Alles over cashless tapautomatisering: samenwerking Van Duijnen & Creo leidt tot mooie horeca projecten!

Gastblog: César Sierhuis – Creo betaalsystemen 

Op een bierviltje

‘In de zomer van 2013 belde Willem (accountmanager Van Duijnen Horeca Service) mij voor het eerst op. Hij is met Van Duijnen marktleider op het gebied van tapautomatisering in Nederland. Op het moment dat hij mij belt hebben ze net een aantal klanten van een concurrent overgenomen, waaronder een paar studentenverenigingen. Bij twee van die studentenverenigingen heeft Van Duijnen tapautomatisering samen met een kassaleverancier een nieuw betaal- en tapautomatiseringssysteem neergezet.

Betaalsysteem op maat?

Willem vertelt dat de tapautomatisering goed werkt, maar dat het kassasysteem niet aan de eisen en wensen van de studentenverenigingen voldoet. Hij heeft gehoord dat wij betaalsystemen ontwikkelen op klanten specificatie en vraagt mij of we een betaalsysteem kunnen leveren dat aan de eisen en wensen van studentenverenigingen voldoet. Studentenvereniging Vindicat uit Groningen betrekt begin 2014 namelijk een nieuw pand op de Grote Markt, en daar moet een volledig nieuw betaal- en tapautomatiseringssysteem geïnstalleerd worden.

Samenwerking twee vakmannen

Niet lang na dat telefoontje zitten Willem en ik aan tafel met het bestuur 2013/2014 van Vindicat. Het is een prettig gesprek, de studenten zijn bezig met een prachtig project; het realiseren van een nieuw pand. Tussen Willem en mij is ook een duidelijke klik. Twee vakmannen met kennis op hun eigen gebied die elkaar goed aanvullen.

Overleg technische staf

Na het overleg met Vindicat praten Willem en ik na in een café en werken de mogelijkheden van een samenwerking verder uit. We zijn het er allebei over eens dat we niet zomaar aan alle eisen en wensen kunnen voldoen. Een eerste stap is overleggen met onze technische staf. Dat zijn Bart Bolderdijk van Van Duijnen en Erik van Egeraat van Creo betaalsystemen.’ 

Zelftap bij studentenvereniging Vindicat in GroningenAnalyseren van markt & product

‘Het gesprek met Bart en Erik verloopt in een prettige en constructieve sfeer. Zij komen echter tot de conclusie dat het voldoen aan alle eisen en wensen van Vindicat een serieuze ontwikkelinspanning zal betekenen die voor één klant niet te rechtvaardigen is.

Willem en ik analyseren de studentenverenigingen markt. Wij komen tot de conclusie dat er in Nederland minimaal 40 grote studentenverenigingen zijn die in cashless tapautomatisering investeren. Vervolgens kijkt de groep naar de investering en de te verwachten omzet en komen tot de conclusie dat er minimaal 20 studentenverenigingen voor de cashless automatisering van Creo en Van Duijnen moeten kiezen om het systeem niet alleen te ontwikkelen, maar ook in lengte van jaren te kunnen ondersteunen en door ontwikkelen.

Wij denken dat dat mogelijk moet zijn. Van Duijnen bedient reeds een aantal studentenverenigingen. Bovendien zijn de concurrenten in deze nichemarkt druk met andere zaken en geven niet de aandacht waar deze markt om vraagt. Een mooie kans om ons in deze nichemarkt te begeven.

Projectteam Cashless Tapautomatisering

‘Willem, Bart, Erik en ik besluiten ervoor te gaan en een team te vormen. Ons doel is: het in de markt zetten van een betaal- en tapautomatiseringssysteem dat aan de eisen en wensen van studentenverenigingen voldoet. En dat vervolgens bij minimaal 20 studentenverenigingen geïmplementeerd wordt.

Besturen van studentenverenigingen

Bijkomend, en niet onbelangrijk, argument om voor de markt studentenverenigingen te gaan, is dat de besturen van studentenverenigingen over het algemeen leuke mensen zijn om zaken mee te doen. Ze zijn ondernemend, intelligent en gemotiveerd om mee te denken en zo een bijdrage te leveren aan de implementatie van een goed betaal- en tapautomatiseringssysteem voor hun studentenvereniging.

Taakverdeling

De taakverdeling in het team is even simpel als duidelijk. Erik en Bart ontwikkelen het betaal- en tapautomatiseringssysteem conform de eisen en wensen van de studentenverenigingen. Willem en ik bezoeken de studentenverenigingen in Nederland, brengen de eisen en wensen gesteld aan de cashless tapautomatisering in kaart en bieden het systeem in overleg met Bart en Erik aan.’

Cashless tapautomatisering | Van Duijnen Horeca en Creo Betaalsystemen
De geautomatiseerde bar van poppodium Bibelot in Dordrecht

Van de eerste budgetaanbieding naar succes

‘Op 20 augustus 2013 stuurden we de eerste budgetaanbieding naar het bestuur van Vindicat, niet wetende dat wij in de daaropvolgende jaren de andere studentenvereniging ook een aanbieding konden sturen en marktleider in dit segment zouden worden. Zes jaar later, op 12 februari 2019, proosten ik en mijn collega Erik en Willem en Bart van Van Duijnen met het voltallige bestuur van 2018/2019 van Minerva Leiden. Zij hebben net het contract getekend voor de levering en installatie van het op basis van de Minerva eisen en wensen te configureren betaal- en tapautomatiseringssysteem. Dit is het moment dat alle grote studentenverenigingen van Nederland gekozen hebben voor het betaalsysteem van Creo in combinatie met de tapautomatisering van Van Duijnen. Onwijs mooi om te zien hoe wij met twee verschillende bedrijven marktleider zijn geworden in een nichemarkt.’

Achter de geautomatiseerde bar bij Vindicat

Wil je meer weten over de voordelen van tapautomatisering of de horeca projecten van Van Duijnen Horeca Service? Op onze blog pagina lees je alles over de laatste ontwikkelingen in bar- en taptechniek.

Copyright: deze blogpost is oorspronkelijk geschreven door César Sierhuis, Directeur van Creo Payment Systems en bewerkt voor publicatie op vanduijnenhoreca.nl

Over Van Duijnen Horeca

Wij helpen horeca ondernemers met duurzame oplossingen in tap- en koeltechniek om het maximale uit hun onderneming te halen. Je kunt bij ons terecht voor een advies, de installatie en het onderhoud. De one stop shop voor je dranktechniek met een oplossing op maat.

Over Van Duijnen Horeca Service

Deze bedrijven werken al met ons samen

Link in bio | project tafel biertap bij Hole in the Wall