Brouwerijen en proeflokalen samenwerkingen Van Duijnen Horeca

Waarom Brouwerijen en Proeflokalen voor ons kiezen

Over het project, de samenwerking en wat viel op? Lees quotes uit de klantverhalen Brouwerijen en Proeflokalen van: Stadshaven Brouwerij en Gastropub, Delfts Brouwhuis, Brouwerij en Proeflokaal Wispe en Brouwerij de Werf. We sommen die 4 Brouwerijen en Proeflokalen klantverhalen voor je op! In één overzicht: waarom kiezen ze voor Van Duijnen Horeca Service?

Stadshaven Brouwerij & Gastropub

Indrukwekkende rij tanks voor de tankbier installatie

Gekozen voor Van Duijnen Horeca Service
“We hebben voor Van Duijnen Horeca Service gekozen omdat de kwaliteit, service en prijs in een goede verhouding was.” geeft Ronald Bolhuis aan. En ook: “Buiten alle tapmaterialen hebben zij ook de ijsblokjes machines, koelcellen en vaatwassers geleverd. Dit heeft voor ons het voordeel dat we voor al de apparaten slechts één aanspreekpunt hebben voor service en onderhoud.”

Mueller biertanks
Ook plaatst Van Duijnen Horeca Service een indrukwekkende rij Mueller biertanks. Als je binnenkomt zie je deze direct boven de bar hangen. De tanks zijn ook nog eens voorzien van een prachtig design, zo zijn ze een echte eyecatcher. Ronald vertelt dat ze voor tankbier gekozen hebben omdat ze ongeveer 3.000L bier per week verkopen. “Dan is het erg fijn als je hardlopers in tanken zitten. We hebben gekozen voor 2 tanks van 1.000L voor het Ur-pilsener en 7 tanks van 500L voor de speciaal bieren die hard lopen. De rest van de speciaal bieren tappen we uit fusten via een fustenkoelkast.”

Samenwerking Van Duijnen Horeca Service
“Ik heb de samenwerking als zeer prettig ervaren. Er is veel kennis en oplossend denkvermogen aanwezig wat een must is bij zo’n groot project als dit. Dit geldt voor het voorbereidende traject als in de uitvoerende fase. Het is fijn als de monteurs zo betrokken zijn bij een project! We hebben samen echt iets moois en bijzonders neergezet.”

Ronald Bolhuis over: het ontstaan van het ‘Bierfabriek-drietal’, Stadshaven, ondernemerschap en meer.  

Lees ook: “Nu zijn onze bieren vele malen zichtbaarder”

Delfts Brouwhuis

Ondernemers van Delfts Brouwhuis kiezen voor eigen tap- en koeltechniek

Top van de markt
“Als je het allerbeste wilt doen, moet je samenwerken met de top van de markt. Je gaat op zoek naar een partner die met je meedenkt, de kennis en ervaring in huis heeft. In Van Duijnen Horeca Service hebben wij een partner gevonden die ons ontzorgt met kwaliteit en ervaring. Daarbij hebben ze ons en het team veel geleerd over de kunst van de taptechniek.” vertelt Sander Arkenbout van Delfts Brouwhuis.

Tap- en Koeltechniek
Van Duijnen Horeca Service heeft een maatwerk lekblad geleverd voor de gehele bar, met een 20 kraans bierzuil van 2,5 meter. Bij deze gepersonaliseerde brugzuil kan iedere kraan apart ingesteld worden om de kwaliteit van het (speciaal)bier te waarborgen. Onder de bar zijn er twee fustenkoelkasten voor de langzaam(er) lopende bieren geplaatst en een flessenkoelkast met glasdeuren. Ook is er een koelcel geplaatst voor de snellopende bieren. Al deze koeltechniek staat aangesloten op een duurzame centrale koelunit (Zeas), welke op het dak staat. Deze koelunit levert een enorme energiebesparing op, plus een lagere co2 uitstoot. Voor de buitenbar is er een complete bar met lekblad, brugzuil, fustenkast en flessenkoelkast met glasdeur geleverd. Deze is door het Delfts Brouwhuis verrijdbaar gemaakt zodat deze multi-inzetbaar is.

Sander Arkenhout vertelt: start van hun samenwerking, twee eeuwenoude kelders en het allerbeste willen.

