Zelfbedieningsbar Cityhub Amsterdam
Cityhub, Amsterdam
Totaalproject

CityHub Amsterdam hotel

Voor CityHub Amsterdam, hypermodern capsulehotel zonder traditioneel hotelpersoneel, heeft Van Duijnen Horeca een mooie volledig geautomatiseerde zelfbedieningsbar ontwikkeld. Hier kunnen de gasten via een polsbandje zelf hun warme en koude drankjes tappen of blikjes en versnaperingen pakken.

Hotel van de toekomst

Eind oktober 2015 opende CityHub Amsterdam het ‘hotel van de toekomst’ in de Bellamystraat in Amsterdam Oud-West haar deuren. Het hotel, op een steenworp afstand van de populaire Foodhallen en Kanarie club heeft 50 futuristische slaapunits, een ‘digital first’ lobby én een app die reizigers wegwijs maakt in de stad.

Cityhub zelfbedieningsbar

CityHub is een initiatief van studievrienden Sem Schuurkes (32) en Pieter van Tilburg (29). Deze jonge ondernemers wilden de traditionele hotelervaring beter laten aansluiten bij de huidige tijdsgeest en technologische mogelijkheden. Inmiddels heeft dit unieke concept ook waardering ontvangen vanuit de internationale horecabranche en een mooie gekregen.

Cityhub Amsterdam

CityHub Amsterdam combineert naar eigen zeggen de privacy en het comfort van een hotel met het communitygevoel en de betaalbaarheid van een hostel. In een industriële loods van 600 m2 staan vijftig strak vormgegeven privé slaapunits , ‘hubs’ genoemd. Elke hub is uitgerust met een tweepersoonsbed en WiFi. Aan de hal met hubs grenst de CityHub ‘hangout’, waar reizigers elkaar kunnen ontmoeten.

‘Wij richten ons op reizigers tussen de 23 en 35 jaar die een hotel gebruikt als uitvalsbasis voor hun verblijf in de stad ,’ zegt Sem Schuurkes, die het hotel vijf jaar geleden met studiegenoot Pieter van Tilburg bedacht. ‘Het is een beetje gevormd naar onze eigen ervaring; wij kwamen op reis steeds in hotels met allerlei dingen in aanraking die we nooit gebruikten, maar waar we wel voor betaalden.’

Rendabel

Cityhub Amsterdam is niet alleen een capsulehotel, het is ook een hotel zonder traditioneel hotelpersoneel. Bij aankomst maken gasten zelf een polsbandje met een rfid-radiochip die ze vervolgens voor elke handeling in het hotel gebruiken – van het openen van de cabinedeur tot het tappen van een drankje of het kopen van een versnapering. Elke uitgave wordt geregistreerd, aan het einde van het verblijf wordt alles afgerekend.

Naast het bandje kunnen gasten met hun smartphone en City Hub-app in hun slaapcabine onder meer de kleur van de verlichting en het geluid uit de speakers afregelen. Buiten de deur houden ze met dezelfde app contact met het hotel en medegasten, die ze tips kunnen doorsturen.

De enige medewerker die in het hotel aanwezig is, doet geen hotelwerk. ‘Onze cityhost adviseert de gasten en helpt ze met vragen. In het hotel, maar ook als ze op pad zijn. Dan kunnen ze via de app contact zoeken. We stimuleren zo onze gasten om nieuwe mensen te ontmoeten, erop uit te gaan en de stad op een nieuwe manier te ontdekken. Een luxueuze kamer is daarbij ondergeschikt.’

Mogelijk gemaakt door automatisering

Zowel de slaapcabines als de extreem ver doorgevoerde automatisering zijn geen gimmick op zich. ‘Om onze reizigers een goede prijs te kunnen bieden hebben we ons hotel efficiënt ingericht, zowel wat betreft ruimte als personeel, zegt Schuurkes. Tot wij bedachten dat je het eigenlijk helemaal zonder standaard hotel personeel moet doen. Maar dan moet je wel alles automatiseren.

Met ons meegedacht en de bar ingericht

Van Duijnen Horeca heeft voor ons een volledig geautomatiseerde zelbedieningsbar gemaakt waarbij onze gasten zelf hun koude en warme drankjes kunnen inschenken. Via Van Duijnen Horeca hebben we ook een vending machine waar onze gasten zelf met hun polsbandje blikjes en versnaperingen kunnen pakken. Zij hebben helemaal met ons meegedacht en een bar ingericht die helemaal binnen ons concept past’

De twee willen het niet bij deze Cityhub Amsterdam laten. ‘We hebben al een plek in Rotterdam en zijn op zoek in Parijs. Maar uiteindelijk willen we City Hubs opzetten in alle dure hotelsteden in de wereld.’

Deze referentie is opgemaakt in 2015. Inmiddels hebben ze Cityhub Rotterdam en Cityhub Kopenhagen succesvol gerealiseerd. Lees onze blog: Cityhub Rotterdam begin van wereldwijde uitrol.

CityHub geautomatiseerde bar

Meer zoals dit …