Zou jij meer uit je horecabeurs bezoek kunnen halen?

Stappenplan: haal meer uit je horecabeurs bezoek

Jaarlijks uitje?

Als horeca ondernemer doe jij het waarschijnlijk ieder jaar: een horeca beurs bezoeken. Of het nou de Horecava, Gastvrij of de BBB is, het bezoeken van een beurs is een geweldige manier om op de hoogte te blijven van trends en ontwikkelingen. Wellicht ga jij vooral voor de gezelligheid of relaties een hand te geven? Hoe effectief is jouw beursbezoek?

Kun jij meer uit je horecabeurs bezoek halen? 

Maak jij je zorgen?

Hoge inkoopprijzen, marges die onder druk staan, tekort aan professionals, de tijd van nu geeft ondernemers serieuze uitdagingen. Gelukkig blijft het op veel horecalocaties druk, maar blijft dat zo wanneer je nog een keer je prijzen verhoogd? Maak jij je zorgen? Die zorgen kunnen wel eens terecht zijn.. Misschien is het tijd geworden voor een andere aanpak voor je horecabeurs bezoek? Wat denk je, zou jij er meer uit kunnen halen?

Een goed begin is

Er zijn genoeg prikkels en afleidingen zodra je het terrein oploopt. Daarom is het essentieel je vooraf voor te bereiden. Wil jij het écht goed aanpakken? Maak er een meeting of brainstorm sessie van! Begin september is hier een heel een goed moment voor, de drukste zomermomenten staan nog vers in het geheugen en de grootste horecabeurzen komen er aan.

Horeca Trends Bier uit de automaat, bierautomaat Tappy by Van Duijnen Horeca Service

Stap 1. Terugblik

Bekijk eerst eens goed hoe de afgelopen periode is verlopen. Vraag ook input van je accountant. Welke cijfers vallen op? In vergelijk met andere jaren? Waar zou jij je op moeten focussen volgens je accountant: omzet, inkoop, marge, volume. Vraag ook zeker aan je medewerkers of managers input. Wie ziet wat opmerkelijks? Hoe gaan de dagelijkse zaken zoals reserveringen aannemen? Bestellingen doorvoeren? Roosters? Menukaarten maken? Hoeveel vaasjes tappen ze uit een 50l fust? De terrasdagen? Waar ligt er ruimte voor verbetering?

Stap 2. Definieer top 3

Zo, je hebt nu informatie opgehaald. Tijd om te evalueren. Wat moet anders? Wat is noodzaak en wat zou mooi zijn? Afhankelijk van hoeveel punten er op je lijst staan, definieer een top 3. Het is belangrijk om realistisch te blijven, hoe groot je wensenlijst ook is, je moet het beschikbare budget wel in je achterhoofd houden. Al zijn er natuurlijk ook oplossingen die je ook het nodige opleveren.

Stap 3. Selecteer bedrijven & beurs

Welke partijen bieden oplossingen voor jouw topic(s)? Tik het in op google en kijk wat er boven komt. Online vind je heel veel bruikbare informatie, handige tools, referenties, etc. Je kunt het ook eens aan collega ondernemers vragen. Hoe doen zij dit, en met welke leveranciers werken ze samen. Beurs aanbieders hebben tegenwoordig ook handige websites waarbij je vooraf de plattegrond kunt bekijken en informatie kunt bekijken over de exposanten. Bijvoorbeeld op de website van de Horecava of Gastvrij. Zo kun je vooraf per hal noteren welke stand je wil zien. Als je het echt serieus wil aanpakken kun je zelfs vooraf je route bepalen. Op de website van Horeca Expo kun je ook meteen bekijken welke exposanten in welke categorie er zijn, handig!

Stap 4. Exposanten & bijhorende vragen

Beslis welke beurs je bezoekt en bekijk de exposanten lijst. Noteer wie je wilt bezoeken in welk segment én noteer het stand nummer. Bedenk dan wat jij te weten wilt komen. De voordelen, ervaringen, mogelijkheden, prijzen, levertijden, transport, groothandel, noem maar op. Realiseer een papieren of digitaal document wat je makkelijk kunt bewerken met hierop per exposant de vragen die jij wilt weten.

Misschien ook een programma horecabeurs bezoek?

Het is niet makkelijk om bij je plan te blijven.. alles vraagt om aandacht. Blijf bij je plan, maak desnoods een programma voor jezelf, inclusief pauzes. Bijvoorbeeld: twee uur voor hal 1, dan hier en daar wat snacken en erna verder in hal 3. Door ook een snack of netwerk pauze in te lassen ben je eerder geneigd je aan je programma te houden.

Wist je dat?

Wist je dat het op beurzen in de ochtend vaak rustig is? Hét moment om het meeste uit je beursbezoek te halen dus. En wanneer jij precies weet waar je heen wil profiteer jij die eerste twee uur helemaal.

Waar Van Duijnen Horeca Service staat?

Dat zie je hier. Je leest er ook wat jij uit een bezoek aan onze stand kunt halen.

Over Van Duijnen Horeca

Wij helpen horeca ondernemers met duurzame oplossingen in tap- en koeltechniek om het maximale uit hun onderneming te halen. Je kunt bij ons terecht voor een advies, de installatie en het onderhoud. De one stop shop voor je dranktechniek met een oplossing op maat.

Over Van Duijnen Horeca Service

Deze bedrijven werken al met ons samen

Link in bio | project tafel biertap bij Hole in the Wall