Hier vind je horeca tips om van Koningsdag een commercieel succes te maken

Zo bereid je je als horecaondernemer voor op Koningsdag deel 2

  1. Home
  2. Horeca
  3. Zo bereid je je als horecaondernemer voor op Koningsdag deel 2

Jouw horeca succes voor Koningsdag bereik je zoDe tweede week van april is begonnen! Ben jij al begonnen met de organisatie voor Koningsdag 2019? Is deze dag een koud kunstje voor jou of blijft het een uitdaging?

Lees hier tips van ervaren horecaondernemers om van Koningsdag een commercieel succes te maken.‎

Hieronder een Koningsdag To Do list met diverse tips, welke kun jij al afvinken?

Bedrijfsdoel
Wat is jouw bedrijfsdoel voor Koningsdag 2019? Een glimlach op het gezicht van jouw gasten of heb je ook een evenement doelstelling? Ga dit jaar de uitdaging aan en stel een gezamenlijk doel. Belangrijk is om de doelstelling goed te formuleren, op die manier is er een grotere kans dat er in de praktijk echt wat van terecht komt.

Brainstormsessie
Wat is er voor nodig om dit doel te bereiken; een artiest, extra tappunt, muntverkoop, wijziging menukaart, ander programma, aanpassing prijsniveau etc. Wat voor activiteiten zijn er in de omgeving? Wat kun je hier aan toevoegen? Organiseer een brainstormsessie waarbij jouw (vaste) medewerkers en/of managers ideeën aan kunnen dragen voor de realisatie van de doelstelling.

 Organisatieteam
Bespreek wie er verantwoordelijk is voor welk onderdeel. Maak een verdeling die past bij jouw bedrijf; draaiboek, personeel, presentatie, producten bediening, producten keuken, programma, promotie ed.

Maak van Koningsdag een commercieel horeca succes met deze tips

 Draaiboek
Wat, wanneer en hoeveel is er op welk tijdstip nodig? Wie is verantwoordelijk? Maak een overzichtelijk draaiboek die voor iedereen te begrijpen is en hang deze op in de personeelsruimtes en/of keuken.

Vergunningen
Zijn er activiteiten aangepast? Vraag dan ook de bijpassende vergunningen aan. Denk aan milieuvergunningen (zoals geluidsoverlast), vergunning voor het plaatsen van tenten e.d.

Stocklijst
Wees ruim op tijd met bestellen van apparatuur, producten en benodigdheden. Bepaal met een stocklijst wat er besteld moet worden, wie dit doet en de deadline per onderdeel. Wanneer jouw bedrijf veel evenementen draait zijn stocklijsten met een staffel erg handig.

Presentatie
Denk hierbij aan: decoratie voor de locatie, herkenbare werkbare kleding voor je medewerkers, opmaak menukaarten, tafelnummering voor het (extra) buitenterras, (beeld)materiaal voor promotie ed.

Personeel
Laat je medewerkers een voorkeur aangeven voor welke shift ze willen werken. Op die manier kun je proberen je medewerkers tegemoet te komen. De ene medewerker viert liever koningsnacht, maar de andere wil het liefste op de vrijmarkt rondstruinen. Stuur de instructie alvast digitaal en/of bespreek deze de dag ervoor én laat deze zo volledig mogelijk zijn. Dan weet iedere medewerker meteen de planning en zijn of haar verantwoordelijkheden, zo kunnen ze bij het begin van de shift meteen van start. Neem in de instructie meteen het calamiteitenplan en de verantwoordelijke personen mee.

 Promotie
Koningsdag 2019 begint vorm te krijgen, maar jouw gasten weten dit nog niet. Maak een plan voor de promotie van het programma. Promoot in de lokale media, social media en in je zaak de dagen voorafgaand. Voeg in deze promoties een stunt of winactie toe; zoals een veiling, bij de zoveelste consumptie “X” consumpties gratis, happy hour, onder alle rekeningnummers een diner verloten etc.

Maak er een feestje van!
Zorg ervoor dat het voor jouw medewerkers leuk is om aan het werk te zijn. En dat het hen niets ontbreekt! Sluit de dag af met z’n allen met een drankje en met lekker eten erbij. De kans is dan aanzienlijk groter dat ze het jaar erna ook graag komen werken.

Lees ook onze blog: Zo bereid je je als horecaondernemer voor op Koningsdag deel 1

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van noviteiten op het gebied van horeca en uitnodigingen voor toekomstige horecavakbeurzen en events ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief (maximaal 4 keer per jaar).

Over Van Duijnen Horeca

Wij helpen horeca ondernemers met duurzame oplossingen in tap- en koeltechniek om het maximale uit hun onderneming te halen. Je kunt bij ons terecht voor een advies, de installatie en het onderhoud. De one stop shop voor je dranktechniek met een oplossing op maat.

Deze bedrijven werken al met ons samen

Zelftaptafel bij Heeren van Bommel in Zaltbommel
Deze bier- en postmixzuil maakt de bar bij Trinity Amsterdam compleet
Menu