Louie Louie, Amsterdam
Totaalproject

‘Eén adres voor een compleet uitgeruste bar’

Louie Louie is een nieuwe bar in Amsterdam-Oost. Hier genieten gasten van een drankje en kleine gerechtjes die Zuid-Amerikaans en Aziatisch georiënteerd zijn. Marcel van Breda, eigenaar, vertelt over de bewuste keuze voor de tapautomatisering van Van Duijnen Horeca Service voor Louie Louie.

Marcel van Breda is geen onbekende in de horeca. Samen met zijn compagnons heeft hij meerdere zaken in Amsterdam. Marcel: “In twee andere zaken, Weber en Lux, werken wij inmiddels al twaalf jaar met tapautomatisering. En dit bevalt top. Het was voor mij daarom vanzelfsprekend om met Louie Louie ook te kiezen voor Van Duijnen Horeca Service.”

“De automatische taps van Van Duijnen registreren wat er aan bier, wijn en gedistilleerd wordt getapt. En deze zijn weer gekoppeld aan de kassa van Eijsink. Wat getapt is moet dus kloppen met de omzet. Handig, want zo heb ik inzicht in wat er gebeurt. Ook als ik er niet ben. Het is vaak druk – waar ik blij mee ben uiteraard – maar ik kan niet elke avond zelf aanwezig zijn.” Wat ook prettig werkt vindt Marcel is de automatisch ingestelde dosering. “Hierdoor heb je minder verspilling. Ik bespaar zo op de inkoopkosten en kan betere marges halen.”

Naast de tapautomatisering maakt Marcel ook gebruik van de drankenkoelingen van Van Duijnen. Alle koelingen van Louie Louie zijn aangesloten op één centrale koelunit. Marcel: “Voor mij was deze keuze snel gemaakt. Geen losse koelcompressors die veel warmte afgeven, maar één unit die energiezuinig is. Hiermee bespaar ik op mijn energierekening en kosten voor onderhoud. Maar los daarvan vind ik het ook meer van deze tijd. Zeker voor Louie Louie, een moderne zaak op een prominente locatie in Amsterdam-Oost. Milieubewust zijn en aandacht voor duurzaam ondernemen hoort ook bij goed en modern ondernemerschap.” Louie Louie heeft een goed uitgeruste bar, die maximaal rendement haalt. Voor mij is Van Duijnen een ‘totaalontzorger’. Ik heb één adres voor alles wat ik nodig heb voor een compleet uitgeruste bar, waar ik altijd op kan rekenen.”

Meer zoals dit …

DashBar was dé doorslaggevende factor
“Een betrouwbare samenwerking is veel waard. In het beginsel heb je dan ook een streepje voor op anderen. Toch hebben we ook zeker gekeken naar andere aanbieders. Tapautomatisering DashBar won het voor ons van de…
Tapautomatisering maakt het makkelijker
Mark Molenaar (hoofd horeca) vertelt o.a. over: zijn reis richting Nighttown tot Worm, centiliters per biertje, wat een must is voor gesubsidieerde poppodia en wat -niet- de kunst van het barkeeperschap zou moeten bepalen.