Bij dit succesvolle horeca concept moeten ze wel efficiënt werken

Horeca concept Escobar is dag en nacht open. En dat betekent hard werken. Onlangs lieten de twee eigenaren bij hun horeca concept de nieuwste bartechnologie DashBar installeren, waarmee ze hun gasten nog sneller kunnen bedienen. Daarbij hebben ze real time inzicht in de drankenstromen van hun horecazaak. Een kijkje achter de schermen van een sfeervol nieuw horeca concept in de Pijp.

Horeca concept in Amsterdamse Pijp

Drie jaar geleden liepen Willem Alberts en Roderick Kunst tegen een prachtig pand aan in de Amsterdamse Pijp, aan de Albert Cuypmarkt. De ondernemers hadden elkaar eerder ontmoet bij restaurateur Ron Blaauw. Roderick had ervaring in de bediening en Willem had ervaring in het managen van een restaurant. Ze bundelden hun krachten en openden in de zomer van 2017 hun nieuwe horeca concept: bar-restaurant Escobar, een hotspot in Amsterdam, met Zuid-Amerikaanse invloeden en een geheel eigen sfeer. En daar kwamen al snel veel mensen op af. Willem: “Escobar is een van de grotere horecalocaties de Pijp. Het is echt een borrelbuurt. We trekken veel lokale bezoekers maar ook uitgaanspubliek. We zijn blij dat we er toen op tijd bij waren.”

SmartTAP bij Escobar

Horeca concept van ochtendkoffie tot in de kleine uurtjes

Escobar is meer dan een Spaans/Zuid-Amerikaans georiënteerde bar en restaurant. Willem: “We proberen het hele spectrum van bar en restaurant te beslaan: lunch, koffie, borrel, diner en uitgaan. Gasten komen hier bijvoorbeeld op vrijdag na het werk. Dan wordt er lekker gegeten met een biertje erbij. Na tienen gaat het over in een borrel, met muziek, tot diep in de nacht.”

Drukte, vooral aan de dranktap

De drukke avonden vragen natuurlijk ook om personeel dat stevig in de schoenen staat en snel de service kan bieden waar gasten om vragen. Vooral aan de dranktap kan het druk zijn en dan moeten medewerkers toch nauwkeurig blijven bijhouden wat ze tappen en afrekenen.

Een volle zaak vraagt om efficiënt werken

Willem: “Al een paar maanden na de opening van Escobar zagen we dat er best veel verspilling was. Ook hadden we het vermoeden dat niet alles werd aangeslagen. We hebben een drukke zaak, dan vergeet je weleens iets af te rekenen en dat tikt aan. Daarom wilden we de drankenstroom inzichtelijker krijgen, door middel van tapautomatisering.

Nu kunnen we exact de hoeveelheid getapte dranken zien

In januari brachten we een bezoek aan Van Duijnen Horeca op de Horecava om te praten over de mogelijkheden.” Onlangs heeft Van Duijnen Horeca tapautomatisering DashBar bij Escobar geïnstalleerd. Willem: “Nu kunnen we exact de hoeveelheid getapte dranken zien, ook speciaalbieren. En Roderick en ik kunnen het overal in de gaten houden, waar we ook zijn.”

SmartTAP bij Escobar in AmsterdamSmartTAP

Liever bijsturen ‘as it happens’ dan achteraf

“DashBar wordt ook aan ons kassasysteem gekoppeld zodat we snel kunnen bijsturen als dat nodig is. Dat vinden we belangrijk. Achteraf is personeel er toch vaak minder goed op aan te spreken. Als je tegen een kok zegt dat hij teveel heeft uitgegeven, zal hij zijn schouders ophalen en denken, ach, het is toch al gebeurd. Maar als hij van tevoren weet dat hij per maand x euro mag uitgeven en écht niet meer, dan zal dat sneller worden nageleefd. Met DashBar werkt het eigenlijk hetzelfde. We zien nu real time of er meer getapt is dan in de kassa aangeslagen. En daar kunnen we vervolgens direct op sturen.”

“Als je problemen wilt oplossen moet je zorgen dat je de feiten weet. Daar helpt DashBar bij.”

Snel terugverdiend

Voor Escobar is het grootste voordeel van DashBar dat je direct ziet wat er gebeurt en dat je eventuele fouten snel kunt opsporen. Willem: “Als je problemen wilt oplossen, moet je zorgen dat je de feiten weet. Daar helpt dit systeem bij. We hebben ook voor DashBar gekozen omdat we ervan uitgaan dat het systeem zichzelf op die manier snel terugverdient.”

Samenwerking met Van Duijnen Horeca Service

En de samenwerking met Van Duijnen Horeca? “Die is heel fijn verlopen. Van Duijnen heeft alles in één dag geïnstalleerd, we konden ’s avonds alweer open. We hebben nu goed inzicht in onze drankenstromen. Maar we willen ook niet té bureaucratisch worden. Het is voor ons belangrijk om ook aan de marketingkant actief te blijven. Met DashBar zijn we klaar voor de toekomst.”

De heren achter horeca concept Escobar

Wat is DashBar?

DashBar is een hightech-maatwerkoplossing om het rendement uit dranken te verhogen en het maximale uit je horecaconcept te halen. Het platform is door Van Duijnen Horeca Service ontwikkeld en schaalbaar.

Op afstand monitoren en managen

Met DashBar kun je je drankenstromen op afstand monitoren en managen. Je kan de dranken op de milliliter nauwkeurig doseren en registreren en daarmee verspilling minimaliseren. Dat scheelt in de inkoopkosten van je drankvoorraad! Je hebt realtime, altijd en overal (via de Cloud) informatie tot je beschikking over verbruik in je zaak, piekmomenten, storingen, hardlopers  via een gepersonaliseerd dashboard. En ook waar gasten zelf aan hun taptafel of tapwand een biertje kunnen tappen en afrekenen biedt het slimme DashBar platform de optimale oplossing. Lees hier meer.

Persoonlijke wensen van de ondernemer

DashBar kan aan de persoonlijke wensen van de ondernemer worden aangepast. Je kunt dus naar wens allerlei handige functionaliteiten toevoegen, en koelingen, biertanks of andere installaties eraan koppelen. Dit maakt het bijv. mogelijk om automatisch een melding te krijgen als de temperatuur oploopt omdat een koeldeur niet goed dicht zit, of als een fust of biertank bijna leeg is. Natuurlijk koppelt het DashBar platform met alle gangbare systemen zoals kassa- en inkoopsystemen, zodat je desgewenst ook een automatische melding krijgt als de geschonken drankjes niet worden aangeslagen in de kassa. 

Lees ook onze andere blog voor tips om meer rendement uit je horeca te halen.

Over Van Duijnen Horeca

Wij helpen horeca ondernemers met duurzame oplossingen in tap- en koeltechniek om het maximale uit hun onderneming te halen. Je kunt bij ons terecht voor een advies, de installatie en het onderhoud. De one stop shop voor je dranktechniek met een oplossing op maat.

Over Van Duijnen Horeca Service

Deze bedrijven werken al met ons samen

Link in bio | project tafel biertap bij Hole in the Wall