Brouwerij en Proeflokaal Wispe
Prachtige bar bij Brouwerij en Proeflokaal Wispe

Taptechniek en centraal koelsysteem
“De wereld van de kleinere brouwerijen is best klein. Zo komen we ook in aanraking met Van Duijnen Horeca Service bij onder andere Jopenkerk, Poesiat & Kater en ook tijdens de Dutch Craft Beer Conference. We zijn onder de indruk van de mogelijkheden van een centraal koelsysteem. We kiezen hiervoor omdat het niet alleen al onze barkoelingen koelt, maar ook de fermentatietanks door middel van glycol. Dit ziet er niet alleen gaaf uit, maar is ook ruimte- en tot wel 25% energiebesparend. Het koelsysteem koelt alles vanaf het dak, hiermee besparen we veel operationele ruimte.” vertelt Remko Vellenga enthousiast.

18 kraans tapwand
“Ook hebben ze een 18 kraans tapwand geïnstalleerd, 14 kranen tappen we vanuit fust in de koelcel en de overige (later) naar een tankbierinstallatie. Dit zorgt er voor dat we geen fusten meer af hoeven te tappen. Van Duijnen heeft ons goed geadviseerd en zelfs geholpen alvast voorzieningen te treffen voor de toekomst.”

Remko Vellenga deelt: Hoe begon het voor de drie broers? Lees over de eerste bieren en opstarttips.

Brouwerij de Werf in Enkhuizen
Biertanks en zelftaptafels bij Brouwerij de Werf in Enkhuizen

Energiezuinig koelsysteem
Ook bij De Werf is Van Duijnen nauw betrokken, met een totaalpakket van tap- en koelinstallaties, tapautomatisering en biertanks. Echte eyecatchers zijn de vier roestvrijstalen 1000-liter biertanks boven de bar. Ook komt er een grote tapwand met barkoelingen en een zelftaptafel waar gasten zelf biertjes kunnen proeven welke biersoort ze het lekkerst vinden. Alle gebrouwen biersoorten worden perfect gekoeld op precies de juiste temperatuur, door één superzuinig centraal koelsysteem.

Totale ontzorging
Rick Post: “Van Duijnen denkt goed mee hoe we alles integreren bij de bierbrouwerij. Ze ontzorgen ons daarin heel goed. Hun centrale koelsysteem bespaart ook energie. Voor mij als milieubewuste ondernemer is dat een goede start. Het scheelt niet alleen in energie, maar ook in onderhoudskosten. Want je kunt met een centraal koelsysteem veel makkelijker eventuele problemen traceren.” Rick is enthousiast over zijn zaken én over de samenwerking met Van Duijnen, omdat ze ondernemers een totaalpakket bieden van apparatuur, advies en begeleiding tot uitvoering en nazorg.

Betrokkenheid en service zijn belangrijk
“Bij de zaak van mijn ouders hadden we ook voor de tapinstallaties van Van Duijnen gekozen. Dus we wisten met wie we in zee gingen. De belangrijkste reden om met hen samen te werken is de service. Ik wil in geval van storingen snel worden geholpen, ook in het weekend. Dan wil je niet dat een storingsdienst eerst half Nederland door moet rijden. Bij Van Duijnen is altijd wel iemand in de buurt. Het contact is goed, ze denken echt met je mee, geven goed advies en we spreken elkaar regelmatig. Dat werkt prettig.”

Rick Post over: zelftaptafels, veel speciaalbieren van de tap en het concept.

Biertanks Thoms en Oudean

Partner voor Brouwerijen en Proeflokalen

Op zoek naar een expert in tap- en koeltechniek? Of een partner die je advies geeft over een brouwinstallatie? Deze installatie ook installeert en het onderhoud voor je uit handen neemt? Wij helpen je graag met advies, installatie en onderhoud voor brouwerijen en proeflokalen. 

Over Van Duijnen Horeca

Wij helpen horeca ondernemers met duurzame oplossingen in tap- en koeltechniek om het maximale uit hun onderneming te halen. Je kunt bij ons terecht voor een advies, de installatie en het onderhoud. De one stop shop voor je dranktechniek met een oplossing op maat.

Over Van Duijnen Horeca Service

Deze bedrijven werken al met ons samen

Automatische biertaps bij Hollywood Event Center in Rotterdam
Tafel biertap in karaoke kamer Amsterdam