Is een duurder biertje in de horeca echt noodzakelijk?

Over bierprijzen en marge bier

Moet je als horecaondernemer die bierprijsstijging ieder jaar zomaar voor lief nemen? Gewoon doorberekenen aan je gasten? Of zijn er andere oplossingen? Manieren om de inkoopkosten te verlagen bijvoorbeeld? Is het mogelijk dat je als horecaondernemer een goede marge bier behoudt? En gasten niet ‘de hoofdprijs’ betalen voor hun biertje? Steeds hogere bierprijs, hoe ga jij als horecaondernemer daarmee om?

Beter onderhandelen over bierprijs!

KHN geeft tips wat je als horecaondernemer kan doen. Zij adviseert om goed te onderhandelen over de bierprijzen. In deze onderhandelingen sta je een stuk sterker wanneer je eigen installaties hebt. Lees hier de visie van een horecaondernemer hierover en hoe hij dat heeft aangepakt.

Verspilling tegengaan om je marge bier te redden

Wil jij jezelf niet de markt uit prijzen? Een andere oplossing is: tapautomatisering waarmee je doseert en registreert. Bij Van Duijnen Horeca Service weten ze daar alles van. Automatische biertaps besparen ondernemers niet alleen veel tijd, het scheelt ook aanzienlijk veel geld. Lees hier hoe Cafe Reynders uit Amsterdam hun bieromzet verhoogt met een nieuwe barinrichting. Lees ook deze blog hierover.

Hoe werkt tapautomatisering?Minder bierverspilling betekent minder inkopen, zo behoud je jouw marges met een hogere bierprijs.

Bij een automatische tap wordt elk glas bier automatisch gedoseerd en geregistreerd. Dat betekent dat gasten altijd een perfect getapt biertje krijgen én dat je veel minder bier verspilt. Ook kun je beter sturen op de drankjes die je personeel weggeeft, of ‘vergeet’ aan de slaan. Door efficiënter te werken (waarbij ook minder ervaren personeel moeiteloos het perfecte biertje kan tappen) bespaar je flink wat kosten. Zo kan je zelfs met hogere bierprijzen je marge behouden. Een ander voordeel voor de horecaondernemer is dat je altijd en overal inzicht hebt in de drankenstroom van je onderneming(en). Smart!

Oplossing om je marge bier te behouden

Ben je de stijgende bierprijs beu? Dan is tapautomatisering of de aanschaf van eigen tap- en koelinstallaties voor jouw horecaonderneming misschien wel dé oplossing. Vraag naar de mogelijkheden van de DashBar en ervaar het zelf. Eerst nog een andere blog lezen? Hogere bierprijs? Zet in op minder bierverspilling! 

Bierprijs stijging voor pils, hoe behoud jij je marge bier?
De gemiddelde pilsprijs van een 50-literfust van de grote brouwers, van 2006 tot en met 2019. *Misset Horeca heeft over het jaar 2010 geen cijfers.

Waarom wordt bierprijs steeds hoger?

Zie ook andere artikelen zoals het bierdebat en de pilsprijs onder de loep. Meer uitleg waarom de bierprijzen stijgen? Bekijk dan eens dit interessante filmpje waarin uitleg wordt gegeven waarom een biertje steeds duurder wordt.

Hoe weet je of jij extra kunt verdienen met tapautomatisering?

Je kunt er heel makkelijk, en snel, achter komen of jij ook extra kunt verdienen met tapautomatisering! Namelijk door de keuzehulp tapautomatisering te gebruiken. Daar zie je direct bij hoeveel hectoliter bier tapautomatisering rendabel is en jou dus extra geld oplevert.

Ook heel makkelijk zelf achter komen: HOEVEEL extra verdienen met tapautomatisering

Daar hebben we ook een tool voor, namelijk onze rekentool. Wat deze tool laat zien? Hoeveel jij kunt besparen door middel van automatisch doseren, en dit bedrag zie je direct in euro’s. Maar ook geeft deze tool je direct inzicht in wat voor impact registreren maakt. Wist je dat 10 vergeten drankjes per dag jou €10.000,- aan extra winst kost? Je begrijpt: al je omzet in de kassa levert jou aanzienlijk wat extra omzet op.

Tips voor horeca professionals met topics als verbeteren marge, rendement, taptechniek, service en meer!

Over Van Duijnen Horeca

Wij helpen horeca ondernemers met duurzame oplossingen in tap- en koeltechniek om het maximale uit hun onderneming te halen. Je kunt bij ons terecht voor een advies, de installatie en het onderhoud. De one stop shop voor je dranktechniek met een oplossing op maat.

Over Van Duijnen Horeca Service

Deze bedrijven werken al met ons samen

Link in bio | project tafel biertap bij Hole in the Wall