Stijgende kosten? Hoe zorg je dat je winst marge horeca niet daalt

Hoe voorkom je dat door stijgende kosten je winst marge horeca onder druk komt te staan?

Wat kun je doen om je winst marge horeca niet te laten dalen?

Elke ondernemer kent de formule: omzet – kosten = winst marge.  Dus als je (loon)kosten stijgen, kun je twee dingen doen: de omzet proberen te verhogen en/of andere kosten (zoals inkoop) verlagen. Dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Toch kunnen veel horeca ondernemers nog flink besparen op de inkoopkosten van dranken. Hoe? Door te investeren in automatische bieraps. De besparing kan oplopen tot wel 30%!

Geen verspilling

Met een automatische tap schenk je altijd precies de juiste hoeveelheid. De tap stop als het glas vol is, zodat er geen duur bier naast de glazen wegstroomt. Ook registreert dit tapsysteem elk getapt glas. Handig want personeel kan zo niet langer ongezien drankjes weggeven, vergeten af te rekenen of zelf consumeren. En dat scheelt meer dan je denkt. Met een automatische biertap kan de omzet zomaar  met een paar procenten stijgen!

Bar door Van Duijnen Horeca Service in De FoodhallenHandig overzicht èn inzicht

Door de registratie van het aantal getapte biertjes kun je aan het eind van de avond niet alleen zien hoeveel er getapt is, maar ook wat er betaald is (en niet). Als het verschil te groot is (of niet te verantwoorden), kun je snel ingrijpen. Dit kan ook positief: geef bijvoorbeeld een bonus aan personeelsleden die ervoor zorgen dat alle uitgegeven drankjes ook netjes afgerekend worden.

En heb je een keer een wat minder drukke avond, dan is het makkelijk om een geautomatiseerde bar te sluiten. Met één sleutel zet je de tapkranen uit, zodat er geen druppel drank meer uitkomt. En kun je  je  personeel naar huis sturen (wat weer loonkosten bespaart).

Iedereen het perfecte biertje

Doordat het tappen van bier met een automatische tap sneller en makkelijker gaat, kun je ook jongere,  minder ervaren (en dus goedkopere) krachten inzetten. Of zelfs vrijwilligers, zoals bij sportclubs en poppodia gebruikelijk is. Zo bespaar je niet alleen op bier, maar ook op loonkosten. Met andere woorden: met tapautomatisering wordt het  werken met oproepkrachten veel makkelijker, waardoor je als ondernemer veel flexibeler bent en de kosten in de hand kunt houden.

Hoe begin je met besparen?Kostenbesparing in de horeca

Wil je weten of jouw winst marge horeca verbeterd kan worden? Hou om te beginnen het gemiddelde uurloon van je onderneming in de gaten. Dit is de totale loonsom gedeeld door het aantal gewerkte uren. Maar kijk ook naar de toekomst. Bespaar zo veel mogelijk op andere kosten om je stijgende loonkosten te compenseren. Zo hou je grip op je kosten en op je winst marge horeca.

Tip

Op www.rekenuitjewinst.nl bereken je snel en makkelijk wat jij ieder jaar kunt besparen op de inkoopkosten van drank. Wie weet wat er nog te winnen valt!

Gratis demonstratie

Van Duijnen Horeca Service geeft regelmatig demonstraties van tapautomatisering, ook bij jou in de buurt. Interesse? Maak dan snel een afspraak of vul het aanvraagformulier in om meer informatie te ontvangen!

Over Van Duijnen Horeca

Wij helpen horeca ondernemers met duurzame oplossingen in tap- en koeltechniek om het maximale uit hun onderneming te halen. Je kunt bij ons terecht voor een advies, de installatie en het onderhoud. De one stop shop voor je dranktechniek met een oplossing op maat.

Over Van Duijnen Horeca Service

Deze bedrijven werken al met ons samen

Link in bio | project tafel biertap bij Hole in the Wall