Gedoseerd tappen bij de IJzeren Man in Vught | Van Duijnen Horeca

Gedoseerd tappen, makkelijker én sneller

IJzeren Man, Vught
Tapautomatisering

Bij de IJzeren Man willen ze niet meer zonder gedoseerd tappen

Eten, drinken, borrelen, zwemmen, zonnen, spelen, klimmen, sporten. Bij de IJzeren Man in Vught kan het allemaal! Daarbij zijn ze ook nog een evenementen locatie. Deze locatie heeft écht voor ‘ieder wat wils’. Het bevindt zich bij het gelijknamige natuur- en recreatiegebied. Het is er prachtig, en de styling? Subliem! “Echt iets moois” zegt Rob trots.

In dit klantverhaal lees je over onze samenwerking met de IJzeren Man. Van Duijnen Horeca Service installeerde hier gedoseerd tappen voor bier, wijn en gedistilleerd. Wij vragen mede-eigenaar Rob van de Velde onder andere naar: hoe het begon, zijn motivatie en naar zijn tip voor andere horecazaken.

Bij deze bar van IJM horeca doen ze nu ook aan gedoseerd tappen | Van Duijnen Horeca

En jij gaat het doen

“Ergens eind 2018 belde mijn goede vriend Bas (van de Ven, projectontwikkelaar uit Vught). Ik weet het nog precies. Hij vertelde me dat hij de IJzeren Man had gekocht. De zin die volgde was, en jij gaat de horeca doen. Je weet het misschien nog niet, maar je gaat het echt doen. Zoals je ziet, hij kreeg gelijk.” vertelt Rob geamuseerd. “Zo begon het eigenlijk, onze samenwerking voor de IJzeren Man. Hierna ging ook heel snel, want in januari 2019 zaten we er al in.”

Dit kun je doen bij IJM

Je kunt zonnen op een ligbedje bij IJM Strandbad, klimmen in het IJM Klimbos of klauteren in de netten bij het IJM nettenpark. IJM Outdoor faciliteert een enorm scala aan activiteiten. Een perfecte locatie voor een kinderfeest, maar ook voor een bedrijfsuitje of ander event. IJM Strandpaviljoen heeft drie besloten zalen, met eigen terras en privé strand!

Lees verder onder de video.

Niet compleet zonder IJM Horeca

“Een complete dag uit, daarvoor ben je hier op het juiste adres. En dat is natuurlijk niet compleet zonder IJM horeca. In totaal heeft IJM horeca welgeteld 6 horecapunten. Bij IJM Strandhuys kunnen we alleen al 700 gasten ontvangen. Naast deze locatie vind je nog 3 zalen, een kiosk en afgelopen december hebben we Madame Zita geopend.” vertelt Rob.

Volume zaak

“Ik heb 20 jaar lang een horecazaak gehad met 80-zitplaatsen. De manier waarop ik nu bij IJM met dranken en het tappen ervan bezig ben is echt andere koek. Wanneer je veel volume draait dan zijn hele andere zaken ineens belangrijker. Zo is snelheid hier essentieel, maar ook het gemak weegt zwaar.”

Dat moet toch makkelijker kunnen?

Klantverhaal over gedoseerd tappen | IJzeren Man in Vught | Van Duijnen Horeca

“Wij hebben een heel breed personeelsbestand. Waarbij we met veel oproepkrachten werken. Niet iedereen heeft even veel ervaring. Het tappen van biertjes ging dan ook maar weinig medewerkers goed af. Maar ook bij het uitserveren van onze wijnen, zoveel handelingen die hiervoor nodig waren. En het afval wat daar weer bij kwam kijken. Ik dacht, dat moet makkelijker kunnen.”

Gedoseerd tappen, makkelijker én sneller

Gedoseerd tappen van wijn met een wijninstallatie en wijnzuil | Van Duijnen Horeca“Dus ik ging op zoek naar oplossingen. Hoe kun je makkelijker bier tappen? Sneller wijn tappen? Zorgen voor minder handelingen? Online kwam ik Van Duijnen Horeca tegen en zo is het contact tot stand gekomen. Uiteindelijk kiezen we op onze verschillende horecapunten voor ETN non-drips, 5kraans wijninstallaties en met automatische bierkranen tappen we ook bier gedoseerd. Om zo snelheid te optimaliseren en het gemak te vergroten.”

Turven, gelukkig verleden tijd

“Vroeger moesten ze in de zalen altijd drankjes turven. Iedereen snapt dat dat niet prettig werkt en verre van nauwkeurig is. Sinds wij gedoseerd tappen met de tapautomatisering is turven verleden tijd. De automatisering telt het gewoon automatisch. Echt een uitkomst wanneer je tijdens een event werkt op nacalculatie, maar ook bij drankafkoop wil je weten wat het verbruik is.”

Altijd dezelfde hoeveelheid met gedoseerd tappen

“Medewerkers tappen nu allemaal en altijd dezelfde hoeveelheid gedistilleerd, bier en wijn. Met gedoseerd tappen is het tappen veel makkelijker én sneller. Voor wijn en gedistilleerd zijn er ook minder handelingen nodig. Daarbij ga je ook nog verspilling tegen. Die besparing is een hele mooie bijkomstigheid natuurlijk. Toch blijven snelheid en gemak voor ons het belangrijkste.”

Volumezaak? Morgen doen!

De tip die Rob geeft? “Echt, ik raad iedere volumezaak gedoseerd tappen met tapautomatisering aan. Het scheelt zoveel! Met alles schenkt iedereen nu altijd de juiste maatjes. Het werkt gewoon veel sneller en het tappen zoveel makkelijker.”

Meer zoals dit …

DashBar was dé doorslaggevende factor
“Een betrouwbare samenwerking is veel waard. In het beginsel heb je dan ook een streepje voor op anderen. Toch hebben we ook zeker gekeken naar andere aanbieders. Tapautomatisering DashBar won het voor ons van de…
Tap automatisering maakt het makkelijker
Mark Molenaar (hoofd horeca) vertelt o.a. over: zijn reis richting Nighttown tot Worm, centiliters per biertje, wat een must is voor gesubsidieerde poppodia en wat -niet- de kunst van het barkeeperschap zou moeten bepalen.