Vrijwel iedere horecaondernemer heeft wel eens van de term tapautomatisering gehoord. Maar wat doet deze automatisering voor je tap precies? Automatisch tappen? Is dat met één druk op de knop? Zonder taphendel? Er zijn genoeg varianten te bedenken..
» In deze horeca tip: tapautomatisering is Doseren en Registreren. We leggen je uit waarom dit is.
Tappen met automatisering betekent niet dat het zonder taphendel moet. Of dat je alles met één druk op de knop tapt. Tapautomatisering staat voor Doseren en Registreren. Wat ons betreft dé manier om de werking van dit type bar automatisering én beide voordelen te verhelderen. Beide voordelen, dat lees je goed. Zowel Doseren als Registreren levert je namelijk een eigen voordeel op.
Doseren met tapautomatisering
Als we de definitie van Doseren opzoeken: een hoeveelheid afmeten. Met Doseren weet je zeker: de exact afgemeten hoeveelheid stroomt door de tap. Bij ieder drankje. En dat heeft veel voordelen.
Voordeel 1 | Het tappen is makkelijker
Bij één biertje gooi je de hendel open en meteen weer dicht. Je hoeft je enkel bezig te houden met het glas onder de kraan houden en hierna afschuimen. Klinkt simpel en dat is het ook. Voor de horeca professional met jarenlange ervaring wellicht te simpel. Maar we weten allemaal wat het aandeel van deze groep in de huidige personeelsbestanden niet heel groot meer is. Er is online ook genoeg content te vinden als: bier tappen in acht eenvoudige tappen. Realiteit is dat tappen niet voor iedereen even makkelijk is. Heb jij behoefte aan meer dan een online stappenplan? Bekijk hoe makkelijk tappen is met tapautomatisering.
Voordeel 2 | Stop drankverspilling
Doseren zorgt dat iedereen tapt zonder verspilling. Altijd perfect gedoseerde biertjes met het exacte volume wat hiervoor nodig is. Niet teveel, niet te weinig. Precies goed.
15% besparen op je bierinkoop
Wat dat jou oplevert? Een flinke besparing! Dit is namelijk makkelijk 15% minder inkopen voor dezelfde omzet. Hoeveel is 15% bij jou? In euro’s? Gebruik onze handige online rekentool www.rekenuitjewinst.nl. Zeker met de huidige inkoopprijzen van bier kan het jou een behoorlijke besparing opleveren. Wij schreven hier zelf eerder deze blog over.
Winstmarge op drank verbeteren
De afgelopen jaren zijn een uitdaging geweest. Gelukkig was én is, de liefde voor de horeca groots. Toch zijn de uitdagingen voor 2023 niet klein. Berichten als: ING ziet dat winstmarges verder onder druk komen of Horeca gedwongen tot accepteren lagere marge benadrukken dat. Je kunt tapautomatisering zien als manier om verspilling tegen te gaan, te besparen, zoveel mogelijk uit een fust te halen of een manier om minder in te kopen voor dezelfde omzet. Een ding is zeker, met tapautomatisering verbeter jij je marge. Als we de berichten lezen kunnen veel ondernemers dat wel gebruiken.