Mereveld, Utrecht
Tapautomatisering

Mereveld in Utrecht

Mereveld is een Green Key locatie die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Geautomatiseerde horeca past daar goed bij omdat er zo veel minder drank wordt verspild.

‘De kassa turft’

Boerderij Mereveld in Utrecht was een van de eerste horecabedrijven met horeca-automatisering. Hans Stelling, eigenaar: “We hebben iedere bar geautomatiseerd en ook aangesloten op het kassasysteem. Vooral omdat het – bij onze congressen, huwelijksfeesten en zakelijke feesten – vaak druk is en er snel geschonken moet kunnen worden. De kassa turft. Ideaal want zo vergeet je niks te factureren.” Ook voor mijn managementinformatie biedt Van Duijnen uitkomst. “Op elk moment van de dag kan ik de statistieken raadplegen en heb ik inzicht in mijn omzet, de voorraad en zie ik bijvoorbeeld welke drankjes het goed doen binnen ons assortiment.”

Hoge kwaliteit maatwerk

Hans vindt duurzaamheid belangrijk in zijn bedrijfsvoering en is trots dat Mereveld zich Green Key locatie mag noemen. “Geautomatiseerde horeca past bij de greenkeygedachte. Wij hebben bijvoorbeeld minder verspilling van drank. Ik maak gebruik van de totaaloplossing die Van Duijnen biedt. Zo konden wij bij hun ook terecht voor bijvoorbeeld koelmeubels en lekbladen. Hierin is maatwerk voor ons belangrijk, het moet tenslotte wel passen in je bedrijf. Onze lekbladen zijn van hoge kwaliteit mooi dik roestvrijstaal. En de vormgeving van de tapzuilen combineert goed met de rest van ons interieur.”

‘Eén vast aanspreekpunt’

Het contact met Van Duijnen verloopt prettig en professioneel. “Ik heb één vast aanspreekpunt. En wat ze zeggen, doen ze ook. Regelmatig komen ze bij ons over de vloer voor het structurele onderhoud en storingen heb ik nagenoeg niet. Ik raad tapautomatisering van Van Duijnen zeker aan bij collega’s van evenementenlocaties. Maar ook aan hoteliers. Eigenlijk overal waar regelmatig getapt wordt. Het grote voordeel: je hebt volledige controle op je drankuitgifte.”

Lees ook artikel in KHN Magazine mei 2015

Meer zoals dit …

DashBar was dé doorslaggevende factor
“Een betrouwbare samenwerking is veel waard. In het beginsel heb je dan ook een streepje voor op anderen. Toch hebben we ook zeker gekeken naar andere aanbieders. Tapautomatisering DashBar won het voor ons van de…
Tapautomatisering maakt het makkelijker
Mark Molenaar (hoofd horeca) vertelt o.a. over: zijn reis richting Nighttown tot Worm, centiliters per biertje, wat een must is voor gesubsidieerde poppodia en wat -niet- de kunst van het barkeeperschap zou moeten bepalen.