Twee Bossche compagnons, hoofdconducteur Boas en taptafels als gimmick

Aan misschien wel het mooiste plein van Den Bosch, de Parade, vind je Bar Boas. Deze unieke horecazaak neemt je mee op reis! Hoofdconducteur Boas nodigt zijn gasten uit om, zoals ze het zelf zeggen, te ontsporen of juist bij te tanken. In deze zaak kan het allebei! Met hun sfeervolle treinzitjes, de karakteristieke stationsklok, mooie menukaart en… de twee taptafels!

 Take a seat and enjoy the ride

Taptafels Bar Boas

Twee compagnons

Eind 2021 komen we in contact twee Bossche compagnons, Nick van Rijn en Otto van den Groenendaal. Beide heren hebben hun sporen in de Bossche horeca ruimschoots verdiend. Zo zijn ze ook eigenaar van de horecazaak naast Bar Boas, namelijk Stadsherberg ‘t Pumpke. En sinds 2019 ook van tante Wonnie, een Surinaams restaurant.

Samenwerking

De samenwerking met Van Duijnen Horeca Service begon vorig jaar, in 2022. Met de installatie van twee taptafels bij Bar Boas. Inmiddels zijn we een jaar verder. Hoe gaat het met Bar Boas? Bevallen de taptafels? Wat zijn de reacties van gasten? Een mooi moment voor een gesprek met één van de eigenaren, Otto.

Bar Boas

“Ik denk dat we er een hele mooie zaak van gemaakt hebben. Gasten reageren echt heel enthousiast als ze binnenkomen. We ontvangen veel positieve reacties op de uitstraling van de zaak en onze treinzitjes zijn populair. Gelukkig merken we nu ook dat steeds meer mensen de weg naar Bar Boas weten te vinden. Door de nieuwigheid en de nasleep van corona kwam dit wel wat langzaam op gang.”

Taptafels bij Bar Boas | Van Duijnen Horeca

Zelftaptafel als gimmick

“Waarom wij voor taptafels gekozen hebben? Ik zie de taptafels echt als gimmick.” vertelt Otto. “Wij hebben iets wat anderen niet hebben. Dat is top natuurlijk. Het past ook perfect in dit concept. Toch gaat het niet vanzelf. Je moet er zelf ook wat aan doen om het bekender te maken.”

Ideaal voor groepen

“Zo vind je de taptafels op meerdere plekken op onze website. Ook neem ik het altijd mee in mijn voorstellen voor groepen. Daar vind ik het zelf echt ideaal voor namelijk. Ze hoeven dan niet meer te wachten op een medewerker, maar kunnen gewoon direct zelf een biertje tappen. Dit vinden ze ook nog eens erg leuk om te doen.”

Zelf biertjes tappen rondom de taptafel | Van Duijnen Horeca

Scheelt personeelslid

“Mijn medewerkers hebben veel minder omkijken naar groepen die aan de taptafels zitten. Dat scheelt gewoon een personeelslid! Ze hoeven enkel de glazen in de gaten houden en soms een ander drankje te brengen.”

Snel meer selfservice blogs lezen?

Omzet verhogend

“Gasten vinden zelf tappen gewoon leuk. Door die sfeer merk je dat men eerder gezellig een biertje mee drinkt. Daarbij hoeven ze dus nooit te wachten op een medewerker. Zodra ze toe zijn aan een nieuw biertje tappen ze die gewoon direct zelf. Naast dat dus een medewerker scheelt, werkt het ook nog eens omzet verhogend. Als ik achteraf naar de rekening kijk van zo’n groep verrassen de verhoudingen mij zeer regelmatig.”

Instructie op tafel

Op de vraag of gasten makkelijk snappen hoe het werkt zegt Otto: “Wij werken met een instructie op de tafel. Je kunt vooraf liters boeken, of achteraf. Wat we het meeste zien is dat gasten vooraf een aantal liter bier bestellen. Je merkt dat gasten het prettig vinden om te weten waar ze aan toe zijn. Maar er zijn ook gasten die een open tap willen.”

Biertap registreert getapte volume

Bij Bar Boas hebben ze gekozen voor een volume gestuurde zelftaptafels. De tap automatisering registreert het volume wat door de biertap stroomt. “Wanneer gasten dus een open tap willen kijken we na afloop in het dashboard hoeveel liters er getapt zijn. En dan zetten we het achteraf op de rekening.” vervolgt Otto.

Werkt heel makkelijk

“Al met al werkt het echt heel makkelijk. We kunnen beide taptafels super snel open of dicht zetten en het volume aflezen in het dashboard. Super simpel.”

Samenwerking

“Ik ken jullie van het onderhoud voor de postmix installatie in mijn andere zaak. Toen mijn compagnon op zoek was naar een partij voor taptafels kwam al snel jullie naam naar voren. De samenwerking voor dit taptafel project is goed bevallen. Het advies en de installatie verliep zonder problemen. En nu regelen jullie ook het onderhoud, dat is prettig.”

Meer zoals dit …

DashBar was dé doorslaggevende factor
“Een betrouwbare samenwerking is veel waard. In het beginsel heb je dan ook een streepje voor op anderen. Toch hebben we ook zeker gekeken naar andere aanbieders. Tapautomatisering DashBar won het voor ons van de…
Tapautomatisering maakt het makkelijker
Mark Molenaar (hoofd horeca) vertelt o.a. over: zijn reis richting Nighttown tot Worm, centiliters per biertje, wat een must is voor gesubsidieerde poppodia en wat -niet- de kunst van het barkeeperschap zou moeten bepalen.