Tips voor horeca professionals met topics als verbeteren marge, rendement, taptechniek, service en meer!

Effectief terras lopen met barschermen #12

Dit keer deelt onze kassapartner unTill een slimme horeca tip! Jij ontdekt hieronder hoe jij in je horecazaak effectief terras lopen optimaliseert. Maar ook kom jij meer te weten over deze partner en op welk vlak we nou precies samenwerken. 

unTill is één van de kassapartners van Van Duijnen Horeca Service, samen realiseren we de kassakoppeling.

Effectief terras lopen, ontdek hoe je dat optimaliseert!

Om je terrasseizoen tot een succes te maken, is het belangrijk om je processen onder de loep te nemen. Zo zorg je dat alles soepel verloopt en dat gasten niet ontevreden jouw horecazaak verlaten.

Denk bijvoorbeeld aan de routing op je terras. Is deze logisch en voorkom je onnodige verplaatsingen van je personeel? Of is iet wellicht slimmer om te kijken naar een manier om sneller drankjes te kunnen bereiden en te serveren? Met het automatiseren van processen voorkom je dat je inefficiënt bezig bent en beperk je het aantal handmatige handelingen. Een hoop horecaondernemers kijken vandaag de dag naar het optimaliseren van de communicatie tussen de bar en de wijklopers.

Hoe? Met het gebruik van barschermen!

Effectief terras lopen met barschermen, lees deze horeca tip van onze kassapartner unTill.

Hoe een barscherm je helpt

Barschermen worden steeds populairder onder horecaondernemers. Geen losse bonnen meer, altijd de juiste pakvolgorde, eenduidige communicatie en de mogelijkheid om bonnen te combineren voor snellere looproutes. Door het stroomlijnen en automatiseren van je processen zal de bediening met een brede glimlach achter de bar staan.

Optimale efficiëntie achter de bar

In unTill kun je in het bar productiescherm bestellingen combineren en in één oogopslag zien uit welke (tafel)zone de bestellingen komen. De barmedewerker is nu is staat om in één keer alle bestellingen van een specifieke zone tegelijk uit te serveren. Zo hoeft de bedieningsmedewerker niet continu heen en weer te lopen en worden bestellingen efficiënt afgehandeld. Vanzelfsprekend is dit ook direct zichtbaar op het scherm. Daarnaast zie je in één opslag voor welke tafel een bestelling bestemd is. Het resultaat? Minder fouten, efficiëntere routing en uiteindelijk een hogere gastbeleving!

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van een unTill barscherm? Lees verder op de website van unTill. 

Meer horeca tips

Wie is unTill?

Elodie Smit van unTill vertelt: “unTill is al meer dan 30 jaar een vertrouwde partner voor advisering en levering van kassasystemen voor de horeca. In alle opzichten maakt unTill het leven van horecaondernemers makkelijker. Zo is het unTill systeem eenvoudig en duidelijk in gebruik, heb je realtime inzicht in de bedrijfsprestaties en wordt het systeem ingericht naar jouw werkwijzen. unTill ondersteunt ondernemers bij efficiënt, effectief en prettig werken.

Zo koppelt het kassasysteem met alle geautomatiseerde systemen binnen jouw horecazaak, zodat je als ondernemer op elk moment van de dag weet waar je staat en snel kunt handelen. Met ruim 125 volwaardige en werkende integraties op het gebied van boekhouden, reserveren, betalen, personeelsplanning, loyaliteit en bestellen loopt unTill voorop.” 

Kassakoppeling unTill & Van Duijnen Horeca

Wil jij dat al je drankomzet altijd in je kassa komt? Dat kan! Hiervoor heb je vier dingen nodig: een tapinstallatie, tapautomatisering, een kassa én een kassakoppeling. Die kassakoppeling, dat realiseren we samen. Het koppelt de Van Duijnen Horeca tapautomatisering met de unTill kassa. Zonder die kassakoppeling zie je de getapte dranken enkel in het dashboard van de tapautomatisering. Mét die kassakoppeling kan iedere medewerker deze ook in de kassa zien, in de volksmond noemen we dit ook wel het tap tik verschil. Dit betekent: het verschil tussen de getapte dranken en de getikte of aangeslagen tap dranken. In het kassascherm die je dan in beeld bijvoorbeeld een -4. Als de medewerker hier op tikt dan zien ze direct welke dranken wel getapt zijn maar nog niet aangeslagen zijn in de kassa. Iedereen kan zo op tijd bijsturen en de aangeslagen drankjes onder de juiste post verwerken. Zo weet je dat al je omzet ook echt in de kassa komt, en ook je eigen verbruik of breuk juist goed verwerkt wordt.

Efficiënt terras lopen, hoe optimaliseer je dat? Hier een tip van onze kassapartner!