Tapinstallatie gedistilleerde dranken

Tapinstallatie gedistilleerde dranken

Tapinstallatie gedistilleerde dranken

Wil je snel en efficiënt gedistilleerde dranken tappen? En altijd de juiste hoeveelheid schenken? Er zijn verschillende opties voor een tapinstallatie gedistilleerde dranken. Denk aan systemen zoals non drips, flessendoseersystemen of het tappen vanuit een container.

Welke tapinstallatie gedistilleerde dranken kies je?

Het kiezen van de juiste tapinstallatie gedistilleerde dranken begint met het bepalen van jouw specifieke behoeften. Een goed gekozen tapinstallatie kan je helpen sneller en efficiënter te werken, en zo kosten te besparen en marges te verhogen. Hieronder bespreken we de drie belangrijkste systemen: flessendoseersystemen, non drip systemen en fast drip systemen.

Flessendoseersystemen

Als je een breed assortiment aan gedistilleerde dranken hebt en je wilt met één handeling de juiste hoeveelheid kunnen tappen, dan is een flessendoseersysteem een uitstekende keuze. Bij dit systeem verzegel je de flessen met een gecodeerde dop. Om te tappen, plaats je een ring op de fles en draai je deze om, zodat je precies één dosering schenkt. Dit voorkomt verspilling en maakt het tappen sneller en eenvoudiger. Bovendien geeft het je meer inzicht en controle over de getapte dranken. Je kunt per product precies zien wat er getapt is, wat bijdraagt aan een nauwkeurig voorraadbeheer en kosten.

Groot assortiment gedistilleerde dranken

Daarnaast biedt een flessendoseersysteem het voordeel van consistentie. Elke tap is exact gelijk, wat de kwaliteit van de service ten goede komt en ervoor zorgt dat je gasten altijd de juiste hoeveelheid drank krijgen. Dit systeem is perfect voor bars en restaurants met een groot assortiment aan gedistilleerde dranken, waar snelheid en precisie essentieel zijn.

Non Drip Systemen

Een non drip systeem, ook wel een ‘wandmaatschenker’ genoemd, is ideaal voor het snel en eenvoudig tappen van gedistilleerde dranken. Je plaatst het glas eronder, drukt op de knop, en de juiste hoeveelheid wordt automatisch geschonken. Deze systemen zijn gemakkelijk schoon te maken en ook geschikt voor zoete dranken. Non drips zoals die van Drinkomat doseren en registreren automatisch, waardoor fouten zoals het vergeten te registreren worden voorkomen. Je kunt deze non drips ook tijdelijk uitschakelen als ze niet gebruikt worden.

Snelheid en efficiëntie

Non drip systemen zijn bijzonder handig in drukke bars waar snelheid en efficiëntie belangrijk zijn. Ze helpen je om snel en nauwkeurig te werken, waardoor je meer tijd hebt om je op andere aspecten van de service te richten. Het automatische registratiesysteem zorgt ervoor dat je een duidelijk overzicht hebt van de getapte dranken, wat helpt bij het beheren van de voorraad en het minimaliseren van tapverlies of te volle glazen.

Fast Drip systemen

Voor zaken met een hoog volume aan gedistilleerde dranken is een fast drip systeem een perfecte oplossing. In de opslag vul je RVS containers (fusten) met de dranken. Een luchtdrukcompressor pompt de drank naar de fast drip, zodat je snel en precies de juiste hoeveelheid kunt tappen. Dit systeem bespaart ruimte achter de bar en vermindert glasafval. Optioneel kun je een fles op de fast drip plaatsen, zodat je gasten zien welke drank getapt wordt, hoewel dit niet noodzakelijk is voor de toevoer.

Maximale efficiëntie en snelheid

Fast drip systemen zijn ontworpen voor maximale efficiëntie en snelheid. Ze zijn ideaal voor grote evenementen of drukke bars waar continu tappen vereist is. Door gebruik te maken van RVS containers en een luchtdrukcompressor, kun je grote hoeveelheden drank snel en efficiënt serveren zonder de noodzaak van constante hervulling van flessen. Dit verhoogt de productiviteit en zorgt ervoor dat je gasten niet lang hoeven te wachten op hun drankjes.

Eigen tapinstallatie gedistilleerde dranken

Wanneer je kiest voor een tapinstallatie in eigen beheer kun je jouw barindeling optimaliseren. Daarbij versterk je ook je inkooppositie, wat zorgt voor maximaal rendement. Het is de moeite waard om na te denken over hoe taptechniek op maat je specifieke bedrijfsbehoeften kan ondersteunen. Zodat je medewerkers sneller en efficiënter kunnen werken. Met eigen taptechniek ben je volledig vrij om zelf te bepalen wat je tapt, en heb je geen afnameverplichting. Zo kun je je inkoopstrategie optimaliseren, wat kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen.

Wil je echt inzicht?

Om direct in de kassa te zien welke gedistilleerde dranken zijn getapt, kun je drankdispensers uitrusten met tapautomatisering. Dit wordt ook wel ‘Doseren en Registreren’ genoemd. Hiermee krijg je gedetailleerd inzicht in de getapte hoeveelheden, voorkom je tapverlies en komt alles netjes in de kassa terecht. Wat je veel voordeel oplevert.

Met tapautomatisering kun je elke tapbeweging volgen en registreren. Het systeem biedt real-time data, waardoor je alles direct inziet. Welke dranken zijn getapt en bij welke bar? Dit kun je dan vergelijken met wat er aangeslagen is. Met deze informatie sluit je uit dat drankjes niet worden aangeslagen of niet op de juiste manier verwerkt worden in de kassa. Zo kun je afwijkingen snel detecteren en direct ingrijpen.

Conclusie

Of je nu kiest voor een flessendoseersysteem, non drip systeem of fast drip systeem, het is belangrijk om een systeem te kiezen dat past bij jouw specifieke behoeften en horeca concept. Met de juiste tapinstallatie voor gedistilleerde dranken kun je niet alleen sneller werken en efficiëntie verbeteren, maar ook kosten besparen en marges verbeteren. Investeren in een passende tapoplossing betekent investeren in de tevredenheid van je gasten en het succes van je horecazaak.

Een oplossing op maat

Bij Van Duijnen Horeca Service adviseren, installeren en onderhouden wij oplossingen op maat. Zodat je maximaal rendement kunt halen uit je horecaonderneming. Daarom starten wij graag met een persoonlijk advies gesprek. Zo kunnen we een oplossing aanbieden die echt bij je past.

Meer informatie of een offerte aanvragen? Neem contact met ons op

Je persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacy verklaring voor meer informatie.
Nieuwsbrief

Over Van Duijnen Horeca

Wij helpen horeca ondernemers met duurzame oplossingen in tap- en koeltechniek om het maximale uit hun onderneming te halen. Je kunt bij ons terecht voor een advies, de installatie en het onderhoud. De one stop shop voor je dranktechniek met een oplossing op maat.

Over Van Duijnen Horeca Service

Deze bedrijven werken al met ons samen

Link in bio | project tafel biertap bij Hole in the Wall