Antje van de Statie – een zaak met een verhaal

Brasserie–Hotel Antje van de Statie. Een mooi voorbeeld van een prachtige horecagelegenheid met een verhaal.

In de jaren ‘20 van de vorige eeuw was Antje van de Statie  een begrip (Maria Hubertina Hendrix). Iedereen kende haar. Zij was uitbaatster van de stationsrestauratie en verkocht kleine vlaaitjes aan tantje-boekreinreizigers op het treinstation in Weert. Zij deed dit met veel enthousiasme en was vrolijk, puur en altijd vriendelijk.

Zo’n 100 jaar later, is er direct tegenover het NS station Weert een prachtige nieuwe horecagelegenheid gekomen die naar haar is vernoemd: Brasserie – Hotel Antje van de Statie. Het pand is teruggebracht in zijn oorspronkelijke staat en volledig gemoderniseerd. Door authentieke elementen samen te voegen met een modern interieur is het weer de gezellige plek, waar je lekker kunt eten, drinken, slapen, vergaderen en genieten. Ook is er een prachtig groot terras aan de voorzijde, waar een standbeeld van Antje staat. Alles in een unieke, sfeervolle en moderne ambiance, met een kwinkslag naar het verleden en een knipoog naar de uitstraling van het station aan de overzijde. Het station waar Antje beroemd is geworden. Zo heeft Weert met deze horecagelegenheid weer een entree met allure gekregen. Onlangs op RTL 4 te zien. En, natuurlijk kan je er nog altijd terecht voor een heerlijk versgebakken Weerter vlaaitje!

Tijdens de verbouwing is Dorien, de eigenaresse, in contact gekomen met van Duijnen Horeca Service, die haar heeft geholpen met een totaaloplossing voor de drankvoorziening. Alles werd door ons aangelegd: de kelderbierinstallatie, tapinstallaties voor diverse bars, tapautomatisering en alle koelingen, inclusief centrale koeling waarmee zij aanzienlijk bespaart op de kosten van energieverbruik. Duurzamer en milieuvriendelijker! Ook hebben wij een zelfbedieningsbar gebouwd in de Heerenkamer waar (zelfs een sigaar) gerookt kan worden, zonder dat het personeel er last van heeft.

Nieuwsgierig naar de persoonlijke ervaring van Dorien? In het bovenstaand filmpje vertelt zij over haar samenwerking met Van Duijnen Horeca Service.

Over Van Duijnen Horeca

Wij helpen horeca ondernemers met duurzame oplossingen in tap- en koeltechniek om het maximale uit hun onderneming te halen. Je kunt bij ons terecht voor een advies, de installatie en het onderhoud. De one stop shop voor je dranktechniek met een oplossing op maat.

Over Van Duijnen Horeca Service

Deze bedrijven werken al met ons samen