10 interessante horeca apps voor de horecaondernemer

Volg jij het nog? Er verschijnen steeds meer nieuwe apps voor de horeca. Zoveel, dat je als drukbezette horecaondernemer vaak niet meer weet wat wat is. Welke apps zijn interessant en relevant voor jouw horecaonderneming en waarom? Wij zetten het hieronder voor je op een rij.

1. TIPPR

Ontbreekt je de tijd om nieuwe horecatrends en innovaties te volgen? Of heb je net die ene beurs gemist? Met de app TIPPR kun je snel en makkelijk van alle innovaties op de hoogte blijven. TIPPR werkt als een soort informatiemarktplaats voor horecaprofessionals. De app brengt horecaondernemers in contact met relevante verkopers via een slim algoritme dat jouw interesses herkent. Zo wordt er een match gemaakt tussen verkoper, innovatie en ondernemer. De app is exclusief ontwikkeld voor horecaprofessionals. Lees ook hier.

Andere horeca tips lezen?

Tips voor horeca professionals met topics als verbeteren marge, rendement, taptechniek, service en meer!

2. Yellowstone

In januari 2018 opende Yellowstone haar nieuwe app met 15 trainingen en 50 leden. Inmiddels is de app van het grootste HorecaTube in Nederland uitgegroeid tot 100 online trainingen en ruim 2500 leden! Yellowstone is een horeca-video-academie met korte trainingsvideo’s voor horecapersoneel. Zo kun je bijvoorbeeld instructie vinden hoe je het perfecte biertje tapt, hoe je een dienblad het beste vast houdt, tips van een top thee sommelier of tips van baristakampioen Rose van Asten. Met de Yellowstone app is het leuk en eenvoudig om je personeel wat extra kennis bij te brengen.

https://youtu.be/t4wrUO6g_CI

3. Too Good To Go

Vind jij eten weggooien ook zo zonde? De app Too Good To Go komt met een handige oplossing voor horecaondernemers als het gaat om voedselverspilling. Met deze app kun je gemakkelijk je niet verkochte gerechten of eten verkopen. Dat is een stuk voordeliger dan weggooien en je levert zo ook nog een bijdrage aan het milieu. Op dit moment werkt de app alleen voor (ca. 25) Amsterdamse ondernemers. Maar er zijn plannen om het concept verder uit te breiden naar meer steden in Nederland. Om in de gaten houden!

4. Leqqr

Vind je bezorgapps als Foodora en UberEats net even iets te duur? Dan is Leqqr misschien wel iets voor jouw horeca onderneming. Met deze app kun je namelijk een eigen custom bestelapp laten maken en persoonlijke features toevoegen. Je kunt makkelijk communiceren over nieuwe gerechten, acties, reserveringen en events. En, ook niet onbelangrijk, je kunt de app makkelijk zelf onderhouden. Lees meer hier.

5. GastroBuddy

Weg met de papieren lijstjes! GastroBuddy maakt heel eenvoudig een einde aan die enorme papierwinkel en helpt je met het digitaliseren van gastenlijsten, schoonmaaklijsten enz. Dat scheelt niet alleen papier; medewerkers zijn zich zo ook meer bewust van hun To do’s. En als ondernemer krijg je online meer inzicht en overzicht in de ‘takenflow’ van je medewerkers. De app is specifiek ontwikkeld door en voor horecaondernemers. De lijsten zijn makkelijk aan te passen, want elke onderneming vraagt natuurlijk om zijn eigen aanpak. Kortom, GastroBuddy helpt jouw zaak met het verhogen van professionaliteit, productiviteit en effectiviteit. Lees meer hier.

6. Fuuding

Altijd al Dynamic Pricing in jouw zaak willen toepassen? De Fuuding app is een app die (met name restaurants) de mogelijkheid biedt om prijzen dynamisch in te zetten. Dit maakt het voor ondernemers makkelijker om op de piek- en dalmomenten prijzen aan te passen zodat vraag en aanbod beter op elkaar aansluiten. Ondernemers kunnen gemakkelijk gerechten met een bepaalde prijs in een tijdvenster zetten en zo een soort digitaal Happy hour creëren. Voor de gebruiker werkt het ook gemakkelijk. De consument krijgt automatisch aanbiedingen uit de buurt te zien en kan filteren op bijvoorbeeld ‘type keuken’. De Fuuding app wil horecagelegenheden zo helpen om een hogere bezetting te krijgen tijdens de daluren. Klanten die een gerecht bestellen via Fuuding betalen via iDEAL of met een creditcard. De restaurants betalen 8% commissie over bestellingen via Fuuding. De app is op dit moment alleen nog beschikbaar in Amsterdam, maar de initiatiefnemers willen snel uitbreiden naar andere steden.

7. Untappd

Wil je je klanten een optimale beleving geven van jouw speciaalbieren? Untappd is een mobiel sociaal netwerk waarbij klanten hun favoriete speciaalbieren die ze in jouw café drinken, kunnen delen. Via de app kunnen ze op locatie inchecken en nieuwe bieren ontdekken.

https://youtu.be/-Y06p8YIkPw

8. Speakap

Dit is een interessante app voor ondernemers die op zoek zijn naar een platform voor interne communicatie. Via dit sociale platform kan personeel gemakkelijk kennis uitwisselen en de ondernemer kan eenvoudig nieuws en nieuwtjes delen. Het platform is geheel te personaliseren per bedrijf en kan ook worden voorzien van eigen branding. Daarnaast biedt de Speakap toevoegingen van andere apps zoals Sharepoint, Afas, Leaplines, Softbrick, SRXP en Dotweb. Die zorgen ervoor dat werknemers ook gebruik kunnen maken van ERP, e-learning, zodat ze zelf declaraties en werkroosters kunnen inzien en toevoegen. De Speakap wordt al gebruikt door bedrijven als Rituals, MediaMarkt, Selfridges, Bosch, Kinepolis en Schiphol Airport Retail. Winnaar van de ABN Amro Award ‘Beste Retail Innovatie 2017’.

9. Mixology App

Hou jij van het mixen van een heerlijke cocktail voor je gasten? Met de Mixology App kun je eenvoudig bladeren door maar liefst achtduizend recepten en duizend ingrediënten om de beste cocktails te maken. Je kunt kiezen voor recepten met de Europese of Amerikaanse metrieke eenheden. Makkelijk en toegankelijk in het gebruik voor elke werknemer en ondernemer.

10. Bar and Club Stats

Wil jij minderjarig drankgebruik in jouw horecaonderneming tegengaan? Daar kan Bar and Club Stats je een handje bij helpen. Met deze app kun je ID’s scannen met een Iphone, Ipad, Ipod of Android-apparaat. Op deze manier is het eenvoudig voor je personeel om klanten te identificeren en wordt inzichtelijk gemaakt dat jouw  klanten daadwerkelijk legaal in je café zijn.

https://youtu.be/Zljyllgo3vE

Over Van Duijnen Horeca

Wij helpen horeca ondernemers met duurzame oplossingen in tap- en koeltechniek om het maximale uit hun onderneming te halen. Je kunt bij ons terecht voor een advies, de installatie en het onderhoud. De one stop shop voor je dranktechniek met een oplossing op maat.

Over Van Duijnen Horeca Service

Deze bedrijven werken al met ons samen

Link in bio | project tafel biertap bij Hole in the Wall