Van Duijnen en de anderhalve meter horeca: zo hou je afstand

Horeca

In deze blog belichten we diverse mogelijkheden om je gasten te ontvangen en toch afstand te houden. Wordt ‘self service’ de nieuwe ‘service’?

Mogelijkheden om je gasten veilig weer te verwelkomen

Het is duidelijk dat ‘social distancing’ en anderhalve meter afstand voorlopig leidend zullen zijn in de horeca als de deuren straks weer open gaan. Om veilige afstand tussen zowel je bedienend personeel en gasten, als je gasten onderling te handhaven zijn er al legio oplossingen bedacht:

Zo hebben sommige ondernemers een speciale trolley ontwikkeld waarbij het personeel op gepaste afstand blijft en de gasten er zelf hun borden en glazen vanaf pakken. Ook zijn er verrijdbare “anderhalve meter” tafels voorzien van een besteklade, la voor vuile vaat, wijnkoeler en glazenrek ontworpen. En zo komt Satelliet nu met – InBetween by Satelliet – een productlijn met schermen tussen de tafels die gasten en medewerkers een veiliger en geborgen gevoel geven zolang het coronavirus heerst. Je kunt straks misschien ook bestellen via QR codes die je scant met je eigen smartphone, wat het bestelproces efficiënter en makkelijker maakt.

Of wat dacht je van zelftaps aan een (bier)taptafel of een gehele zelfbedieningswand. Deze zijn zo in te richten dat de mensen in jouw zaak op veilige afstand van elkaar kunnen blijven.

Voordelen en voorbeelden van zelfbediening

De laatste jaren zien we steeds vaker dat horecaondernemers kiezen voor een tapinstallatie die je gasten zelf kunnen bedienen. Gasten kunnen dan zelf hun warme en/of koude dranken tappen en betalen met bijvoorbeeld een speciaal tappasje of zelfs contactloos via je pinpas of telefoon . Er zijn tafeltaps of zelfbediening biertaps op een andere gewenste plek zoals de gang, maar ook complete zelfbedieningsbars. Tap zelf je bier en betaal contactloos via pinpas of smartphone

In de onderstaande video die we hebben gemaakt op de Horecava zie je hoe het werkt.

Taptafels met zelftap

Met tafeltaps voorkom je een grote menigte en rijen aan de bar. En gasten genieten van een altijd lekker koud biertje direct bij de hand.
Gasten gaan voor de ‘experience’. Ze vinden het hartstikke leuk om zelf een biertje te tappen en willen het allemaal een keer proberen. Zo hoeven ze niet te wachten aan de bar of tot de bediening komt. Ze vinden het heerlijk om altijd een lekker koud biertje letterlijk binnen handbereik te hebben.

Taptafels bij Ijver
Zelftap taptafels bij IJver in Amsterdam
Taveerne Rabenhaupt
Taveerne Rabenhaupt in Groningen
Zelftap taptafels bij Oslo Beers in Amsterdam
Zelftap taptafels bij Oslo Beers in Amsterdam

Complete zelfbedieningsbar op maat

Je kan ook kiezen voor een complete zelfbedieningsbar die je geheel naar wens kunt inrichten. Met een automatische tapinstallatie voor bier, wijn, gedistilleerd, frisdrank en koffie. Zodat je gasten zelf hun drankje pakken en direct cashless betalen via smartphone of pinpas en meenemen naar hun tafel. Bij CityHub hotel hebben wij de bar volledig geautomatiseerd en kunnen de gasten zelf hun drankjes inschenken via een polsbandje. Lees hier hoe de eigenaren hun hotel rendabel hebben gemaakt. En ook voor StarLodge en Center Parcs is een complete, snelwerkende zelfbedieningsbar gebouwd. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Zelfbedieningsbar Wereld Restaurant Orange in Apeldoorn en Puur in Emmen
Zelfbedieningsbar Wereld Restaurant Orange in Apeldoorn en Puur in Emmen
Zelfbediening Beers & Barrels in Breda en Center Parcs
Selfservice bierwand Beers & Barrels in Breda en complete zelfbedieningsbar bij Center Parcs
Zelfbedieningsbar bij Star Lodge Hotels in Utrecht
Zelfbedieningsbar bij Star Lodge Hotels in Utrecht

