Internationaal memberconcept Soho House opent in Amsterdam

Voor wie er nog nooit van heeft gehoord: Soho House is een internationale membersclub uit Londen. Het biedt leden die werkzaam zijn in de film, media en creatieve industrie de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en te inspireren, te werken en te ontspannen. Een beetje exclusief is het wel; je moet lid zijn om gebruik te maken van alle faciliteiten. Er zijn echter ook ruimtes op de begane grond die voor iedereen toegankelijk zijn, zoals het Italiaanse Cecconi’s restaurant, de event spaces en de Cowshed spa.

Taptechniek maakt het interieur af bij Soho House AmsterdamSoho House tot in de kleinste details

Soho House heeft het complete interieur zelf ontworpen. “Hun ontwerpafdeling tekent alles tot in de details uit en heeft een belangrijke rol bij de inkoop. Bijna alles wat je ziet in een Soho House is maatwerk, elke ruimte heeft een eigen look & feel. Het ontwerp wordt afgestemd op de karakteristieken van het pand en de locatie.”

De interieurs zijn van een zeer hoog kwaliteitsniveau en een belangrijk onderdeel van de gastenbeleving. “Speciale meubelstoffen worden gemaakt, honderden verschillende tegeltjes worden ingekocht en vele decoratieve lampen speciaal ontworpen. Een dergelijk proces is omvangrijk en complex om te managen maar je krijgt hierdoor wel een unieke uitstraling die we nog niet kennen in Nederland.”

Lokale partner voor barinstallatie

In het pand zijn tien barmeubels geïnstalleerd, zelfs buiten op het dakterras. Een technisch uitdagend proces, daarom heeft Aedes al in het beginstadium Van Duijnen Horeca Service bij het project betrokken.

Aedes: “Met zoveel barren in een bestaand pand en ruimtegebrek moet je goed nadenken over de biersystemen. De barsystemen werden geleverd door een Engelse leverancier, die speciaal voor Soho House een barsysteem heeft ontwikkeld met geïntegreerde cocktailstations, koelingen en biertaps. Omdat de communicatie tussen een Brits bedrijf en Nederlandse interieurbouwers en installateurs misschien niet optimaal zou zijn, zochten we een lokale partner voor de installatie van deze barren die ook in staat was om een complex biersysteem te ontwerpen en te leveren dat voldoet aan alle operationele, technische en esthetische eisen. Dat werd Van Duijnen Horeca Service. Zij hebben ook ervaring met complexe bierinstallaties in de A’dam Toren en Ziggo Dome.”

Zo ziet de koelcel bij Soho House Amsterdam eruit.Zes bieren op álle barren

“Op basis van gewenste biermix en de locatie van alle barren kozen we in overleg met Van Duijnen voor twee centrale bierkoelcellen, met gekoppelde kleine vaten. Soho House wilde maar liefst zes verschillende bieren op alle barren hebben, dan werken grote biertanks niet. Van Duijnen heeft een gekoelde bierkelder in de back-of-house in de kelder en op de vierde verdieping gecreëerd, plus alle pythontracés naar de centrale koelinstallatie op het dak. Vanwege de grote afstanden zijn drukverhogers toegepast om de bierdruk op peil te houden. Uit efficiencyoverwegingen hebben we uiteindelijk ook de keukenkoelcellen op dit systeem aangesloten.”

Op tijd klaar

We wilden geen vertraging oplopen, dat is erg kostbaar. Want als een bar niet op tijd gereed is, kan bijvoorbeeld een heel restaurant niet open. Dan kan personeel niet aan het werk, geplande events niet doorgaan. Daarom is het van belang dat we partijen om ons heen verzamelen die de complexiteit van werkzaamheden aan kunnen en ook in staat zijn om praktisch en flexibel werkzaamheden uit te voeren. En die creatief meedenken om snel en effectief oplossingen te vinden voor problemen. Samenwerken met de opdrachtgever en de andere partijen is cruciaal om de planning te kunnen halen.”

Een succesvolle start Soho House

De bijzondere interieurs en al die verschillende functies samen in één historisch pand, dat is uniek in Nederland. Het typeert de bijzondere opzet van Soho House. “Om dit te realiseren heb je veel kennis en ervaring nodig van specialisten. We hebben met elkaar laten zien dat het met de juiste spirit mogelijk is om dit voor elkaar te krijgen.” En met het in september geopende authentieke Italiaanse restaurant Cecconi’s (handmade pasta en pizza’s uit de houtoven!) zal Soho House zich ook op de Amsterdamse kaart zetten. Gezien het succes in andere landen, gaat dat vast en zeker ook hier lukken.

Meer info: www.sohohouseamsterdam.nl

Soho House in Amsterdam

Meer zoals dit …

DashBar was dé doorslaggevende factor
“Een betrouwbare samenwerking is veel waard. In het beginsel heb je dan ook een streepje voor op anderen. Toch hebben we ook zeker gekeken naar andere aanbieders. Tapautomatisering DashBar won het voor ons van de…
Tapautomatisering maakt het makkelijker
Mark Molenaar (hoofd horeca) vertelt o.a. over: zijn reis richting Nighttown tot Worm, centiliters per biertje, wat een must is voor gesubsidieerde poppodia en wat -niet- de kunst van het barkeeperschap zou moeten bepalen.