Hoeveel vaasjes uit een fust?

  1. Home
  2. Tapautomatisering
  3. Hoeveel vaasjes uit een fust?

Hoeveel vaasjes gaan nou écht uit een 50 liter fust?

De berekening

De schenkmaat van de meeste brouwers is 25 cl. Voor de twee vingers schuim rekenen we in dit voorbeeld 2cl extra. Dus: 27cl per glas! In de meest ideale situatie zou je dus 182 vaasjes uit dat 50 liter fust halen.

In de praktijk..

Wist jij dat dit in de praktijk er vaak niet meer dan 160 zijn? Pér fust verlies jij dan 20 glazen bier.. Bier wat je wel inkoopt, maar geen omzet genereert. Sterker nog, dit bier wordt niet eens opgedronken.

Waardoor dit komt?

Onervarenheid, hoge werkdruk, heel even afgeleid… en dat? Resulteert al snel in een variërende dosering. Waardoor je te volle glazen tapt, te lang wacht of bij moet tappen. Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar in een gemiddelde horecagelegenheid stroomt aardig wat door het putje. Onnodige drankverspilling als je het ons vraagt. En heel duurzaam? Nee, dat is het ook niet.

Het antwoord op de vraag is..

Hoeveel vaasjes er uit een 50 liter fust gaan? Dat ligt aan wie er tapt! Toch kan zelfs de meest ervaren tapper soms iets te veel schenken. Heb jij het antwoord voor jouw zaak al eens uitgerekend? Klopte het resultaat met je verwachting? Of gaven de cijfers toch een ander beeld?

Wil jij meer glazen uit een 50 liter fust tappen?

Dat kan heel makkelijk! Als jij zorgt dat je dosering altijd constant en dus perfect is. Dat scheelt enorm. Tappen is zo veel makkelijker! Zo hoef jij je, of die wat minder ervaren medewerker, niet meer druk te maken.

Hoe jij altijd perfect kunt doseren?

Simpel, ga Doseren en Registreren. Wat dat is? Wat het doet? Wij leggen het je hier uit 6x Waarom Doseren en Registreren onmisbaar is.⇐

Hoeveel vaasjes uit een fust gaan? | Van Duijnen Horeca Service

Over Van Duijnen Horeca

Wij helpen horeca ondernemers met duurzame oplossingen in tap- en koeltechniek om het maximale uit hun onderneming te halen. Je kunt bij ons terecht voor een advies, de installatie en het onderhoud. De one stop shop voor je dranktechniek met een oplossing op maat.

Over Van Duijnen Horeca Service

Deze bedrijven werken al met ons samen

Menu