Ontwikkeling van biercocktailtap

's Werelds eerste biercocktailtap

In opdracht van Stadshaven Brouwerij ontwikkelen wij ’s werelds eerste biercocktailtap. Wat waren de uitdagingen bij de ontwikkeling? Hoe werkt het? Wij vragen het aan Marc Lucassen, de projectleider van deze innovatieve biercocktailtap.

Uniek

“Deze biercocktailtap is nog nooit eerder op deze manier ontwikkeld. Een andere partij heeft eerder een concept ontwikkeld waarbij een smaak aan het bier wordt toegevoegd. Dan laten ze het bier bijvoorbeeld door fruit en/of kruiden stromen. Of ze voegen een kleine hoeveelheid smaakstof toe aan het bier. Bier was bij deze concepten altijd het hoofdbestandsdeel. Bij een biercocktail werkt dit heel anders. Deze bestaat misschien voor 1/3 uit bier en voor 2/3 uit andere producten. Dit vraagt om een hele andere configuratie van volumestromen als je dit vanuit één kraan wil tappen.”

Uitdagingen

“De uitdagingen van deze ontwikkeling waren dan ook verhoudingen, condities en kwaliteit. De verhoudingen luisteren erg nauw. Wij maken in deze configuratie gebruik van meerdere leidingen die in de bieruitloop samenkomen. Daar worden ze met elkaar gemend. De volumestroom van deze leidingen kunnen onafhankelijk van elkaar ingesteld worden. Alleen zo kan je precies de juiste verhouding van de cocktail én het bier regelen.”

Makkelijk verschillende biercocktails

“Per zuil wil je verschillende cocktails kunnen tappen. Waarbij bier je constante factor is, maar de cocktails wisselen. De tap moet zo in elkaar zitten dat er geen smaakoverdracht mogelijk is. Ook moet je ieder onderdeel goed kunnen reinigen. Om zo smaak beïnvloeding en organismegroei zo min mogelijk kans te geven. Het is belangrijk dat alles van elkaar gescheiden blijft tot aan de uitloop.”

Mooi project

“Ik kijk met plezier terug op de ontwikkeling van deze innovatieve biercocktailtap. Het is erg leuk om aan de ontwikkeling unieke projecten zoals deze te werken. Nieuwe dingen maken die écht op maat van de klant zijn.”

Hoe werkt het?

Je selecteert één van de drie cocktailsmaken op de zuil. Dan zet je de tapkraan open en je tapt je biercocktail! Bij Stadshaven Brouwerij is het zo ingesteld dat ze zelf het volume kunnen bepalen. Je kunt een proefglaasje tappen of meerdere biercocktails achter elkaar doortappen. Wanneer je geen cocktail kiest, dan tap je gewoon bier. Voor deze biercocktailtap is automatisering niet noodzakelijk. Het is dus goed standalone te gebruiken.

Bierautomaat Tappy by Van Duijnen Horeca Service

Een andere innovatie: Tappy by Van Duijnen Horeca Service. Met één druk op de knop 1, 2 of 3 bier uit de automaat halen. Heb jij hem al uitgeprobeerd?

Horeca Trends Bier uit de automaat, bierautomaat Tappy by Van Duijnen Horeca Service

Over Van Duijnen Horeca

Wij helpen horeca ondernemers met duurzame oplossingen in tap- en koeltechniek om het maximale uit hun onderneming te halen. Je kunt bij ons terecht voor een advies, de installatie en het onderhoud. De one stop shop voor je dranktechniek met een oplossing op maat.

Over Van Duijnen Horeca Service

Deze bedrijven werken al met ons samen

Automatische biertaps bij Hollywood Event Center in Rotterdam
Tafel biertap in karaoke kamer Amsterdam