DashBar bij SSRE | Van Duijnen Horeca

Tapautomatisering DashBar: doorslaggevende factor

SSRE
Tapautomatisering

DashBar was dé doorslaggevende factor

Begin dit jaar breidde studentenvereniging SSRE de samenwerking met ons uit. Het is geweldig wanneer relaties opnieuw voor je kiezen! Welke beweegredenen hadden zij? Wie is SSRE eigenlijk?

Dit keer zijn we daarom het gesprek aangegaan met Ole Wouters. Zijn functie binnen het bestuur van SSRE is Fiscus Sociëteit. Hij vertelt waarom ze voor tapautomatisering DashBar van Van Duijnen Horeca Service gekozen hebben. Ole deelt ook hoe hij de samenwerking voor dit project ervaren heeft. Met zowel de accountmanager als met onze monteurs.

In dit verhaal ontdek jij ook hoe hij de werking van tapautomatisering DashBar ervaart. En vertelt Ole wat zijn tip voor andere verenigingen is.

Altijd erg gezellig en één groot feest

“Wij zijn een grote studentenvereniging in Eindhoven, met ongeveer 500 leden. Leden van onze vereniging studeren voornamelijk aan de Technische Universiteit of de Fontys.” vertelt Ole. “Klinkt waarschijnlijk heel cliché, maar bij ons is het dus echt altijd gezellig en één groot feest.”

Sociëteit Eunaia

Vijf jaar geleden moest SSRE hun sociëteit verhuizen. Dat was het moment dat ze een prachtig monumentaal pand midden in het centrum vonden! Namelijk Vestdijk 22 in Eindhoven. De naam van hun sociëteit bleef identiek. Sociëteit Eunaia is 4 dagen in de week geopend voor hun leden.

Tapautomatisering DashBar in de kroeg bij SSRE | Van Duijnen Horeca

Penningmeester van de kroeg

“Snel resultaat zien van wat ik heb doorgevoerd!” antwoordt hij enthousiast op de vraag: wat vind je het leukste aan je bestuursfunctie. “In deze functie heb je de kans om de bar bediening beter te maken. Zelf stond ik hiervoor ook al achter de bar. Ik (en anderen ook natuurlijk) merkte dat niet alles soepel verliep. Het besturingssysteem wat we bij die bar gebruikten was antiek en haperde regelmatig. Dat werkt natuurlijk alles behalve prettig.”

Streepje voor, maar toch vergelijken  

“We werken al een aantal jaren samen met Van Duijnen Horeca. Onder andere met hun ‘studentenproof’ bierzuilen. Die samenwerking beviel al goed. Een betrouwbare samenwerking is veel waard. In het beginsel heb je dan ook een streepje voor op anderen. Toch hebben we ook zeker gekeken naar andere aanbieders van tapautomatisering. We hebben verschillende offertes naast elkaar gelegd. Alleen zo kun je een wel overwogen besluit maken.”

Tapautomatisering DashBar was de doorslaggevende factor

“Het DashBar automatiseringsplatform won het voor ons van de andere systemen. Tapautomatisering DashBar werkt als enige in de cloud. Voor ons heeft dat enorm veel voordelen. Zo is het kalibreren veel makkelijker. Waardoor meer mensen dit kunnen doen. Ook kunnen we onze flowmeters nu digitaal (en overal) aflezen. Dat werkt niet alleen prettig, het is ook veel minder gevoelig voor fouten.

Meer over cashless tapautomatisering van Creo en Van Duijnen Horeca

Nu zonder tapper

Neem onze aparte borrelruimte. Daar hoeven we geen tapper meer in te zetten. In het dashboard kunnen we het tussendoor realtime in de gaten houden. En na afloop zien we exact wat is verbruikt en factureren we.”

Inzicht en controle

In de kroeg hebben ze ook een wandtap die werkt met een flowmeter. De werking is gelijk als bij de aparte borrelruimte. Je kunt met je clubje een eigen tap huren. Ole geeft aan dat deze wandtap populair is. Lachend zegt hij: “De vrijwilligers blijven het ook interessant vinden dat ze de taps aan en uit kunnen zetten via DashBar.”

Tapautomatisering maakt tappen zo veel makkelijker

Ook in de kleine zaal maken ze gebruik van tapautomatisering DashBar | Van Duijnen Horeca

Tapautomatisering is?

“Op een efficiënte manier weten hoeveel bier uit je leidingen stroomt. Tapautomatisering maakt tappen zo veel makkelijker. Doordat we het bier doseren met tapautomatisering. Maar ook omdat tapautomatisering de samenwerking met ons cashless betaalsysteem van Creo mogelijk maakt. Die twee aspecten zorgen ervoor dat het echt rap werkt. Ledenpas op de lezer leggen en de artikelen worden automatisch die rekening geboekt.”

Prettig samenwerking  

Ole is erg tevreden over de samenwerking bij dit project. Hij geeft aan dat zijn accountmanager Martijn altijd adequaat reageerde. Hij was ook goed op de hoogte. Het proces van tekenen tot plaatsen verliep ook rap. Hij zegt: “Naast dat jullie monteurs Berry en Rick je echt meenamen in het proces en uitleg gaven was het ook erg gezellig met ze. Ook belangrijk!”

Zijn tip voor andere verenigingen?

“Overweeg jij tapautomatisering? Dan raad ik je aan om te bekijken of het aangeboden systeem ook modulair is. De mogelijkheid om later uit te breiden wil je niet mislopen. Bijvoorbeeld de optie om je postmix installatie of sterke dranken installaties in een later stadium aan te sluiten op het systeem. Dat is waardevol. Bij tapautomatisering DashBar is dit het geval. Dat zorgt ervoor dat wij bij SSRE kunnen uitbreiden wanneer we daar aan toe zijn. Waarbij wij niet opnieuw moeten investeren in de basismodule van DashBar.”

Meer zoals dit …

Tap automatisering maakt het makkelijker
Mark Molenaar (hoofd horeca) vertelt o.a. over: zijn reis richting Nighttown tot Worm, centiliters per biertje, wat een must is voor gesubsidieerde poppodia en wat -niet- de kunst van het barkeeperschap zou moeten bepalen.