Biertanks en zelftaptafels bij Brouwerij de Werf in Enkhuizen

Biertap tafels zorgen voor fun en extra omzet

Biertap tafels zorgen voor fun en extra omzet

In een historisch pand aan de haven van Enkhuizen vind je herberg en grand café De Compagnie. Eigenaar Rick Post vertelt over de recente verbouwing en over zijn nieuwste horecaproject: Brouwerij de Werf. Beide bedrijven werden door Van Duijnen Horeca Service voorzien van onder meer koeltechniek en taptechniek installaties en ook meerdere biertap aan tafel.

Veel speciaalbieren van de tap

Rick Post is nu zo’n zes jaar horecaondernemer. Hij komt uit een echte horecafamilie. Zoals hij zelf zegt: ‘Het zit er dus wel een beetje in.’ Sinds 2011 is Rick eigenaar van herberg en grand café De Compagnie in Enkhuizen. Rick: “Bij De Compagnie kun je de hele dag, van ’s morgens tot ‘s avonds langskomen. Voor koffie, een borrel en lekker eten. Wij zijn in de regio de eerste die zich op speciaalbieren heeft gericht, uniek voor West-Friesland. In 2013 begonnen we met acht taps en nu, na de verbouwing in februari, hebben we 20 bieren van de tap.”

Rick Post van Brouwerij de Werf

Biertap aan tafel zorgt voor extra omzet

Op de vraag hoe de verbouwing is verlopen antwoordt Rick: “Van Duijnen Horeca Service heeft ons enorm geholpen.” Zij installeerden in De Compagnie een brugzuil met 20 biertaps, diverse horeca koelingen, een wijnzuil en twee geautomatiseerde biertap aan tafel, waar gasten zelf hun biertjes kunnen tappen. Rick: “Die taptafels zijn erg populair, zeker in het weekend. En het werkt omzet verhogend, want zelf een biertje tappen gaat natuurlijk veel sneller. Ons personeel kan zich nu met andere dingen bezighouden, ze hebben veel minder omkijken naar deze biertap aan tafel. We merken dat het niet alleen jongeren aanspreekt. Ook leden van een biljartvereniging vinden de (geautomatiseerde) zelftaps fantastisch.” Lachend vervolgt hij: “Ik vind die taptechniek geweldig, het liefst zou ik alles automatiseren!”

Gezellige zelftap tafel bij Brouwerij de Werf

Nieuw concept: Brouwerij De Werf

Eind 2017 gaat Ricks nieuwste horecaconcept open: brouwerij De Werf en proeflokaal, op loopafstand van De Compagnie. Rick: “Bij De Werf brouwen we ons eigen speciaalbier. Het pand is opgedeeld in een proeflokaal met schenktanks, de brouwerij en een evenementenhal waar 700 mensen in kunnen. Dit concept van brouwen, proeven, borrelen en een feestje vieren op één locatie is echt nieuw, en ook wel gewaagd. Maar ik weet zeker dat we gaan vlammen!”

Energiezuinig koelsysteem bij Brouwerij de Werf

Ook bij De Werf is Van Duijnen nauw betrokken, met een totaalpakket van tapinstallaties en koeltechniek, tapautomatisering en biertanks. Echte eyecatchers zijn de vier roestvrijstalen 1000-liter biertanks boven de bar. Ook komt er een grote tapwand met barkoelingen en een zelftaptafel waar gasten zelf biertjes kunnen proeven welke biersoort ze het lekkerst vinden. Alle gebrouwen biersoorten worden perfect gekoeld op precies de juiste temperatuur, door één superzuinig centraal koelsysteem.

Totale ontzorging

Rick: “Van Duijnen denkt goed mee hoe we alles integreren bij de bierbrouwerij. Ze ontzorgen ons daarin heel goed. Hun centrale koelsysteem bespaart ook energie. Voor mij als milieubewuste ondernemer is dat een goede start. Het scheelt niet alleen in energie, maar ook in onderhoudskosten. Want je kunt met een centraal koelsysteem veel makkelijker eventuele problemen traceren.”

Rick is enthousiast over zijn zaken én over de samenwerking met Van Duijnen, omdat ze ondernemers een totaalpakket bieden van apparatuur, advies en begeleiding tot uitvoering en nazorg.

Betrokkenheid en service zijn belangrijk

“Bij de zaak van mijn ouders hadden we ook voor de tapinstallaties van Van Duijnen gekozen. Dus we wisten met wie we in zee gingen. De belangrijkste reden om met hen samen te werken is de service. Ik wil in geval van storingen snel worden geholpen, ook in het weekend. Dan wil je niet dat een storingsdienst eerst half Nederland door moet rijden. Bij Van Duijnen is altijd wel iemand in de buurt. Het contact is goed, ze denken echt met je mee, geven goed advies en we spreken elkaar regelmatig. Dat werkt prettig.”

Tot slot nog een tip van Rick voor horecaondernemers met nieuwe plannen: “Hou je begroting goed in de gaten. En verkoop ons bier van De Werf, haha!”

Gasten van Brouwerij de Werf tappen zelf hun bier bij deze biertap aan tafel

“De biertap aan tafel is erg populair en niet alleen bij de jongere doelgroepen.”

Rick Post – Grand café De Compagnie

 

 

Waarom kiezen Brouwerijen en Proeflokalen voor een samenwerking met ons? Lees hier een blog waarin we 4 klantverhalen voor je opsommen! In één overzicht: waarom kiezen zij voor Van Duijnen Horeca Service?

Meer zoals dit …