Ondernemers van Delfts Brouwhuis kiezen voor eigen tap- en koeltechniek
Delfts Brouwhuis, Delft
Totaalproject

Tap- en koeltechniek bij Delfts Brouwhuis

Naar aanleiding van de mooie samenwerking tussen Van Duijnen Horeca Service en Delfts Brouwhuis zijn we het gesprek aangegaan met Sander, één van de eigenaren.

Eigen tap- en koeltechniek installatie Delfts Brouwhuis
foto: Marianne Q

Waar: Hippolytusbuurt 43 in Delft
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11.00 uur tot 1.00/2.00 uur
Waarmee het begon:
drie levensgenieters, een pul en een jongensdroom
Horecaondernemers:
Jon Cornelese, Thijs van Donk en Sander Arkenbout

Delfts Brouwhuis is een ontmoetingsplek

Het Delfts Brouwhuis is een ontmoetingsplek waar iedereen samen komt, van studenten tot expats. De klassieke uitstraling en unieke sfeer zorgt ervoor dat je je snel thuis voelt. Hier brouwen ze fantastische bieren ‘on the spot’, welke van de tap verkrijgbaar zijn. Deze locatie inspireert, van het brouwen van bier tot het brouwen van de beste ideeën. Dit alles natuurlijk onder het genot van een mooi biertje, lekker eten en een goede service.

Hoe begon hun samenwerking?

Het begint bij café de Oude Jan, bijna een decennium geleden nemen Thijs en Jon dit café over. Ongeveer twee jaar later komt Sander bij de Oude Jan werken. De drie hebben meteen een goede klik, ze zijn “like-minded” zoals Sander dat zelf noemt. Ondanks dat hij enkele jaren jonger is heeft hij al ruime horecaervaring in binnen- en buitenland én een commerciële opleiding. Thijs en Jon betrekken hem dan ook graag bij hun nieuwe horecaproject. Hiermee gaat ook de jongensdroom van Sander in vervulling: het starten van een eigen onderneming.

De mannen van Delfts Brouwhuis kiezen voor eigen tap- en koeltechniek
“Drink. Eet. Proef. Proost. Zing. Lach. En Verwonder!” foto Marianne Q

Meant to be

Alles valt samen als de heren het gesprek aangaan met John Brus van brouwerij de Molen. John heeft ook al jaren een sluimerende wens: een brouwerij starten in zijn geboortestad Delft. Er komt een locatie tegenover de Oude Jan beschikbaar met ook nog eens, zo blijkt tijdens de verbouwing, twee eeuwenoude kelders. Op deze unieke locatie starten ze met zijn vieren de nieuwste stadsbrouwerij Delftse Brouwers. Ondanks dat de renovatie van de kelders en de ontwerpwijzigingen voor een flinke vertraging zorgen, voelt dit alles echt ‘meant to be’. Het verhaal is helemaal compleet als archeologen vertellen dat op deze plek vroeger ook bier gebrouwen werd.

Delfts Brouwhuis kiest voor eigen tap- en koeltechniek
foto: Marianne Q

Het állerbeste willen

Naast natuurlijk the basics zoals ‘gewoon’ hard werken en liefde voor de horecabranche is volgens Sander het allerbelangrijkste: “echt over alles nadenken, het állerbeste willen én ook doen.” Hij zegt ook “je moet zeggen wat je doet en doen wat je zegt”. Integriteit, betrouwbaarheid, de wil om uit te blinken en je te onderscheiden zijn essentieel voor het succes van je onderneming.

Top van de markt

“Als je het allerbeste wilt doen, moet je samenwerken met de top van de markt. Je gaat op zoek naar een partner die met je meedenkt, de kennis en ervaring in huis heeft. In Van Duijnen Horeca Service hebben wij een partner gevonden die ons ontzorgt met kwaliteit en ervaring. Daarbij hebben ze ons en het team veel geleerd over de kunst van de taptechniek.”

Tap- en Koeltechniek Van Duijnen Horeca Service

Gepersonaliseerde 20 kraans bierzuil Delfts Brouwhuis is onderdeel van eigen tap- en koeltechniek
foto: Marianne Q

Van Duijnen Horeca Service heeft een maatwerk lekblad geleverd voor de gehele bar, met een 20 kraans bierzuil van 2,5 meter. Bij deze gepersonaliseerde brugzuil kan iedere kraan apart ingesteld worden om de kwaliteit van het (speciaal)bier te waarborgen. Onder de bar zijn er twee fustenkoelkasten voor de langzaam(er) lopende bieren geplaatst en een flessenkoelkast met glasdeuren. Ook is er een koelcel geplaatst voor de snellopende bieren. Al deze koeltechniek staat aangesloten op een duurzame centrale koelunit (Zeas), welke op het dak staat. Deze koelunit levert een enorme energiebesparing op, plus een lagere co2 uitstoot. Voor de buitenbar is er een complete bar met lekblad, brugzuil, fustenkast en flessenkoelkast met glasdeur geleverd. Deze is door het Delfts Brouwhuis verrijdbaar gemaakt zodat deze multi-inzetbaar is.

Lees hier alles over die bieren van Delfts Brouwhuis. Ook op zoek naar een tapinstallatie? Neem dan contact met ons op.

Meer zoals dit …