Voor veel horecazaken was carnaval 2022 dé vliegende terugreis naar ‘normaal’. Was het als vanouds? Of was het hier-en-daar flink wennen? Personeelstekort en een hoge bierprijs zijn uitdagingen van dit moment. Wat bleef bij jou onder de streep over na de carnaval?
Verbruik en bierprijs
Online vind je diverse inschattingen van het enorme biervolume wat tijdens carnaval door de taps stroomt. In een artikel van Food Inspiration staat 8 miljoen liter. NU.nl vermeldt een schatting van 5 à 10 miljoen. Hoeveel bier heb jij verkocht? Hoeveel liter bier is hiervoor ingekocht? Stel, jij hebt 4.000 glazen bier van 25cl verkocht. Was het inkoopvolume 1.000 liter of aanzienlijk hoger?
Maak het je medewerkers makkelijk
Onervaren nieuwe medewerkers of simpelweg té druk door het personeelstekort? Je merkt overal dat er een behoorlijke druk ligt op het rondkrijgen van de roosters. Geen gewenste situatie nu je weer open kunt zonder beperkingen. Waarom zou je het niet makkelijker maken voor ze?
Makkelijk tappen met DashBar
Met tapautomatisering DashBar komt altijd de juiste dosering uit de tap. Je tapt heel simpel en zonder bij tappen een perfect glas bier. “Het maakt mijn medewerkers zelfverzekerder. Ze vinden die seconde tussen de doseringen echt prettig. Zo hebben ze precies de juiste tijd om een nieuw glas te pakken.” Bart Kuijpers – Hospitality manager Stadion Feijenoord.
Makkelijk én minder liters bier inkopen
In dat interview met Bart vragen hem ook hoeveel procent zij minder inkopen sinds ze werken met DashBar. “We hebben eerst een pilot gedraaid bij 1 counter, daar was het zelfs 20%. Uiteindelijk over de hele linie scheelt het echt gewoon 15% op inkoop. Ik kan je vertellen met het aantal hectoliters wat wij doen zijn dat serieuze bedragen.” Nieuwsgierig naar wat Bart nog meer te vertellen heeft?
Lees wat DashBar Stadion Feijenoord heeft gebracht
Wat is jouw huidige bierprijs?
Weet je hoeveel liter je hebt ingekocht? 3.000 liter? 15% besparen op inkoop betekent dat je volgend jaar 450 liter minder nodig hebt. Voor dezelfde omzet. Dan hebben we het alleen nog maar over carnaval! Wat betaal jij per liter? Hoeveel zou je dit opleveren op jaarbasis? Zelf rekenen? Makkelijk met onze online rekentool.
Ook getapte dranken zichtbaar
Naast doseren kun je ook registreren met DashBar. Ieder getapt drankje automatisch zichtbaar. Zo heb jij overal live in- en overzicht. Dat werkt heel makkelijk. Voor jou, maar ook zeker voor je medewerkers. Voor hen is als het ware een vangnet. Een extra herinnering om ‘die biertjes van net’ aan te slaan. Zo ben jij verzekerd van -al- je omzet. Hoeveel biertjes zijn er met carnaval per ongeluk niet aangeslagen? Simpelweg omdat het door drukte tussendoor is geglipt? Wat zou dat per jaar zijn?
Doseren en Registreren verzekert je marges op bier
DashBar staat voor win-win: minder bierverspilling betekent minder inkopen, automatisch zichtbaar betekent automatisch meer omzet. En dat resulteert in betere marges en betere zekerheid. Wil je meer lezen over dit onderwerp? Hier onze blog Is een duurder biertje in de horeca echt noodzakelijk? of Wil je direct meer verdienen aan je drankverkoop zonder investering vooraf?