Frisdranktap of postmix in eigen beheer? Bekijk de voordelen | Van Duijnen Horeca

Opstarten Post mix machine

Handleidingen

Opstarten van je frisdrank tapinstallatie:

een post mix machine

Hieronder zie je een handleiding over je hoe je de tapinstallatie voor fris weer in gebruik neemt. Als specialist in dranktechniek geeft Van Duijnen Horeca Service graag deze tips en instructies om storingen bij het opstarten te voorkomen. Zo zorg je ervoor dat je goed kunt tappen.

Advies opstarten post mix machine

Heb je de instructies voor het buitengebruikstellen van je post mix machine goed opgevolgd en post mix schoon achtergelaten? Zie onze blog ‘Zo ga je om met je postmix installatie als ze tijdelijk buiten gebruik zijn’.

Handleiding opstarten Post mix machine

Stappen voor het opstarten post mix machine

  1. Zorg ervoor dat je alle producten op voorraad hebt. Niet alleen de siroopdozen, maar check ook of er nog genoeg koolzuur op voorraad is.
  2. Controleer het waterniveau in de waterbak en vul deze zo nodig bij. Controleer ook of de ijsbank nog aanwezig is. Dit is een laag ijs in de waterbak rondom de verdamperspiralen.
  3. Open de koolzuurkraan van de koolzuurcilinder en controleer de drukken.
    – De CO2 druk t.b.v. de carbonatortank moet op 4,8 tot 5,8 bar staan (afhankelijk van het type installatie).
    – De CO2 druk t.b.v. de sirooppompen moet op 3,5 tot 4,5 bar staan.
    – De CO2 druk t.b.v. de light sirooppompen moet op 2 bar staan.
  4. Draai de waterkranen van de post mix machine open. Nadat er weer opgestart wordt, het advies om per tapzuil en per smaak minimaal 2 glazen door te tappen en weg te gooien.
  5. Controleer de installatie op lekkages en juiste werking.

Extra tip
Opstarttips voor koelbuffetten

Heb je koelbuffetten tijdelijk uitgezet om kosten en energie te besparen? Lees dan deze opstarttips als je de koelingen weer gaat gebruiken. Zodat jouw gasten straks weer lekkere gekoelde drankjes kunnen bestellen.koelbuffet IJver

Vragen of hulp nodig?

Wanneer je onze tips opgevolgd kun je waarschijnlijk snel beginnen. Heb je toch hulp nodig bij het weer in gebruik nemen van je tapinstallaties of het reinigen van de leidingen? Bel ons via 036 538 78 78 of mail naar onze afdeling customer service: cs-horeca@vanduijnen.nl.

Lees ook onze blog: Een vernieuwd Paradiso – Van Duijnen Horeca Service. Tom Hennen, adviseur Horeca & Contracten bij Paradiso, vertelt over de verbouwing van Paradiso, hun partners, tapautomatisering én geeft afsluitend 5 tips voor horecaondernemers.

Of bekijk hieronder onze video over hoe je meer kunt verdienen aan je drankverkoop.

Over Van Duijnen Horeca

Wij helpen horeca ondernemers met duurzame oplossingen in tap- en koeltechniek om het maximale uit hun onderneming te halen. Je kunt bij ons terecht voor een advies, de installatie en het onderhoud. De one stop shop voor je dranktechniek met een oplossing op maat.

Over Van Duijnen Horeca Service

Deze bedrijven werken al met ons samen

Link in bio | project tafel biertap bij Hole in the Wall