5 Redenen om de Foodhallen Rotterdam te bezoeken

Horeca

Succesvolle horecaondernemers brengen concept naar Rotterdam

Lees hieronder het verhaal van succesvolle horecaondernemers die de Foodhallen ook naar Rotterdam brachten.

Echt Rotterdams

Het is volgens deze succesvolle horecaondernemers absoluut geen kopie van Amsterdam, maar een echte Rotterdamse versie. Ook dit keer geeft de Foodhallen een nieuwe invulling aan een verlaten pand, een historisch pakhuis Pakhuismeesteren. Samen met designhotel Room Mate Bruno zijn de Foodhallen gevestigd in het monumentale pakhuis van het voormalige bedrijf Pakhuismeesteren op de Kop van Zuid aan de Wilhelminakade 52-58 in Rotterdam. Het werd vanaf 1818 gebruikt om exotische ingrediënten uit verre landen op te slaan. Gelukkig is het gebouw van een dreigende sloop gered en vervult het weer z’n oorspronkelijk functie van verzamelplek van lekker eten.

Uit de tap stromen ook lokale dranken zoals ‘no nonsens’ bieren van Brouwerij Noordt of de ouderwetse brouwsels van Kaapse Brouwers en er is ook Schiedamse Bobby’s Gin.

De Foodhallen richten zich, in tegenstelling tot de andere markthallen die Rotterdam al had, 100% op horeca, tot laat in de avond. Rotterdam was overigens geen toevallige keuze, want de oprichters komen er zelf vandaan.

Foodhallen Rotterdam geautomatiseerde bar

Centrale bar

Net als in Amsterdam is de bar centraal en deze wordt geëxploiteerd door de eigenaren. ‘We zijn hier niet de eerste of enige – zoals in Amsterdam. Maar Foodhallen Rotterdam onderscheidt zich in kwaliteit, aanbod en design. Met lokale namen in de stands én op de tap is Rotterdam echt een nieuwe thuishaven geworden,’ zegt Chong Chu één van de drie succesvolle horecaondernemers achter dit concept. Samen met Tsibo Lin en Zing-Kyn Cheung heeft hij Foodhallen Rotterdam en ook Amsterdam opgezet.

geautomatiseerde bar Foodhallen Rotterdam

Van Duijnen heeft net als in Amsterdam geautomatiseerde taps geplaatst voor bier, wijn en gedistilleerd. Zo is het voor personeel makkelijker tappen zonder veel tapverlies en met minder drankverspilling. Overigens, Van Duijnen heeft ook de bar bij de Foodhallen in Arnhem geautomatiseerd.

Geïnspireerd op Oude scheepskantine

Niet alleen de standhouders zijn echte Rotterdammers, ook het design past bij de stad. Designbureau …,staat heeft zijn inspiratie namelijk uit Rotterdam gehaald en in het interieur gestopt. De industriële ruimte behield zijn rauwe randje met hoge onafgewerkte plafonds en betonen pilaren. Inspiratie voor het design was de oude scheepskantine.

5 redenen voor bezoek aan Foodhallen Rotterdam

  • Gezellige, hippe hotspot met vele lokale culinaire hoogtepunten én dranken.
  • Met 15 verschillende foodstands is er voor ieder wat wils. Geen gezeur meer om een restaurant uit te kiezen voor je vrienden. Iedereen kan nu zelf nemen waar hij zin in heeft.
  • Elke dinsdag zijn er Liveoptredens en op vrijdag draait er een toffe DJ.
  • Er zijn drie aparte bars. Een main-bar met veel craft beer, een wijn & gin-tonic bar en een koffiebar. Zo weet je gelijk waar je moet zijn en is de keuze is lekker uitgebreid.
  • Ruime openingstijden, 7 dagen per week. Je kunt er terecht voor ontbijt (in de koffiebar), lunch, borrel, diner in het weekend tot 1 uur. Je hoeft het gebouw niet uit want je kunt altijd blijven slapen in het Room Mate Bruno hotel.

Bar Foodhallen Rotterdam door Van Duijnen

Ben je nog niet in de De Foodhallen Rotterdam geweest? Waar wacht je op? Aanrader!

Lekker eten bij Foodhallen Rotterdam

Interesse in Foodhallen? Lees ook onze blog De succesformule van Foodhallen.

Advies over makkelijker tappen?

Wil je advies over innovatieve dranktechnieken, de perfecte inrichting van jouw horecaconcept of over makkelijker tappen zonder tapverlies? Neem vrijblijvend contact met ons op via 036 – 53 87 956 of mail naar info@vanduijnenhoreca.nl

Wil je op de hoogte blijven van noviteiten op het gebied van horeca en uitnodigingen voor toekomstige horecavakbeurzen en events ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief (maximaal 4 keer per jaar).

Over Van Duijnen Horeca

Wij helpen horeca ondernemers met duurzame oplossingen in tap- en koeltechniek om het maximale uit hun onderneming te halen. Je kunt bij ons terecht voor een advies, de installatie en het onderhoud. De one stop shop voor je dranktechniek met een oplossing op maat.

Over Van Duijnen Horeca Service

Deze bedrijven werken al met ons samen

Link in bio | project tafel biertap bij Hole in the Wall