Café de Pintelier, Groningen
Tapautomatisering

Café de Pintelier

Eric Harder van de Pintelier vindt het veel makkelijker werken met de juiste systemen en heeft geen moment spijt van de tapautomatisering van Van Duijnen Horeca.

 ‘Mijn drankuitgifte is inzichtelijk’

Speciaalbiercafé de Pintelier – in de volksmond ‘de Pint’- van Eric Harder is een begrip in het hoge noorden. De Pint bestaat 17½ jaar en de afgelopen 7½ jaar is de drankuitgifte van Eric geautomatiseerd met de systemen van Van Duijnen. “De overstap heb ik gemaakt vlak voor de crisis, tegelijk met de verbouwing van mijn zaak. Het was een behoorlijke investering.” Toch heeft Eric geen moment spijt gehad. “Ik heb een groot verloop in biersoorten. Mijn drankuitgifte is nu inzichtelijk, ik weet precies hoeveel er wordt geschonken. Een café is een bedrijf en het is belangrijk dat je als ondernemer weet waar je over praat. In de horeca is geen dag hetzelfde en gebeurt er veel adhoc. Ik ben zelf opgevoed met ‘meten is weten’. En ja vertrouwen is goed, maar controle is beter. En daar komt Van Duijnen om de hoek kijken.“

‘Beter team en een beter resultaat’

Een biertje met te veel schuim bijtappen kost niet alleen veel tijd, maar ook veel geld. “Dankzij de tapinstallaties heb ik een beter team en een beter resultaat. In één handomdraai staat er een mooi getapt biertje. Dat betekent niet dat mijn personeel niet kan tappen, integendeel. Wij doen elk jaar – met succes – mee aan de regionale biertapwedstrijden. En natuurlijk ook voor de fun. Met de juiste systemen is het makkelijker om netjes te werken met meer omzet. Ik heb naast bier, 76 flessen gedistilleerd en zes soorten wijn geautomatiseerd. Als ondernemer wil ik voorop blijven lopen, dit doe ik op deze manier.”

Lees ook artikel in KHN Magazine mei 2015

Lees een uitgebreid interview met Eric Harder in het artikel in de Café Krant  “Op bezoek bij ‘bierwalhalla’ Belgisch Café De Pintelier, Groningen

Meer zoals dit …