffie. Zo kunnen de hotelgasten zelf kun drankje pakken en meenemen naar hun tafel. Registratie gebeurt via een polsbandje dat ook meteen als kamersleutel fungeert. Gemak en service gaan hier hand in hand. Lees hier hoe de eigenaren hun hotel rendabel hebben gemaakt.

Zelfbedieningsbar bij Star Lodge hotel
Zelfbedieningsbar bij Star Lodge hotel

Ook bij Star Lodge Hotels in Utrecht kunnen gasten zelf hun dranken tappen en betalen met een keycard die zij ook voor de hotelkamer deur gebruiken. Over het algemeen zijn de reacties hun gasten positief: zij zien het als een beleving om zelf aan de andere kant van de bar te staan. Zelf even een drankje tappen via het prachtige mooi vormgegeven RVS-tapsysteem wordt als leuk ervaren. Vorig jaar is Star Lodge Hotel zelfs gekozen als beste hotel in Utrecht! Lees meer uitleg van de directeur over het hotelconcept.

Zelftap bij studentenvereniging Vindicat in Groningen
Zelftap bij studentenvereniging Vindicat in Groningen

Zelftapinstallatie bij studentenvereniging

Met meer dan tweeduizend actieve leden is Vindicat de grootste en oudste studentenvereniging van Groningen. Studenten sjouwen hier niet langer met kratjes bier. Met de tafeltap van Van Duijnen Horeca hebben ze op elk moment biertje voorhande, dat altijd perfect getapt is en op de juiste temperatuur. De studenten hebben een pasje met (prepaid) saldo, zodat elk getapt biertje ook direct betaald wordt.

Tapinstallatie voor zelfbediening past perfect bij een totaalconcept

Bar rest Oranje ApeldoornIMG_7928-960x600
Bar bij restaurant Orange

Life cooking en buffetrestaurant Orange in Apeldoorn heeft verschillende kookeilanden, waar gasten zelf hun eten kunnen kiezen en halen. De zelfbedieningsbar past perfect bij het “all-inclusive concept”, onbeperkt culinair eten en alle alcoholvrije consumpties voor een vaste prijs. De frisdranken en koffie en thee zijn inclusief, alleen voor de alcoholische dranken hebben de gasten een drankpas nodig. De Orange drankpas is een op -en afwaardeerkaart verkrijgbaar bij de ontvangstbalie waarmee de gasten volautomatisch zelf een wijntje of biertje inschenken. Zo verlies je geen tijd en omzet en kunnen gasten echt alles zelf pakken, helemaal volgens het concept van wereldrestaurant Orange.

De voordelen van geautomatiseerde zelf tapinstallaties op een rij:

• Meer omzet door hoge funfactor (zelf tappen is leuk) + geen wachttijd
• Besparing op personeelskosten
• Altijd de juiste dosering: een perfect getapt biertje of een goed afgemeten glas wijn of sterke drank
• Altijd een koel drankje binnen handbereik
• Alle drankjes worden automatisch afgerekend (d.m.v. een pasje met (prepaid) saldo of door bijschrijving op de rekening)
• Geschikt voor koude en warme dranken
• Makkelijk te integreren in zelfbedieningsconcepten waarbij gasten ook zelf hun eten pakken (hotels, restaurants)
• Minder personeel komt met geld in aanraking omdat betaling via een pas gaat
• Ideaal in rookruimtes: gasten kunnen roken en zelf een nieuw drankje nemen zonder dat personeel er last van heeft

Ook interesse in een op maat gemaakt concept voor een zelf tapinstallatie? Kijk op op onze website. Bel 036 538 78 78 of vraag om een vrijblijvende offerte.

Over Van Duijnen Horeca

Wij helpen horeca ondernemers met duurzame oplossingen in tap- en koeltechniek om het maximale uit hun onderneming te halen. Je kunt bij ons terecht voor een advies, de installatie en het onderhoud. De one stop shop voor je dranktechniek met een oplossing op maat.

Over Van Duijnen Horeca Service

Deze bedrijven werken al met ons samen

Link in bio | project tafel biertap bij Hole in the Wall