Opties koeltechniek in de horeca

Koeltechniek in de horeca

Duurzame koeltechniek voor de horeca

Koeltechniek in de horeca is van groot belang om de kwaliteit van producten te waarborgen en bederf te voorkomen. Traditionele koeltechnieken kunnen echter een negatieve invloed hebben op zowel het milieu als de energiekosten van een bedrijf. Duurzame koeltechniek biedt hiervoor een oplossing door het energieverbruik te verminderen en de milieubelasting te verkleinen.

In deze blog ontdek je de voordelen van duurzame koeltechniek en welke opties er beschikbaar zijn voor jouw horecazaak.

De voordelen van duurzame koeltechniek

Lagere energiekosten

Duurzame koeltechnieken verbruiken aanzienlijk minder energie dan conventionele systemen, wat kan leiden tot grote besparingen op de energierekening. Investeren in energie-efficiënte technologieën betaalt zich op de lange termijn terug.

Minder milieubelasting

Moderne, duurzame koeltechnieken maken gebruik van koelmiddelen met een laag aardopwarmingspotentieel (GWP). Dit helpt bij het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en draagt bij aan de strijd tegen klimaatverandering. Bovendien zijn deze systemen ontworpen om energieverspilling te minimaliseren.

Verbeterde productkwaliteit

Duurzame koeltechnieken zorgen voor een constante en optimale koeltemperatuur, wat de kwaliteit van producten behoudt en verspilling vermindert. Door een stabiele temperatuur blijven voedingsmiddelen langer vers en smaken dranken beter.

Verhoogde betrouwbaarheid

Duurzame koeltechnieken zijn vaak betrouwbaarder dan traditionele systemen. Dankzij moderne technologieën zijn er minder storingen en lagere onderhoudskosten. Dit zorgt voor een consistente werking, wat cruciaal is voor een drukke horecazaak.

Diverse horeca koelingen: van fustenkast tot centraal koelsysteem | Van Duijnen Horeca

Opties koeltechniek in de horeca

Er zijn verschillende duurzame koelopties beschikbaar voor de horeca. Hier zijn enkele van de meest populaire keuzes:

Centrale koelunits

Een centrale koelinstallatie kan overal worden geplaatst en al je voedsel- en barkoelingen vanaf één locatie koelen. Het energieverbruik van een centrale unit is veel lager, waardoor de CO2-uitstoot aanzienlijk wordt beperkt. Met slechts één koelcompressor koel je 25% zuiniger dan met een conventionele koelinstallatie, wat leidt tot flinke kostenbesparingen.

Horeca Koelcel

Of je nu op zoek bent naar een standaard koelcel, een koel- en vriescelcombinatie of een koelcel die aansluit op een centraal koelsysteem, wij helpen je met advies voor een optimale configuratie. We houden rekening met afmetingen, isolatiewaarde, bouwkwaliteit en het koelvermogen van de splitinstallatie of de specificatie van de centrale koelmachine.

Bar koeling

Als specialist in tap- en koeltechnische oplossingen voor de horeca bieden wij een breed assortiment aan dranken- en barkoelingen. Denk aan fustenkasten, flessenkoelingen, wijnklimaatkasten met één of meerdere deuren, glas- of dichte deuren, antraciet of chroom, en LED-verlichting. Er zijn tal van standaard- en maatwerkoplossingen beschikbaar. Wij werken met hoogwaardige apparatuur van merken zoals Serrco, Gamko en Holland Koelmeubel.

Klimaatbeheersing

Hoe staat het met de klimaatbeheersing in jouw zaak? Is de luchtkwaliteit goed? Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende verse lucht. Slechte luchtkwaliteit is niet alleen ongezond, maar wordt ook als onprettig ervaren door gasten en medewerkers. Een te warme, te koude of slecht geventileerde ruimte wil je te allen tijde voorkomen.

Als erkend installateur van Daikin bieden wij de Daikin Conveni-pack aan, een geïntegreerde oplossing voor koelen, vriezen, verwarmen en airconditioning. Deze duurzame oplossing heeft een hoog energierendement doordat de warmte-uitstoot van de koelingen en verdampers wordt teruggewonnen en hergebruikt voor de klimaatbeheersing in je zaak. Hierdoor kun je jouw zaak zonder extra kosten ook verwarmen. Wij staan klaar om je te helpen met advies, installatie en onderhoud van duurzame klimaatoplossingen voor jouw horecaonderneming.

Advies, installatie én onderhoud

Bij ons kun je terecht voor uitgebreid advies, vakkundige installatie en betrouwbaar onderhoud van je horecakoelingen. Dankzij ons landelijke servicenetwerk zijn we altijd bij je in de buurt, 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Zo zorgen we ervoor dat je koeltechniek altijd optimaal functioneert, waardoor je tijd en geld bespaart en je bedrijfsresultaat verbetert.

Beter bedrijfsresultaat en duurzamere onderneming

Met de juiste keuzes voor je koelsystemen en klimaatbeheersing, optimaliseer je niet alleen de kwaliteit van je producten, maar ook je kosten en winstmarge. Dit draagt direct bij aan een beter bedrijfsresultaat en een duurzamere onderneming.

Conclusie

Duurzame koeltechniek in de horeca is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Door te investeren in moderne, energie-efficiënte koeloplossingen, verlaag je je energiekosten, verbeter je de productkwaliteit en verhoog je de betrouwbaarheid van je systemen. Dit alles draagt bij aan een betere marge op bier en andere producten, en een positief bedrijfsresultaat. Laat ons je helpen met het maken van de beste keuzes voor jouw horecazaak, zodat je duurzaam en succesvol kunt ondernemen.

Over Van Duijnen Horeca

Wij helpen horeca ondernemers met duurzame oplossingen in tap- en koeltechniek om het maximale uit hun onderneming te halen. Je kunt bij ons terecht voor een advies, de installatie en het onderhoud. De one stop shop voor je dranktechniek met een oplossing op maat.

Over Van Duijnen Horeca Service

Deze bedrijven werken al met ons samen

Link in bio | project tafel biertap bij Hole in the Wall