Is een duurder biertje in de horeca echt noodzakelijk?

  1. Home
  2. Tapautomatisering
  3. Is een duurder biertje in de horeca echt noodzakelijk?
Tapautomatisering

Moet je als horecaondernemer die bierprijsstijging elk jaar maar voor lief nemen en gewoon doorberekenen aan je gasten? Of is er een manier om de inkoopkosten zelfs te verlagen? Is het mogelijk dat je als horecaondernemer een goede marge behoudt en gasten niet ‘voor de hoofdprijs’ hun biertje bestellen?Steeds hogere bierprijs, hoe ga jij als horecaondernemer daarmee om?

Beter onderhandelen over de bierprijs

KHN geeft tips wat je als horecaondernemer kan doen en adviseert om goed te onderhandelen over de bierprijzen. Daarom wel zo handig om onafhankelijk van de brouwer te zijn en bijvoorbeeld je eigen apparatuur aan te schaffen. Lees hier de visie van een horecaondernemer hierover en hoe hij dat heeft aangepakt.

Verspilling tegengaan

Een andere oplossing voor horecaondernemers die hun klanten niet elk jaar willen opzadelen met stijgende bierprijzen is: tapautomatisering. Bij Van Duijnen Horeca Service weten ze daar alles van. Automatische biertaps besparen ondernemers niet alleen veel tijd, het scheelt ook aanzienlijk veel geld. Lees hier hoe Cafe Reynders uit Amsterdam hun bieromzet verhoogt met een nieuwe barinrichting. Lees ook deze blog hierover.

Hoe werkt tapautomatisering?Minder bierverspilling betekent minder inkopen, zo behoud je jouw marges met een hogere bierprijs.

Bij een automatische tap wordt elk glas bier automatisch gedoseerd en geregistreerd. Dat betekent dat gasten altijd een perfect getapt biertje krijgen en dat je achter de bar veel minder bier verspilt. Ook kun je beter sturen op de drankjes die je personeel gratis weggeeft, of ‘vergeet’ aan de slaan. Door efficiënter te werken (waarbij ook minder ervaren personeel moeiteloos het perfecte biertje kan tappen) bespaar je flink wat kosten. Zo kan je zelfs met hogere bierprijzen je marge behouden. Een ander voordeel voor de horecaondernemer is dat je altijd en overal inzicht hebt in de drankenstroom van je onderneming(en). Smart!

Oplossing om je marges te behouden

Ben je de stijgende bierprijs beu? Dan is tapautomatisering of de aanschaf van eigen tap- en koelinstallaties voor jouw horecaonderneming misschien wel dé oplossing. Vraag naar de mogelijkheden van de DashBar en ervaar het zelf. Eerst nog een andere blog lezen? Hogere bierprijs? Zet in op minder bierverspilling! 

Bierprijs stijging voor pils

De gemiddelde pilsprijs van een 50-literfust van de grote brouwers, van 2006 tot en met 2019. *Misset Horeca heeft over het jaar 2010 geen cijfers.

Waarom wordt bierprijs steeds hoger?

Zie ook andere artikelen zoals het bierdebat en de pilsprijs onder de loep. Meer uitleg waarom de bierprijzen stijgen? Bekijk dan eens dit interessante filmpje waarin uitleg wordt gegeven waarom een biertje steeds duurder wordt.

Over Van Duijnen Horeca

Wij helpen horeca ondernemers met duurzame oplossingen in tap- en koeltechniek om het maximale uit hun onderneming te halen. Je kunt bij ons terecht voor een advies, de installatie en het onderhoud. De one stop shop voor je dranktechniek met een oplossing op maat.

Deze bedrijven werken al met ons samen

Zelftaptafel bij Heeren van Bommel in Zaltbommel
Deze bier- en postmixzuil maakt de bar bij Trinity Amsterdam compleet
Menu