‘Digitale biersommelier’ met zelfbediening koelkast

Bij IJver in Amsterdam trekt de indrukwekkende koelkastwand met de ‘digitale biersommelier’ in het restaurant direct de aandacht. Op het display ernaast krijg je d.m.v. een aantal vragen een persoonlijk bieradvies. Je rekent contactloos af via je pinpas en pakt zelf een van de zeventig speciaalbiertjes uit de koeling. “Zelf een biertje pakken” past goed bij het ‘vrije’ van de buurt, op de NDSM werf. Ook heeft IJver diverse gezellige zelftap-taptafels waar het bier direct vanuit de grote opvallende tanks erboven je glas in stroomt.
Biersommelier bij IJver

Zie onderstaande voorbeelden van ‘self service’ biertaps ter inspiratie.

Taptafels bij Karaat in Amsterdam
Taptafels bij Karaat in Amsterdam
Zelftaps bij Café Bar 't Lempke in Eindhoven en Taveerne Rabenhaupt in Groningen
Zelftaps bij Café Bar ’t Lempke in Eindhoven en Taveerne Rabenhaupt in Groningen
Zelftaps bij THOMS Stadsbrouwerij in Rotterdam
Zelftaps bij THOMS Stadsbrouwerij in Rotterdam
Beer Up bij Pier 32 in Scheveningen
Beer Up bij Pier 32 in Scheveningen

Beer Up kan ook door gasten zelf bediend worden. De Beer Up is een biertap die het bierglas vanaf de onderkant vult. Het bier stroomt dus van onder naar boven: zonder bierverspilling, zonder geknoei, zonder een biertap aan te raken. Meer informatie over de Beer Up vindt je hier

Kijk ook bij zelf bier tappen voor meer informatie over zelfbediening.

Van Duijnen Horeca Service is expert op het gebied van drank- en koeltechniek en denkt graag met je mee. Of het nu gaat om het vervangen van een oude koeling, het plaatsen van extra bierkranen, een glazenspoelmachine voor extra hygiëne of een complete zelftapwand: wij staan voor je klaar met een vrijblijvend advies. Neem contact op.

Vragen of hulp nodig bij een frisse start?

Heb je onze tips over het weer goed in gebruikstellen van je drankinstallaties al gezien? Hier lees je hoe je je tapinstallaties weer goed opstart:

opstart handleiding biertapinstallatie
opstart handleiding wijntapinstallatie
opstart handleiding gedistilleerd installatie
opstart handleiding postmix
handleiding in gebruikstellen van tapautomatisering

Voor vragen of telefonisch advies zijn we te bereiken op 036 – 538 78 78. Heb je toch hulp nodig bij het weer in gebruik nemen van je tapinstallaties of het reinigen van de leidingen? Dan komen wij graag bij je langs tegen een gereduceerd tarief. Wil je gebruik willen maken van deze tijdelijke aanbieding, maak dan snel een afspraak. Bel 036 538 78 78 of mail naar onze afdeling customer service: cs-horeca@vanduijnen.nl

Of bekijk hieronder onze video: meer verdienen aan je bierverkoop.

 

Over Van Duijnen Horeca

Wij helpen horeca ondernemers met duurzame oplossingen in tap- en koeltechniek om het maximale uit hun onderneming te halen. Je kunt bij ons terecht voor een advies, de installatie en het onderhoud. De one stop shop voor je dranktechniek met een oplossing op maat.

Over Van Duijnen Horeca Service

Deze bedrijven werken al met ons samen

Automatische biertaps bij Hollywood Event Center in Rotterdam
Tafel biertap in karaoke kamer Amsterdam