Blijven vernieuwen is een (leuk) vak

Makkelijk is het niet, blijven vernieuwen. Maar in de horeca is regelmatig vernieuwen meestal noodzakelijk om succesvol te blijven. En dit voorbeeld bewijst dat het ook nog eens heel leuk kan zijn. Doe inspiratie op en kijk hoe Stadskasteel Oudaen dit aanpakt.

Gelegen aan de Oudegracht, de mooiste gracht van Utrecht, vind je Oudaen, een stadskasteel met een verhaal. In het monumentale pand uit de 13e eeuw bevinden zich een grand café, restaurant, bierbrouwerij en verschillende (vergader)zalen. Deze unieke horecalocatie is het afgelopen jaar volledig vernieuwd, mét behoud van het unieke historische en stadse karakter van het kasteel.

Hoe breng je een brouwerij tot leven?

In de bar van het grand café (Ridderzaal beneden) installeerde Van Duijnen Horeca Service een complete tapinstallatie en vier enorme (staande) biertanks. De verticale positie van de dubbelwandige en gekoelde biertanks is uniek; ontwerper Rolf Hopman heeft er bewust voor gekozen. Hij wilde de brouwerij letterlijk naar boven halen. Oudaen bier rechtstreeks vanuit de brouwerij, super vers dus!. Je kunt je de biertanks makkelijk voorstellen als hoge ‘torens’, met een knipoog naar het kasteel.

In deze video neemt ontwerper Rolf Hopman (www.hopmankersten.nl) je mee naar Oudaen. Hij vertelt over dit unieke horecaconcept midden in de stad. En hoe de prachtige bar de aandacht trekt voor de bieren die worden gebrouwen in de kelders van dit indrukwekkende kasteel.

Nieuw: Oudaen op wielen

 

 

 

Dat je als succesvolle horecaondernemer moet blijven innoveren, dat hebben ze bij Oudaen goed begrepen. Want de verbouwing van het kasteel was nog maar net achter de rug, of er werd alweer gewerkt aan een opvallende uitbreiding van het bierconcept. Of zullen we zeggen: een ‘mobiele’ uitbreiding? Want Oudaen heeft sinds kort een eigen (letterlijk ‘coole’) biertruck waarmee door het land wordt gereisd om het bier van het stadskasteel landelijk onder de aandacht te brengen. Je vindt de biertruck dit voorjaar onder meer op het Streekbierfestival in Utrecht (4-7 april 2019) en in Den Haag tijdens de Week van het Nederlandse Bier (16-18 mei 2019).

Tapinstallatie in biertruck

De biertruck zou natuurlijk geen biertruck heten als er geen tapinstallatie in zou zitten. Daar kwam de expertise van Van Duijnen om de hoek kijken. Onze specialisten plaatsten een biertapinstallatie met maar liefst zes tapkranen, een bierkoeler en fustaansluitingen in de truck. Zodat het Oudaen bier overal en altijd perfect gekoeld gedronken kan worden.

In deze video van de coole Oudaen biertruck zie je dat Oudaen bepaald niet stilzit.

De rijdende Oudaen bierbar is ook te boeken op jouw festival, bruiloft of (bedrijfs)feest via info@oudaen.nl of 030 231 18 64.

Behoefte aan innovatie?

Wil je ook advies over innovatieve dranktechnieken, de perfecte inrichting van jouw horecaconcept of over de mogelijkheden van een mobiele ingebouwde bar? Neem vrijblijvend contact met ons op via 036 – 53 87 956 of mail naar info@vanduijnenhoreca.nl

Hier lees je nog meer over de samenwerking tussen Van Duijnen en stadskasteel Oudaen.

Wil je op de hoogte blijven van noviteiten op het gebied van horeca en uitnodigingen voor toekomstige horecavakbeurzen en events ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief (maximaal 4 keer per jaar).

Over Van Duijnen Horeca

Wij helpen horeca ondernemers met duurzame oplossingen in tap- en koeltechniek om het maximale uit hun onderneming te halen. Je kunt bij ons terecht voor een advies, de installatie en het onderhoud. De one stop shop voor je dranktechniek met een oplossing op maat.

Over Van Duijnen Horeca Service

Deze bedrijven werken al met ons samen

Link in bio | project tafel biertap bij Hole in the Wall